Aceste turte sunt foarte versatile. Le poți coace în tigaie, pentru o crustă ușor rumenită și elastică. Dar merg coapte și în cuptor, unde devin puțin mai aerate și fragede. Le poți păstra moi timp de câteva zile și sunt perfecte pentru a fi servite atât cu preparate dulci, cât și sărate. Se păstrează la temperatura camerei, acoperite cu un prosop. Dacă se întăresc ușor, le poți reîncălzi câteva secunde într-o tigaie sau la cuptor.
Aceste turte sunt un exemplu simplu, dar delicios, de comfort food făcut din ingrediente de bază. Sunt rapide, gustoase și perfecte pentru orice masă a zilei.
Se potrivesc de minune cu dulceață, pastă de măsline, zacuscă sau chiar simple, unse cu puțin ulei de măsline și usturoi. Sunt o alternativă rapidă la clasica pâine, perfecte pentru mic dejun, prânz sau cină.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a le prepara și tu.
Turte pufoase de post – Ingrediente
- 500 g făină albă
- 250 ml apă călduță
- 50 ml ulei (de floarea-soarelui sau măsline, pentru un plus de aromă)
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr (opțional, dar ajută la frăgezime)
- 1 plic praf de copt (10 g).
Rețeta turtelor de post – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea turtelor constă în pregătirea aluatului.
Trece făina prin sită într-un bol mare, pentru a obține un aluat aerat. Adaugă sarea, zahărul și praful de copt, amestecând bine toate aceste ingrediente uscate.