Reclamă

Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii

Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 15 martie 2024, 6:51

Poți prepara rețeta simplu și rapid, apelând la aluatul foietaj din comerț. În acest caz, mai ai de pregătit decât umplutura pentru plăcintă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă dispui de mai mult timp, poți opta pentru un aluat fraged, preparat în casă. La fel de bine, poți opta și pentru a prepara în casă aluatul foietaj.

Rețeta este asemănătoare cu ce de plăcintă cu spanac și brânză, inspirată din bucătăria grecească. Însă, pe aceasta o poți prepara pe tot parcursul anului, pentru că găsești cu ușurință spanac. Urzicile au sezonul lor primăvara și doar atunci sunt gustoase și pline de vitamine. În plus, combinate cu brânza sărată, te vei bucura de o gustare absolut delicioasă și sățioasă. Și tot pentru una dintre gustările zilei îți propunem să încerci o rețetă de melcișori cu urzici și usturoi.

Mai jos, vei putea urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu plăcinta de primăvară cu brânză și urzici.

Reclamă

Plăcintă cu brânză și urzici – Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj
  • 350 gr urzici proaspete
  • 1 lingură de ulei
  • 250 gr brânză sărată
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • 1-2 fire de usturoi verde sau câteva frunze de leurdă
  • 1 ou pentru uns aluatul – opțional.

Rețeta plăcintei cu urzici și brânză – Mod de preparare

Dacă timpul îți permite și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, poți prepara chiar tu aluatul foietaj. Descoperă aici rețeta noastră de aluat foietaj preparat în casă.

În cazul în care folosești aluat foietaj din comerț, nu ai altceva de făcut decât să îl lași la decongelat. În intervalul de timp cât acesta se decongelează, poți pregăti umplutura de urzici cu brânză.

Reclamă

Cum prepari umplutura pentru plăcintă cu brânză și urzici

Mai întâi, pune o oală cu apă la fiert. Apoi, curăță urzicile de impurități, spală-le bine în mai multe ape și opărește-le în apa care fierbe, pentru 2-3 minute. Scoate-le într-o sită și lasă-le să se scurgă bine și să se răcească. Apoi, toacă-le mărunt.

Între timp, curăță ceapa verde și usturoiul verde sau leurda, clătește-le și toacă mărunt doar frunzele. Pune o tigaie cu o lingură de ulei la încins și adaugă ceapa și usturoiul, tocate, dar și urzicile tocate mărunt. Amestecă bine toate aceste ingrediente prin uleiul încins, atât cât să își degaje aromele. Stinge focul și lasă ingredientele să se răcească.

Când aluatul este decongelat, iar amestecul de ingrediente răcite, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și o tavă de copt cu dimensiunile aproximative cât ale foilor de aluat. Pune hârtie de copt în ea.

Cum formezi și coci plăcinta

Pentru a forma și coace delicioasa plăcintă cu brânză și urzici, așază prima foaie de aluat în tavă, iar peste ea întinde amestecul de urzici cu ceapă și usturoi. Răzuiește brânza sărată deasupra acestor ingrediente.

Urzici cu ceapă verde, usturoi verde și brânză răzuită pe o foaie de aluat
Aluatul poate fi fraged, foietaj sau dospit / Shutterstock

Adaugă a doua foaie de aluat și, opțional, unge-o cu ou bătut. Pune tava în cuptor și coace plăcinta pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. Las-o să se tempereze 10-15 minute, apoi o poți porționa.

Două porții de plăcintă cu brânză și urzici
Plăcinta este delicioasă atât caldă cât și rece / Shutterstock

Este delicioasă atât caldă, cât și rece. Dacă dorești și alte rețete de gustări cu urzici, mai poți încerca și rețeta de budincă de urzici cu ouă și usturoi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×