Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una dintre opțiunile cele mai rapide pentru atunci când rămâi fără pâine. Le mai poți prepara și atunci când ai poftă de pâine proaspătă, dar nu mai ai răbdare pentru dospirea aluatului și coacerea pâinii. Se prepară simplu, ușor și rapid, într-un timp mult mai scurt decât pâinea clasică. Ies și foarte gustoase, crocante la exterior și moi la interior.
Pot fi preparate din aluat simplu sau umplut cu diferite ingrediente, precum verdețurile, condimentele, brânzeturile, etc. Descoperă aici și o rețetă de lipii tradiționale turcești, preparate la tigaie, denumite bazlama. Iar mai jos, te invităm să urmărești lista de ingrediente și pașii necesari preparării turtelor cu ceapă verde.
Turte cu ceapă verde – Ingrediente
- 650 gr făină tip 650
- 250 ml apă caldă
- 1 linguriță de sare
- 7 gr drojdie uscată
- 1 linguriță de zahăr
- 1 legătură de ceapă verde
- ulei pentru uns tigaia.
Rețeta turtelor cu ceapă verde – Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului pentru turtele preparate la tigaie. Acesta necesită un timp de frământare și un timp scurt de dospire, apoi modelarea turtelor.
Ceapa verde o vei pregăti înainte de a modela turtele. Aceasta necesită spălare, scurgere și tocare în rondele.
Folosește doar frunzele de ceapă verde, nu și partea albă. Acestea că sunt mai fragede și mai aspectuoase.
Descoperă și o rețetă de lipie indiană cu unt preparată la tigaie, denumită Paratha.