Conopida este este una dintre cele mai sănătoase legume ce conține o mulțime de vitamine și antioxidanți. Conținutul bogat de vitamina C și beta-caroten, face din conopidă un aliat puternic pentru imunitatea organismului, protejându-l împotriva radicalilor liberi. Iar datorită fibrelor din compoziție, conopida are un puternic rol în procesul de digestie, ușurând tranzitul intestinal și prevenind bolile digestive.
Steak de conopidă la cuptor
Conopida poate fi preparată în diferite moduri, sub formă de salată, sub formă de supe și ciorbe, inclusă în mâncăruri scăzute, friptă sau prăjită, etc.
Una dintre cele mai frecvente rețete cu conopidă este rețeta de conopidă pane. Prepar-o și tu pentru că este îndrăgită chiar și de copii. Iar mai jos îți oferim rețeta de friptură din conopidă la cuptor, pe care o vei îndrăgi instant.
Steak de conopidă la cuptor – Ingrediente
- 1 bucată de conopidă rotundă de aproximativ 1 kg
- 2 linguri cu ulei de măsline
- sucul de la o lămâie
- 2-3 căței de usturoi sau 1/2 linguriță cu pudră de usturoi
- 1 linguriță de boia de ardei dulce
- 1/4 linguriță cu pudră de ghimbir
- câteva frunze de busuioc
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper proaspăt măcinat.
Rețetă de conopidă la cuptor – Mod de preparare
Începe cu pregătirea conopidei. Îndepărtează-i toate frunzele verzi, taie-i cotorul și clătește-o bine cu apă.
Lasă apa să pătrundă și prin interiorul buchețelelor de conopidă să te asiguri că îndepărtezi toate impuritățile. Apoi pune conopida într-o sită și las-o la scurs. Între timp, prepari un sos cu care vei marina bucățile de conopidă.