Lipiile se prepară din făină integrală de grâu (atta) și se gătesc rapid pe o tigaie fierbinte.
Lipiile sunt esențiale în bucătăria indiană, fiind servite alături de curry, tocană și mâncăruri cu sosuri bogate. Mai pot fi unse cu unt pentru a obține o savoare mai bogată și o textură mai catifelată.
Rețeta lipiilor este apreciată pentru simplitatea și versatilitatea sa, fiind ușor de combinat cu diverse preparate.
Gustul acestor lipii fine are o aromă subtilă de nucă, datorită făinii integrale. Când sunt unse cu unt sau ghee, devin și mai bogată în arome și capătă o textură delicată, ușor crocantă la exterior, dar moale la interior.
Versatilitatea lor le face să fie perfecte pentru orice masă, oferind un suport ușor pentru a savura sosuri și umpluturi.
Tot din aceeași categorie de preparate îți mai recomandăm să încerci și rețeta de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie, denumite bazlama.
În continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru lipii fine și moi cu unt.
Rețetă de roti – Ingrediente
- 250 g făină integrală de grâu (atta)
- 150-180 ml apă caldă
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță de ulei
- unt topit (sau ghee) pentru uns.