Te vor cuceri cu parfumul apetisant de aluat dospit și cel de brânză maturată, iar gustul lor combină perfect dulceața discretă a aluatului cu savoarea intensă și ușor sărată a umpluturii.
Brânza folosită este adesea o combinație de telemea (de vacă, oaie sau capră), uneori amestecată cu brânză proaspătă de vaci sau o cremă de brânză, pentru cremozitate.
Interiorul este moale, umed datorită brânzei, iar exteriorul are o crustă rumenă, ușor unsă cu ou pentru luciu. Pot fi făcute sub formă de plic, triunghi, rulouri sau pătrate pliate.
Brânzoaicele sunt ideale servite calde, alături de un pahar cu lapte bătut sau iaurt, dar sunt delicioase și reci, la pachet sau la drum. Descoperă și o rețetă de pateuri, tot cu brânză sărată și mărar.
Mai jos, descoperă lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu delicioasele brânzoaice.
Brânzoaice sărate – Ingrediente
Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun rețeta, după cum urmează mai jos.
Pentru aluat:
- 500 g făină albă
- 25 g drojdie proaspătă (sau 7 g drojdie uscată)
- 250 ml lapte călduț
- 1 ou
- 50 g unt topit
- 1 linguriță zahăr
- 1/2 linguriță sare.