Friptura de miel este unul dintre cele mai apreciate preparate de pe masa de Paște. De fapt, este unul dintre preparatele tradiționale cu care se întâmpină Sărbătoarea Învierii Domnului. Rețetele pentru friptură sunt foarte versatile, atât ca mod de preparare, cât și ca tip de carne folosit.
Pe lângă friptură, din carnea de miel se mai prepară și ciorbă, dar și mult îndrăgitul drob. Acestea sunt însoțite de ouăle roșii, tradiționale Sărbătorilor Pascale.
Ca tradiția să fie completă, de la desert nu vor lipsi cozonacul și pasca. Descoperă aici o rețetă de pască tradițională, cu aluat de cozonac.
Mai jos îți oferim rețeta fripturi de miel, detaliată cu listă de ingrediente și pașii de urmat.
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor – Ingrediente
- 1 pulpă de miel de aproximativ 2 kg
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 3-4 crenguțe de rozmarin
- 1 linguriță de boia de ardei afumată
- puțin cimbru uscat
- 50 ml ulei
- 100 gr unt
- 500 gr cartofi
- 2 cepe roșii
- 1/4 linguriță de boia iute.
Rețeta fripturii din pulpă de miel – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cărnii de miel. Aceasta necesită îndepărtarea surplusului de grăsime de pe ea, dar și a pielițelor și tendoanelor inestetice.
Apoi, o stropești cu puțin ulei și o masezi ușor pentru a se unge pe toate părțile. Presară sare, piper, cimbru uscat și boia afumată peste carne și maseaz-o din nou foarte bine. Pune-o într-o pungă de plastic și las-o la rece timp de o oră, pentru a se aromatiza.