Gătirea tuturor alimentelor înainte ca acestea să se deterioreze poate fi o cursă contra cronometru. Nici nu trebuie să le muți în congelator sau să faci mâncare din ele și să arunci apoi tot, scrie mentalfloss.com.
Cum să păstrezi legumele proaspete în frigider
Dacă ai o rolă de prosoape de hârtie în bucătărie, puteți folosi acest truc pentru a prelungi durata de viață a fructelor și legumelor. Potrivit Taste of Home, căptușirea sertarului frigiderului cu prosoape de hârtie îl transformă într-un mediu mai primitor pentru produse. Pe măsură ce fructele și legumele stau în frigider, ele eliberează umiditate. Acest exces de apă poate promova ofilirea, rumenirea și putrezirea în timp. Umiditatea este de cele mai multe ori de vină pentru stricarea rapidă a legumelor proaspete.
Dacă ai prea multe, atunci poți prepara cușcuș cu legume la cuptor, un preparat simplu și ușor.
Prosoapele de hârtie sunt un instrument de ajutor pentru controlul nivelului de umiditate din frigider. Dacă căptușești sertarul înainte de a depozita fructele și legumele, materialul va absorbi orice exces de umiditate eliberat de produse. În acest fel, fructele și legumele vor rămâne proaspete și crocante mai mult timp. Nu uita însă să verifici prosoapele din hârtie în fiecare zi și să le schimbi atunci când devin umede.
Pe lângă colectarea apei produse de legumele tale, prosoapele de hârtie pot fi de folos și pentru strângerea sucurilor eliminate de legume și resturile de plante. Asta înseamnă că acestea vor menține sertarul curat și îți vor ușura munca atunci când este timpul să ștergi frigiderul.
Deși trucul cu prosoape de hârtie te poate ajuta să câștigi timp, trebuie să fii vigilentă cu privire la produsele perisabile din frigider. Respectarea datelor de expirare, respectarea regulii „primul intrat, primul gătit” și planificarea meselor în avans sunt strategii importante pentru reducerea risipei de alimente acasă. Acestea sunt doar câteva sfaturi pentru a te asigura că mai multe alimente ajung în farfurie în loc de coșul de gunoi.
Greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când depozitezi fructe și legume în frigider
Fructele și legume sunt bogate în vitamine, minerale și fibre și ele sunt la baza piramidei unei alimentații sănătoase. Altfel, dacă acestea sunt depozitate greșit, ele se pot contamina cu diverși agenți patogeni, bacterii sau virusuri. Pot duce rapid la toxiinfecții alimentare sau alte boli.