Deserturile cu mere sunt printre cele mai des preparate dintre deserturile cu fructe, pentru că merele sunt mereu la îndemâna oricui. În plus, oferă gust delicios și aromă plăcută indiferent de tipul desertului în care sunt incluse. Cele mai populare dintre acestea sunt plăcintele cu mere, ștrudelele și tartele deoarece se prepară cel mai ușor și sunt pe placul tuturor.
Poți folosi merele și în rețete de prăjituri mai complexe sau în rețete de torturi. Din categoria torturilor îți recomandăm să încerci rețeta de tort de mere umplute cu rahat de fructe. Este tot o rețetă de post.
Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru prăjitura de post cu mere.
Prăjitură cu mere cuburi și crumble – Ingrediente
Pentru a prepara delicioasa prăjitură ai nevoie de două liste cu ingrediente. În prima listă vei sorta ingredientele pentru aluat, iar în a doua pe cele pentru umplutura de mere. Pentru crumble vei folosi tot din aluatul de foi. Îți oferim în continuare cele două liste de ingrediente.
Pentru aluat:
- 600 gr de făină
- 250 gr de apă minerală
- 125 gr de ulei de floarea soarelui
- 50 gr de zahăr
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 2 lingurițe cu esență de vanilie.
Pentru umplutură:
- 1 kg de mere
- sucul de la o lămâie
- 150 gr zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- 30-40 gr de griș
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.