Ardeii umpluți sunt mult mai savuroși dacă au o compoziție aerată. Fiind unul dintre cele mai îndrăgite preparate de la noi din țară, aceștia sunt pregătiți diferiți de la o regiune la alta. În ciuda micilor diferențe, există câteva reguli de la care nu ar trebui să te abați dacă vrei să ai pe masă preparatul perfect.
Ce cantitate de carne și orez este recomandată pentru ardeii umpluți
Ardeii umpluți sunt mult mai gustoși dacă au o compoziție moale. Deși mulți preferă ca ardeii umpluți să fie tari, gospodinele știu că există câteva reguli stricte când vine vorba de alegerea cantității de orez și a cantității de carne.
Pentru a pregăti ardei umpluți ai nevoie de câteva ingrediente simple. Printre cele de bază se numără, desigur, carnea și orezul, ceapa, condimentele și sosul delicios de roșii. Raportul dintre carne și orez trebuie să fie unul optim pentru a obține cel mai bun preparat.
Bucătării susțin că la 400 de grame de carne tocată vei avea nevoie de 40 grame de orez, iar la 500 de grame de carne toată vei avea nevoie de 50 de grame de orez. Pentru pregătirea ardeilor umpluți se recomandă orezul cu bob rotund pentru a lega mai bine întreaga compoziție.
Descoperă și care este ingredientul secret pentru a obține cei mai buni ardei umpluți.
Cum prepari rețeta de ardei umpluți cu carne și orez
Pentru a putea pregăti rețeta de ardei umpluți cu carne și orez vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- 10 ardei grași
- 500 gr carne tocată
- 3 căței de usturoi
- 50 gr orez
- 2 bucăți de ceapă
- sare și piper
- 2 morcovi
- 2-3 linguri de ulei
- 50 gr roșii bine coapte.
- 1 crenguță de cimbru
- 4-5 frunze de busuioc
- 1 linguriță de zahăr