Plăcintele sunt foarte gustoase, în special servite calde, alături de un pahar cu lapte sau un iaurt bun. Însă, merg tare bine și reci, servite în pauza de masă de la birou sau de la școală. Atunci când le preferi calde, le poți reîncălzi la cuptorul cu microunde.
Combinația dintre cartofii fierți și ceapa ușor călită este și gustoasă, dar și consistentă. O astfel de plăcintă îți asigură sățietate pentru o perioadă bună de timp.
Partea interesantă este că poți prepara plăcintele și atunci când îți rămâne piure de cartofi pentru a doua zi. Sau poți prepara mai mult piure, pentru a folosi din el și la prepararea plăcintelor. Descoperă aici și rețeta clasică pentru piureul de cartofi. În continuare, vei descoperi rețeta de plăcinte în care îl poți utiliza cu succes.
Plăcinte cu cartofi preparate la tigaie – Ingrediente
Plăcintele, prin definiție, sunt formate din două foi de aluat cu diferite umpluturi la mijloc. Așadar, ai nevoie de ingrediente pentru aluatul de plăcinte și de alte ingrediente pentru umplutură.
Pentru aluat:
- 1 kg făină tip 650
- 500 ml supă de la cartofi
- 7 gr drojdie uscată
- 1 linguriță de zahăr.
Pentru umplutură:
- 1 kg cartofi
- 1,5 l apă pentru fiert
- 1 ceapă mare
- 110 ml ulei
- sare și piper.