Reclamă

Ciorbă de conopidă. Rețetă de toamnă cu gust delicios

Dacă te întrebi ce rețete de ciorbă să mai prepari pentru un prânz de toamnă răcoros, îți oferim o rețetă de ciorbă de conopidă. Este o ciorbă din mai multe legume, gustoasă și consistentă.

Publicat: 19 septembrie 2022, 7:04

Pentru că toamna este anotimpul cu cea mai mare bogăție de legume, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Sunt pline de vitamine, fibre și alți nutrienți și se pot combina între ele, în multe preparate gustoase. Și pentru că s-a răcorita afară, ciorbele consistente ar trebui să nu lipsească din meniurile zilnice. Savurate calde, pun sângele în mișcare și oferă organismului o doză de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de ciorbă gustoasă și sănătoasă.

Ciorbă de conopidă – Ingrediente

  • 1 conopidă de mărime mai mică
  • 1 ceapă de mărime medie
  • 2 morcovi
  • 1 cartof mai mare
  • 1 rădăcină de țelină mai mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 11 ardei gras
  • 1-2 roșii
  • 30 ml de uleide floarea soarelui
  • 2 gălbenușuri
  • 200 gr de smântână cu 20% grăsime
  • pătrunjel și mărar verde
  • sare și piper, după gust
  • oțet sau suc de lămâie

Rețetă de ciorbă de conopidă – Mod de preparare

Pregătește toate legumele și celelalte ingrediente necesare preparării ciorbei. Curăță ceapa, morcovii, cartoful, țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul. Clătește-le bine cu apă rece și toacă-le în cuburi mici.

Reclamă

Curăță conopida de frunzele verzi, taie-i cotorul, apoi o desfaci în buchețele. Clătește bine buchețelele cu apă rece, apoi taie-le în sferturi și lasă-le în apă rece până când le vei adăuga în ciorbă.

Opărește roșiile, decojește-le și toacă-le mărunt.

Spală verdeața și pune-o la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul.

Reclamă

Cum prepari delicioasa ciorbă de toamnă

Pune uleiul într-o oală 4 litri așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se înfierbânte și adaugă toate legumele tocate, mai puțin cartoful. Presară și un praf de sare peste legume și călește-le pentru 8-10 minute, amestecând constant, pentru a nu se arde. În altă oală, pune 3 litri de apă la fiert.

Vezi aici cum se prepară și: rețeta de supă cremă de conopidă!

Când legumele sunt pătrunse, adaugă bucățile de conopidă și amestecă-le bine cu ingredientele călite. Apoi adaugă apa fiartă și o linguriță de sare. Este indicat să pui sarea de la început pentru a se pătrunde conopida și a prinde gust de la celelalte legume. Lasă delicioasa ciorbă de conopidă să fiarbă pentru 10 minute, apoi adaugă cartoful și mai târziu roșiile.

Amestecă într-un bol gălbenușurile cu smântâna, un praf de sare și unul de piper. Ia cu polonicul din zeama fierbinte și adaugă peste acest amestec. Omogenizează bine compoziția și toarn-o în ciorbă, amestecând intens cu o spatulă. Toacă și mărarul verde și adaugă-l în ciorbă, pentru a avea timp să-și degaje aroma. Păstrează puțin mărar proaspăt și pentru decor. Mai fierbe ciorba pentru aproximativ 10 minute.

După ce ai stins focul, poți adăuga și pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Savurează delicioasa ciorbă de conopidă fierbinte, acrită cu oțet sau lămâie, simplă sau cu pâine de casă. Și dacă ești în căutarea mai multor preparate cu conopidă, îți recomandăm și o rețetă de sufleu de conopidă cu brânză.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×