Vara, cele mai adorate preparate sunt cele din legume de grădină, gustoase și sănătoase. Roșiile, dovleceii, ardeii sau vinetele sunt legumele care pot fi preparate și umplute cu alte ingrediente. Carnea tocată și orezul fac echipă bună pentru umplutura acestor legume. Iar pe lângă acestea mai adaugi și alte ingrediente, dar și condimente, pentru un gust delicios. Timpul de preparare al acestora este relativ scurt, deci nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie.
Descoperă aici și o rețetă de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, la cuptor. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta roșiilor umplute.
Roșii umplute cu carne și orez – Ingrediente
- 6 roșii mari de grădină;
- 250 gr carne tocată;
- 50 gr orez;
- 1 ceapă mare;
- 2 căței de usturoi;
- 50 ml de ulei;
- sare și piper după gust.
Rețeta roșiilor umplute – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei de roșii umplute constă în pregătirea roșiilor pentru umplere. Alege roșii mari, rotunde și cărnoase, de mărimi aproximativ egale. Spală bine roșiile, șterge-le și decupează câte un căpăcel din partea superioară, cu codița.
Acele căpăcele vor fi folosite în timpul preparării, pentru a acoperi roșiile umplute.
Cu o lingură, scobește partea zemoasă cu semințe din interiorul roșiilor. Apoi toacă miezul roșiilor scobit, pentru a-l adăuga ulterior în compoziția de umplutură.