Perioada sărbătorilor de iarnă este de multe ori și despre mâncare. Gospodinele se pregătesc temeinic pentru a pune pe masă cele mai bune preparate. Însă câte dintre acestea sunt sănătoase. Oamenii au tendința să consume mai multe alimente decât au nevoie în această perioadă.
Alimente specifice sărbătorilor pe care e recomandat să le eviți dacă ai glicemia ridicată
Persoanele care au glicemia ridicată trebuie să fie mereu atente pentru a o aduce la parametrii optimi. Glicemia ridicată este asociată de multe ori cu riscul apariție bolilor de sănătate, precum diabetul.
Nutriționiștii au realizat un studiu pentru publicația EatThis, Not That și au încercat să explice de ce le recomandă oamenilor să evite anumite preparate în această perioadă a sărbătorilor de iarnă. Se pare că aceste produse ar putea să-ți aducă mai mult disconfort, decât plăcere.
Crackers
Înainte de a lua masa festivă în familie consumăm tot felul de biscuiți și alte snack-uri pentru a ține departe pofta de mâncare. Printre principalele alimente specifice sărbătorilor pe care e recomandat să le eviți dacă ai glicemia ridicată se numără și produsele de tip crackers.
Acești biscuiți sărați îți pot crește rapid glicemia. Cantitatea mare de sare pe care o conțin poate fi și ea o problemă când vine vorba de retenția de apă, dar și de apariția bolilor de inimă. Acești crackers sunt o sursă de carbohidrați rafinați, care cresc rapid nivelul zahărului din sânge. Acesta este și motivul pentru care specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să stea departe de ei.
Bomboane
Bomboanele nu lipsesc din brad sau de pe masa de Crăciun. Sărbătorile de iarnă sunt asociate cu dulciurile și produsele de patiserie. Acestea sunt bogate în zahăr rafinat, care va crește implicit și glicemia. Poate fi tentant să consumi câteva bomboane în zilele pe care le petreci alături de cei dragi.