Despre conopida, se știe că este una dintre cele mai sănătoase legume, datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Deși are un conținut sărac în calorii, conopida este bogată în proteine vegetale. Fibrele din conținutul conopidei contribuie la eliminarea grăsimilor în exces din organism, dar și la un tranzit intestinal sănătos.
Dacă te-am convins cu aceste câteva exemple dintre beneficiile conopidei, nu ezita să o incluzi în meniurile tale zilnice, acum în plin sezon al coacerii ei.
Poți prepara pentru gustări delicioase și o rețetă de conopidă pane. Iar mai jos, îți oferim rețeta pentru sufleu din conopidă, cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Sufleu de conopidă cu brânză – Ingrediente
- 500 gr de buchețele de conopidă
- 250 gr brânză sărată
- 250 gr iaurt cremos sau smântână
- 3 ouă de mărime medie
- 50 ml ulei de măsline
- sare și piper, după gust
- sucul de la 1/2 lămâie
- pătrunjel pentru decor.
Rețeta sufleului de conopidă cu brânză – Mod de preparare
Începe cu pregătirea conopidei, care necesită curățare de frunze și cotoare și desfacere în buchețele. Apoi clătește bine buchețelele de conopidă cu apă și lasă-le la scurs.
Așază pe flacăra aragazului o oală cu 2 litri de apă. Când apa începe să fiarbă, adaugă o lingură cu sare. Amestecă până când sarea se dizolvă și lasă apa să ajungă din nou la punctul de fierbere. Adaugă sucul de lămâie, apoi buchețelele de conopidă și fierbe-le pentru 10 minute. Sarea va ajuta conopida să se pătrundă, iar sucul de lămâie să nu oxideze.
După fierbere, transferă-le într-o sită și lasă-le la răcit. Când ai conopida pregătită poți pregăti și restul ingredientelor.