Reclamă

Covridog făcut în casă. Rețeta e mai simplă decât ai crede

Covridog este denumirea rețetei de crenvurști în aluat, mult adorați de copii, dar pe care nici adulții nu-i refuză. Îi găsești în toate covrigăriile și patiseriile, dar tot mai buni sunt făcuți în casă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 octombrie 2023, 6:26

Rețeta e mai simplă decât ai crede pentru că o poți face doar din două ingrediente, atunci când te grăbești: crenvurști și aluat foietaj. Iar atunci când timpul îți permite, poți prepara aluatul în casă, din ingrediente simple și mereu la îndemână.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Crenvurștii în aluat pot fi serviți simpli, cu muștar sau ketchup. Sunt ideali pentru micul dejun, pentru gustarea dintre mese sau pentru cină. Poți folosi crenvurști din carne de pui, de porc sau de curcan. Iar dacă nu îți plac crenvurștii, poți folosi în locul lor cârnații preferați. Descoperă aici și o rețetă mai interesantă de frigănele din pâine toast și cârnăciori. Iar în rândurile ce urmează, poți urmări rețeta crenvurștilor în aluat, detaliată pas cu pas.

Rețeta de covridog făcut în casă – Ingrediente

Ai nevoie pentru prepararea acestei rețete de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutura acestuia. Toate ingredientele sunt simple și foarte accesibile, o parte din ele le deții în cămară și în frigider.

Pentru aluat:

  • 350 gr făină;
  • 200 ml lapte călduț;
  • 50 gr unt moale;
  • 5 gr drojdie uscată;
  • 30 gr zahăr;
  • 7gr sare;
  • 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul;
  • opțional, semințe de susan.
Reclamă

Pentru umplut:

  • 8-10 crenvurști;
  • opțional, 1-2 linguri de ketchup.

Rețeta de covridog făcut în casă – Mod de preparare

Reclamă

Aluatul se prepară foarte simplu, doar adaugi toate ingredientele în bolul mixerului și le amesteci până când rezultă un aluat elastic și omogen.

Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă-l la temperatura camerei pentru 30 de minute. Aluatul nu necesită timp îndelungat de dospire.

Apoi împarte aluatul în 8-10 părți egale. Modelează fiecare parte de aluat sub formă de bilă. Iar cu ajutorul sucitorului, întinde bilele în foi circulare cu diametrul cât lungimea crenvurștilor.

Ia câte un crenvurst și împachetează-l în aluat. Așază crenvurștii în aluat în tava cuptorului, pe hârtie de copt.

Pasul de formare covridog și așezare în tava de copt
Crenvurștii în aluat se așază în tavă și se ung cu gălbenuș de ou / Shutterstock

Acoperă tava cu folie alimentara și las-o la temperatura camerei pentru 35-40 dr minute.

Înainte de a introduce tava în cuptor, încălzește-l la 190de grade Celsius.

Unge aluatul crenvurștilor cu gălbenuș diluat cu lapte și presară semințe de susan pe deasupra.

Pune tava în cuptor și coace crenvurștii în aluat pentru 20-25 de minute. Servește-i ușor calzi, cu ketchup sau cu muștar.

Covridog sau crenvuști în aluat pe o tavă rotundă de bambus, alături de un bol cu muștar și un bol cu ketchup
Crenvurștii în aluat se pot servi cu ketchup sau cu muștar / Shutterstock

Trucuri pentru un covridog perfect

Pentru reușita crenvurștilor în aluat este necesar să ții cont de câteva aspecte.

Optează pentru crenvurști de calitate cu un coeficient mai mic de grăsime. Dacă sunt foarte grași, grăsimea se va scurge în timpul tratamentului termic și va afecta atât gustul cât și aspectul acestora.

Fierbe crenvurștii și curăță-i înainte de a-i împacheta în aluat.

Când împachetezi crenvurștii în aluat, umezește marginile aluatului cu apă și presează-le bine, pentru a nu se desface în timpul coacerii.

Poți unge aluatul cu puțin ketchup înainte de a împacheta crenvurștii în el. Aceștia se vor lipi de aluat și vor avea un gust mai delicios.

Creează mici crestături la mijlocul aluatului, la distanțe egale, înainte de a împacheta crenvurștii. Întoarce crenvurștii în tavă cu aluatul crestat deasupra. După coacere vor avea un aspect mai frumos.

Iar dacă dorești să prepari crenvurștii în alt tip de aluat, îți oferim o rețetă de aluat foietaj preparat în casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Trei bucăți de friptură de miel cu vin și usturoi într-un bol
Rețete
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Dacă ești în căutare de rețete culinare tradiționale pentru masa de Paște, îți oferim drept inspirație și rețeta de friptură de miel cu vin și usturoi. Este simplă, rapidă și ușoară. Friptura de miel...
2
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
3
O femeie în rochie albă, cu aripi în spate
Horoscop
3 zodii au noroc în dragoste până pe 7 mai 2024. Luna aceasta promite sentimente intense
Luna mai 2024 ne aduce atât de mult noroc în dragoste încât s-ar putea să fim fericiți toată luna. Anumiți nativi sunt îndrăgostiți și pot ajunge să facă pasul cel mare. Ai mai jos...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Loni Willison caută mâncare într-o pubelă albastră
Divertisment
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată
O fostă vedetă de la Hollywood a fost zărită căutând mâncare într-o pubelă. Fanii au fost surprinși de schimbarea neașteptată prin care aceasta a trecut. Blonda, în vârstă de 40 de ani, a încercat...
PARTENERI
×