Reclamă

Alimente specifice sărbătorilor pe care e recomandat să le eviți dacă ai glicemia ridicată. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor în nutriție

Specialiștii spun că există alimente specifice sărbătorilor de iarnă pe care e recomandat să le eviți dacă ai glicemia ridicată. Aceste produse delicioase îți pot pune sănătatea în pericol. Hai să descoperim împreună ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor în nutriție.

Publicat: 23 decembrie 2022, 6:12

Perioada sărbătorilor de iarnă este de multe ori și despre mâncare. Gospodinele se pregătesc temeinic pentru a pune pe masă cele mai bune preparate. Însă câte dintre acestea sunt sănătoase. Oamenii au tendința să consume mai multe alimente decât au nevoie în această perioadă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente specifice sărbătorilor pe care e recomandat să le eviți dacă ai glicemia ridicată

Persoanele care au glicemia ridicată trebuie să fie mereu atente pentru a o aduce la parametrii optimi. Glicemia ridicată este asociată de multe ori cu riscul apariție bolilor de sănătate, precum diabetul.

Nutriționiștii au realizat un studiu pentru publicația EatThis, Not That și au încercat să explice de ce le recomandă oamenilor să evite anumite preparate în această perioadă a sărbătorilor de iarnă. Se pare că aceste produse ar putea să-ți aducă mai mult disconfort, decât plăcere.

Crackers

Înainte de a lua masa festivă în familie consumăm tot felul de biscuiți și alte snack-uri pentru a ține departe pofta de mâncare. Printre principalele alimente specifice sărbătorilor pe care e recomandat să le eviți dacă ai glicemia ridicată se numără și produsele de tip crackers.

Reclamă

Acești biscuiți sărați îți pot crește rapid glicemia. Cantitatea mare de sare pe care o conțin poate fi și ea o problemă când vine vorba de retenția de apă, dar și de apariția bolilor de inimă. Acești crackers sunt o sursă de carbohidrați rafinați, care cresc rapid nivelul zahărului din sânge. Acesta este și motivul pentru care specialiștii îi sfătuiesc pe oameni să stea departe de ei.

Bomboane

Bomboanele nu lipsesc din brad sau de pe masa de Crăciun. Sărbătorile de iarnă sunt asociate cu dulciurile și produsele de patiserie. Acestea sunt bogate în zahăr rafinat, care va crește implicit și glicemia. Poate fi tentant să consumi câteva bomboane în zilele pe care le petreci alături de cei dragi.

Reclamă

De multe ori, fără să-ți dai seama, ajungi să consumi mai multe decât ar fi necesar. Zahărul va crește imediat nivelul zahărului din sângele tău.

În plus, bomboanele conțin calorii goale. Acestea nu-ți vor da senzația de sațietate, în schimb te vor face să-ți crești apetitul și nevoia de a consuma mai multe produse alimentare.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt și ei pe lista de alimente pe care ar  trebui să le eviți în această perioadă. Dacă aceștia sunt gătiți la cuptor, iar mai apoi sunt decorați cu zahăr pudră lucrurile devin și mai periculoase pentru sănătatea sta.

Nivelul crescut de zahăr poate duce la creșterea rapidă a glicemiei. În plus, cartofii dulci sunt și o sursă de carbohidrați. Citește mai multe despre consumul de carbohidrați și despre cum ar trebui aceștia să fie introduși în dieta ta.

Produse de patiserie

Produsele de patiserie sunt preferatele oamenilor în perioada sărbătorilor de iarnă. Acestea sunt ușor de preparat, iar dacă le cumperi gata făcute, atunci lucrurile sunt cu atât mai simple. Însă produsele de patiserie îți vor face mai mult rău decât bine.

Acestea sunt sărace în proteine, dar bogate în carbohidrați rafinați. Produsele sărace în proteine și fibre nu-i vor oferi senzația de sațietate și nu te vor ajuta să te simți plină pentru o perioadă lungă de timp.

Produsele de patiserie te vor face să te simți pline pentru o perioadă foarte scurtă de timp, iar mai apoi vei fi tentată să încerci o nouă prăjitură care să-ți satisfacă nevoia de dulce.

Plăcintă

Plăcinta este neplipsită din catalogul de dulciuri al gospodinelor. Aceasta se prepară destul de rapid și este un deliciu pentru întreaga familie. De multe ori aceasta nu lipsește de pe masa de Crăciun, mai ales că este un desert îndrăgit de cei mai mulți.

Plăcinta este un produs de patiserie bogat în zahăr. Astfel, nivelul zahărului din sânge va crește în mod rapid.

Specialiștii spun că aceasta nu ar trebui consumată în cantități foarte mari, ci cu moderație. Dacă și tu ai plăcinta pe lista de prăjituri pentru sărbători, atunci încearcă să fii foarte atentă la cantitatea pe care o vei mânca.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×