Reclamă

Sufleu de mere. Rețeta unui desert pufos și delicios

Desertul sufleu de mere este simplu și ușor de preparat, perfect pentru iubitorii de fructe și pentru cei care apreciază deserturile fine, cu o textură pufoasă și delicată. Acest preparat combină aroma dulce și ușor acidulată a merelor cu o compoziție cremoasă și spumoasă, oferind un contrast de texturi ce se topește în gură.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 15 octombrie 2024, 5:42

Sufleul de mere este un desert elegant și rafinat, cu un exterior ușor crocant și un interior cremos și fin. Fiecare lingură oferă o combinație subtilă de dulce și acrișor, în care se simt notele calde de scorțișoară și vanilie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La servire, sufleul este pufos și aerat, iar pe măsură ce se răcește, devine ușor mai dens, păstrând însă prospețimea și aroma intensă de mere. Este o alegere excelentă pentru momentele când vrei să oferi ceva special, dar fără a prepara un desert foarte greu sau sofisticat.

Sufleul de mere poate fi servit cald, imediat ce este scos din cuptor, sau rece, pentru un gust mai pronunțat de fructe. Îl poți servi simplu, cu o cupă de înghețată de vanilie, cu un sos de vanilie sau de caramel.

Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu așa desert delicios.

Sufleu de mere – Ingrediente

  • 4-5 mere mari
  • 4 ouă
  • 100 g zahăr
  • 50 ml lapte
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 lingură de unt (pentru uns tava)
  • 1 lingură de făină (pentru presărat tava)
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră (pentru decor).
Reclamă

Rețeta sufleului de mere – Mod de preparare

Vei începe cu pregătirea merelor.

Curăță merele de coajă și taie-le în cuburi mici. Pune-le într-o cratiță pe foc mediu împreună cu 50 g de zahăr și scorțișoara. Gătește merele timp de 10-15 minute, până se înmoaie și capătă o textură ușor caramelizată. Dacă îți place un sufleu cu o textură mai fină, poți pasa merele cu o furculiță sau le poți mixa până obții un piure fin.

Reclamă

Descoperă și o rețetă de cremă de zahăr ars cu mere.

Cum prepari aluatul pentru sufleu de mere

Într-un bol mare, amestecă gălbenușurile de ou cu restul de 50 g de zahăr și esența de vanilie până când devin cremoase și deschise la culoare. Adaugă laptele și piureul de mere sau merele gătite și răcite ușor și omogenizează.

Într-un alt bol curat și uscat, bate albușurile cu un praf de sare până obții o spumă fermă ca o bezea moale. Începe să adaugi albușurile bătute treptat în amestecul de gălbenușuri și mere. Amestecă folosind mișcări circulare, de jos în sus, pentru a nu pierde aerul acumulat.

Unge cu unt o tavă pentru sufleu sau 2-3 boluri ramekin individuale și presară făină peste unt. Toarnă compoziția de sufleu în forme, având grijă să nu umpli mai mult de ¾ din capacitatea lor, pentru a lăsa loc să crească. Poți adăuga felii subțiri de mere pe deasupra, pentru un aspect interesant.

Preîncălzește cuptorul la 180°C și coace deliciosul sufleu de mere timp de 20-25 de minute (pentru ramekine individuale) sau 30-35 de minute (pentru un vas mare), până când devine auriu deasupra și se umflă frumos.

Evită deschiderea cuptorului în timpul coacerii, deoarece sufleul se poate lăsa.

Scoate sufleul din cuptor și servește-l imediat, pudrat cu puțin zahăr pudră sau însoțit de o cupă de înghețată de vanilie sau sos caramel.

Tot din categoria deserturilor cu mere mai poți încerca și rețeta de pateuri cu mere și aluat foietaj de casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care ține în brațe un inorog
Horoscop
3 zodii manifestă norocul în mod natural. Cine sunt nativii care au parte de reușite
3 zodii manifestă norocul în mod natural. Acești nativi vor avea parte de reușite pe tot parcursul acestei zile. Se anunță o perioadă extraordinară pentru nativii care îndrăznesc să viseze cu ochii deschiși. Cele...
2
Porție de plăcintă cu mere de post pe o farfurie cu fructe de pădure
Rețete
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Rețetă ușoară și rapidă
Se apropie una dintre perioadele de post și ești în căutare de rețete de deserturi delicioase și ușoare? Trece pe lista de preparat și rețeta de plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Este...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 14 octombrie – 19 octombrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrele le pregătesc nativilor o săptămână plină de combinații reușite. Horoscopul săptămânii 14 octombrie – 19 octombei 2024 aduce energii pozitive, momente de reflecție și fascinația pentru oamenii apropiați. Indiferent că se concentrează pe...
4
O femeie care aplică ulei de ricin pe păr
Frumusețe
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos, spun specialiștii. Cum îl poți adăuga în rutina ta de beauty
Uleiul de ricin este secretul unui păr sănătos. Dacă ești în căutarea unui ser de păr multifuncțional, uleiul de ricin este produsul salvator. Fie că te confrunți cu mâncărimi ale scalpului, căderea părului sau...
5
Sufleu de brânză dulce în bol alb, glazurat cu sos, cu o linguriță și un bol cu sos alături
Rețete
Sufleu de brânză dulce. Rețeta unui desert fin, pufos și aromat
Dacă ești în căutarea unui desert delicios și aromat, dar simplu și ușor de preparat, încearcă rețeta de sufleu de brânză dulce. Te vei bucura de un desert fin, pufos și aromat, cu o...
PARTENERI
×