Reclamă

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor, pentru masa de Paște

Dacă te numeri printre cei care adoră carnea de miel și cauți rețete pentru masa de Paște, poți încerca și rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Te vei bucura de o friptură fragedă și suculentă, alături de garnitură.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 aprilie 2024, 5:14

Friptura de miel este unul dintre cele mai apreciate preparate de pe masa de Paște. De fapt, este unul dintre preparatele tradiționale cu care se întâmpină Sărbătoarea Învierii Domnului. Rețetele pentru friptură sunt foarte versatile, atât ca mod de preparare, cât și ca tip de carne folosit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă friptură, din carnea de miel se mai prepară și ciorbă, dar și mult îndrăgitul drob. Acestea sunt însoțite de ouăle roșii, tradiționale Sărbătorilor Pascale.

Ca tradiția să fie completă, de la desert nu vor lipsi cozonacul și pasca. Descoperă aici o rețetă de pască tradițională, cu aluat de cozonac.

Mai jos îți oferim rețeta fripturi de miel, detaliată cu listă de ingrediente și pașii de urmat.

Reclamă

Pulpă de miel cu cartofi la cuptor – Ingrediente

  • 1 pulpă de miel de aproximativ 2 kg
  • 1 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 3-4 crenguțe de rozmarin
  • 1 linguriță de boia de ardei afumată
  • puțin cimbru uscat
  • 50 ml ulei
  • 100 gr unt
  • 500 gr cartofi
  • 2 cepe roșii
  • 1/4 linguriță de boia iute.

Rețeta fripturii din pulpă de miel – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cărnii de miel. Aceasta necesită îndepărtarea surplusului de grăsime de pe ea, dar și a pielițelor și tendoanelor inestetice.

Apoi, o stropești cu puțin ulei și o masezi ușor pentru a se unge pe toate părțile. Presară sare, piper, cimbru uscat și boia afumată peste carne și maseaz-o din nou foarte bine. Pune-o într-o pungă de plastic și las-o la rece timp de o oră, pentru a se aromatiza.

Reclamă

Cum prepari rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor

După expirarea timpului de marinare a cărnii la rece, urmează rumenirea sau sigilarea acesteia la tigaie. Pune puțin ulei într-o tigaie încăpătoare și așaz-o pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie spre mare. Când uleiul este încins, așază pulpa de miel în tigaie și rumenește-o uniform pe toate părțile. Las-o deoparte acoperită, până când pregătești celelalte ingrediente.

Curăță cartofii, clătește-i bine cu apă rece și secționează-i în bucăți mai mari. Unge-i bine cu unt moale și condimentează-i cu sare și boia de ardei iute.

Curăță ceapa roșie, clătește-o cu apă rece și toac-o în fâșii.

Ia o tavă de cuptor sau un vas termorezistent și așază la baza acestuia fâșiile de ceapă roșie. Peste aceasta așază pulpa de miel. De jur împrejurul cărnii adaugă cartofii, apoi toarnă uleiul rămas în tigaie peste ingredientele din tavă. Din loc în loc mai adaugă și câteva crenguțe de rozmarin.

Introdu tava în cuptor și setează temperatura la 200 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute. Cu 10-15 minute înainte de a se opri cuptorul, întoarce carnea și cartofii pe partea cealaltă. Mai presară și mici cuburi de unt pe deasupra pentru a se frăgezi atât carnea, cât și cartofii.

Servește delicioasa friptură din pulpă de miel cu cartofi la cuptor, alături de o salată proaspătă, de murături sau o garnitură de mazăre.

Pulpă de miel, bol cu mazăre și bol cu cartofi
Friptura de miel cu cartofi la cuptor poate fi servită cu garnitură de mazăre / Shutterstock

Dacă ești în căutarea unei rețete de drob, îți recomandăm rețeta de drob de miel pufos pentru Paște.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×