Delicioase, indiferent de modalitatea în care sunt preparate, dar și pline de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți. Sunt cunoscute pentru că reduc inflamația și întăresc sistemul imunitar. Atunci când dorești să alegi varza de Bruxelles perfectă, e important să fii atentă la câteva detalii.
Cum să cureți varza de Bruxelles înainte de preparare
Când cumperi varză de Bruxelles proaspătă, e bine să-i verifici frunzele. Asigură-te că sunt verzi strălucitoare sau ușor galbene, nu maronii. De asemenea, trebuie să fie ferme la atingere și să aibă frunze bine fixate. Odată aleasă, este momentul să o cureți. E un pas necesar, spun specialiștii, asta pentru că în acest fel scapi de orice urmă de microbi, bacterii sau pesticipe. Acestea se ascund deseori în legumele crucifere.
Deși curățarea verzei de Bruxelles poate părea o treabă extrem de migăloasă, în realitate este foarte simplă. Timpul petrecut pentru curățare este și el limitat. Atunci când pui varza de Bruxelles în apă, asigură-te că în același bol adaugi și sare. În acest fel, va ajunge să aibă un gust mai bun, dar se va înmuia înainte de a fi gătită, arată cei de la Realsimple.com.
Odată ce ești pregătită pentru momentul gătirii, e important să urmezi acești pași. Pasul de înmuiere durează câteva minute, dar este esențial în procesul de curățare. Cu ajutorul unui cuțit de bucătar sau unui cuțit mic taie baza fiecărei verze de Bruxelles. Umple un bol cu apă rece și lasă verzele să se înmoaie timp de aproximativ 15-20 de minute.
Clătește verzele de Bruxelles sub apă rece pentru a îndepărta orice murdărie sau resturi rămase. Folosește o strecurătoare pentru a scurge verzele, apoi usucă-le cu un prosop de bucătărie.
Cum să prepari varza de Bruxelles
Există două păreri împărțite legate de varza de Bruxelles. Ori o cumperi și o gătești foarte des, sau nu îți place deloc. Odată ce înveți modul perfect de preparare, îți vei da seama cât de mult îți place de fapt. Să nu uităm de beneficiile sale nutriționale.
Una dintre cele mai populare metode de gătire a verzelor de Bruxelles este coacerea, care le face crocante și caramelizate. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Pune verzele curățate pe o tavă de copt, adaugă ulei de măsline, sare și piper după gust și amestecă-le pentru a le acoperi uniform. Coace-le timp de 20-25 de minute, amestecându-le la jumătatea timpului, până când devin crocante și aurii, spun cei de la Cookveggielicious.com.