Reclamă

Roșii umplute cu carne și orez. Rețetă pentru un prânz delicios, de vară

Pentru că sezonul roșiilor de grădină este în toi, îți oferim o rețetă de roșii umplute cu carne și orez, pentru un prânz delicios, de vară. Nu se prepară greu și nu necesită nici multe ingrediente.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 iulie 2023, 7:18

Vara, cele mai adorate preparate sunt cele din legume de grădină, gustoase și sănătoase. Roșiile, dovleceii, ardeii sau vinetele sunt legumele care pot fi preparate și umplute cu alte ingrediente. Carnea tocată și orezul fac echipă bună pentru umplutura acestor legume. Iar pe lângă acestea mai adaugi și alte ingrediente, dar și condimente, pentru un gust delicios. Timpul de preparare al acestora este relativ scurt, deci nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și o rețetă de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, la cuptor. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta roșiilor umplute.

Roșii umplute cu carne și orez – Ingrediente

  • 6 roșii mari de grădină;
  • 250 gr carne tocată;
  • 50 gr orez;
  • 1 ceapă mare;
  • 2 căței de usturoi;
  • 50 ml de ulei;
  • sare și piper după gust.

Rețeta roșiilor umplute – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea rețetei de roșii umplute constă în pregătirea roșiilor pentru umplere. Alege roșii mari, rotunde și cărnoase, de mărimi aproximativ egale. Spală bine roșiile, șterge-le și decupează câte un căpăcel din partea superioară, cu codița.

Reclamă

Acele căpăcele vor fi folosite în timpul preparării, pentru a acoperi roșiile umplute.

Cu o lingură, scobește partea zemoasă cu semințe din interiorul roșiilor. Apoi toacă miezul roșiilor scobit, pentru a-l adăuga ulterior în compoziția de umplutură.

Colaj de poze cu pașii de pregătire a roșiilor pentru umplere
Miezul roșiilor se adaugă în compoziția de carne cu orez / Shutterstock
Reclamă

Cum prepari compoziția pentru roșii umplute cu carne și orez

Pune orezul la fiert în apă cu puțină sare. Îl vei fierbe în modul cel mai clasic, ușor al dente. Acesta va mai trece printr-un proces de preparare și după umplerea roșiilor.

Descoperă aici un articol despre cele mai folosite tipuri de orez și cum este recomandat să le gătești.

Curăță și toacă ceapa mărunt, apoi călește-o într-o tigaie cu ulei. Adaugă și usturoiul trecut prin presă și amestecă-l cu ceapa prin uleiul încins. Când ceapa și usturoiul sunt pătrunse adaugă carnea tocată. Presară sare și piper și amestecă bine toate ingredientele. Lasă-le să se prepare până când carnea este bine pătrunsă și amestecă-le constant.

Adaugă miezul roșiilor tocat mărunt și orezul fiert. Amestecă bine ingredientele și mai lasă-le să fiarbă până când sosul scade și compoziția devine consistentă.

Lasă amestecul de carne cu orez și celelalte ingrediente să se mai răcească, apoi umple roșiile cu el.

După umplere pune căpăcelele peste roșii și așază roșiile umplute într-un vas în care pui puțină apă și roșii tocate. Pune vasul în cuptor și mai prepară roșiile umplute pentru 15 minute, la 175 de grade Celsius. Nu necesită timp îndelungat de preparare pentru că ingredientele din interior sunt deja preparate.

Șase roșii umplute cu carne și orez într-un bol rotund cu capac
Roșiile umplute pot fi servite alături de o salată verde sau o salată de crudități / Shutterstock

Poți servi delicioasele roșii umplute cu carne și orez ușor calde, la masa de prânz, alături de o salată verde sau una de crudități.

Iar pentru data viitoare îți recomandăm să încerci și rețeta de vinete umplute cu carne tocată, la cuptor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Mișcările astrale vor schimba cursul zodiilor în perioada ce urmează. Săptămâna Patimilor aduce cu sine transformări profunde. Horoscopul săptămânii 29 aprilie – 5 mai 2024 oferă toate informațiile necesare pentru fiecare nativ în parte....
4
Pască cu aluat de pandișpan porționată și decorată cu zahăr
Rețete
Pască cu aluat de pandișpan, mai cremoasă și elegantă
Dacă ești în căutarea unei rețete de pască cremoasă și elegantă, îți recomandăm să încerci rețeta de pască cu aluat de pandișpan. Chiar dacă compoziția pentru pască se prepară cu multe stafide, merită preparată...
5
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
PARTENERI
×