Spre deosebire de ciorba clasică de miel cu borș, aceasta are un plus de rafinament dat de smântâna grasă și usturoiul zdrobit care se adaugă la final. Este o combinație ce aduce a ciorbă ardelenească reinterpretată.
Este catifelată, hrănitoare, cu un echilibru minunat între gustul intens al cărnii și prospețimea verdețurilor primăvăratice. Descoperă și rețeta tradițională de borș de miel, așa cum o prepara bunica.
În rândurile de mai jos vei poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al variantei cu smântână, usturoi și verdețuri.
Ciorbă de miel cu smântână – Ingrediente
Chiar dacă lista de ingrediente este puțin mai mare decât pentru o ciorbă clasică, sunt ingrediente simple și foarte accesibile, pe care le poți procura cu ușurință. Descoperă mai jos care sunt acestea.
Pentru ciorbă:
- 1 kg carne de miel (gât, coaste, pulpă cu os )
- 1 ceapă mare
- 2 morcovi
- 1 păstârnac
- ½ țelină mică
- 1 ardei gras
- 2 linguri ulei
- 3-4 litri apă
- sare, piper boabe
- 2 foi de dafin.
Pentru dresul ciorbei:
- 250 ml smântână fermentată (cu 20-25% grăsime)
- 2 gălbenușuri
- 4 căței de usturoi zdrobiți
- 1 lingură de făină (opțional, pentru o consistență mai legată)
- 1-2 linguri oțet (după gust, pentru echilibru)
- mărar, pătrunjel și leuștean proaspăt, tocate.