Rețeta e mai simplă decât ai crede pentru că o poți face doar din două ingrediente, atunci când te grăbești: crenvurști și aluat foietaj. Iar atunci când timpul îți permite, poți prepara aluatul în casă, din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Crenvurștii în aluat pot fi serviți simpli, cu muștar sau ketchup. Sunt ideali pentru micul dejun, pentru gustarea dintre mese sau pentru cină. Poți folosi crenvurști din carne de pui, de porc sau de curcan. Iar dacă nu îți plac crenvurștii, poți folosi în locul lor cârnații preferați. Descoperă aici și o rețetă mai interesantă de frigănele din pâine toast și cârnăciori. Iar în rândurile ce urmează, poți urmări rețeta crenvurștilor în aluat, detaliată pas cu pas.
Rețeta de covridog făcut în casă – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei rețete de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutura acestuia. Toate ingredientele sunt simple și foarte accesibile, o parte din ele le deții în cămară și în frigider.
Pentru aluat:
- 350 gr făină;
- 200 ml lapte călduț;
- 50 gr unt moale;
- 5 gr drojdie uscată;
- 30 gr zahăr;
- 7gr sare;
- 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte pentru uns aluatul;
- opțional, semințe de susan.
Pentru umplut:
- 8-10 crenvurști;
- opțional, 1-2 linguri de ketchup.