Reclamă

Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post

Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 21 noiembrie 2023, 6:52

Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una dintre opțiunile cele mai rapide pentru atunci când rămâi fără pâine. Le mai poți prepara și atunci când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu mai ai răbdare pentru dospirea aluatului și coacerea pâinii. Se prepară simplu, ușor și rapid, într-un timp mult mai scurt decât pâinea clasică. Ies și foarte gustoase, crocante la exterior și moi la interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pot fi preparate din aluat simplu sau umplut cu diferite ingrediente, precum verdețurile, condimentele, brânzeturile, etc. Descoperă aici și o rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie, denumite bazlama. Iar mai jos, te invităm să urmărești lista de ingrediente și pașii necesari preparării turtelor cu ceapă verde.

Turte cu ceapă verde – Ingrediente

  • 650 gr făină tip 650
  • 250 ml apă caldă
  • 1 linguriță de sare
  • 7 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 legătură de ceapă verde
  • ulei pentru uns tigaia.
Reclamă

Rețeta turtelor cu ceapă verde – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului pentru turtele preparate la tigaie. Acesta necesită un timp de frământare și un timp scurt de dospire, apoi modelarea turtelor.

Ceapa verde o vei pregăti înainte de a modela turtele. Aceasta necesită spălare, scurgere și tocare în rondele.

Folosește doar frunzele de ceapă verde, nu și partea albă. Acestea că sunt mai fragede și mai aspectuoase.

Descoperă și o rețetă de lipie indiană cu unt preparată la tigaie, denumită Paratha.

Reclamă

Cum prepari aluatul și coci turte cu ceapă verde

Trece făina prin sită în bolul de frământare și creează o adâncitură la mijloc. Adaugă acolo drojdia și zahărul. Poți amesteca drojdia cu făina, dar este mai indicat să o amesteci cu zahărul pentru a se activa mai rapid.

Încălzește apa și adaugă 2-3 linguri peste drojdie și zahăr și amestecă-le până la omogenizare. Lasă drojdia să se activeze timp de 6-8 minute, apoi începe să torni câte puțină apă caldă în timp ce amesteci intens și încorporezi treptat și făina din bol. Presară și sarea și frământă aluatul până când devine compact și nelipicios. Dacă mai necesită, mai adaugă puțină făină.

Acoperă bolul în care este aluatul cu un ștergar curat și lasă-l la dospit timp de 30 de minute, la loc cald.

După acest interval de timp împarte aluatul în 6-8 părți aproximativ egale, sau în funcție de cât de mari dorești turtele. Modelează-le sub formă sferică.

Presară făină pe masa de lucru și întinde pe rând cele 8 părți de aluat în foi circulare sau dreptunghiulare. Presară rondele de ceapă verde peste foi și rulează-le. Rulou format mai rulează-l odată sub formă de spirală. Trece cu sucitorul peste spirală și aplatizeaz-o. Procedează în același mod cu toate bucățile de aluat. Apoi încinge tigaia la foc mediu, unge-o cu puțin ulei și coace pe rând delicioasele turte cu ceapă verde, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Pasul de formare și coacere pentru turte cu ceapă verde la tigaie
Turtele se coc în tigaia unsă cu puțin ulei / Shutterstock

Sunt delicioase atât calde, cât și reci.

Două mâini rupând o turtă cu ceapă verde
Turtele sunt crocante la exterior și moi la interior și aromate / Shutterstock

Pentru atunci când timpul îți este mai favorabil, îți oferim și rețeta de franzelă de casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
O femeie îmbrăcată în zână, într-o lume de basm
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
O femeie care vopsește un ou cu ajutorul unuo șervețel
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI
×