Pentru că toamna este anotimpul cu cea mai mare bogăție de legume, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Sunt pline de vitamine, fibre și alți nutrienți și se pot combina între ele, în multe preparate gustoase. Și pentru că s-a răcorita afară, ciorbele consistente ar trebui să nu lipsească din meniurile zilnice. Savurate calde, pun sângele în mișcare și oferă organismului o doză de sănătate.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o astfel de ciorbă gustoasă și sănătoasă.
Ciorbă de conopidă – Ingrediente
- 1 conopidă de mărime mai mică
- 1 ceapă de mărime medie
- 2 morcovi
- 1 cartof mai mare
- 1 rădăcină de țelină mai mică
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 11 ardei gras
- 1-2 roșii
- 30 ml de uleide floarea soarelui
- 2 gălbenușuri
- 200 gr de smântână cu 20% grăsime
- pătrunjel și mărar verde
- sare și piper, după gust
- oțet sau suc de lămâie
Rețetă de ciorbă de conopidă – Mod de preparare
Pregătește toate legumele și celelalte ingrediente necesare preparării ciorbei. Curăță ceapa, morcovii, cartoful, țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul. Clătește-le bine cu apă rece și toacă-le în cuburi mici.
Curăță conopida de frunzele verzi, taie-i cotorul, apoi o desfaci în buchețele. Clătește bine buchețelele cu apă rece, apoi taie-le în sferturi și lasă-le în apă rece până când le vei adăuga în ciorbă.
Opărește roșiile, decojește-le și toacă-le mărunt.
Spală verdeața și pune-o la scurs. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul.