Reclamă

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu telemea și usturoi

Cu toții am crescut cu salata de roșii cu brânză așa cum ne-o preparau mamele sau bunicile în copilărie. Însă rețeta de salată argentiniană este una mai specială ce combină sosul de usturoi cu roșiile și brânza sărată. Prepar-o și tu pentru a te convinge de gustul ei deosebit.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 20 iulie 2023, 6:46

Roșiile cu brânză reprezintă cea mai populară gustare de vară de pe mesele românilor. Combinația celor două ingrediente este și gustoasă, dar oferă și sățietate pe o perioadă mai îndelungată. Dacă roșiile sunt crescute natural, în grădină, te poți bucura și de un plus de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De obicei roșiile se combină cu usturoi în sosuri și mâncăruri scăzute. Idea de a le combina și în salată, fără procesare termică este ideală pentru beneficiile pe care le aduc organismului ambele ingrediente. Descoperă aici și o rețetă de chiftele la cuptor în sos de roșii cu usturoi. Iar în continuare îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari preparării salatei de roșii cu brânză și usturoi.

Rețeta de salată argentiniană – Ingrediente

  • 4 roșii de mărime medie
  • 2 oua fierte ușor moi
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 gr brânză telemea sărată
  • puțină sare
  • opțional, puțin mărar.
Reclamă

Salată de roșii cu telemea și usturoi – Mod de preparare

Chiar dacă este o salată simplă și ușoară, pentru a obține un gust delicios, este important să respecți etapele de preparare. De modul cum se adaugă și se amestecă ingredientele depinde gustul final al salatei.

Tot important este să optezi și pentru roșii de calitate, mari, cărnoase și suculente. Fiind vară, roșiile de grădină sunt cele mai recomandate. Optează și pentru un ulei de calitate și gustul salatei va fi de-a dreptul delicios.

Cum prepari rețeta de salată argentiniană

Mai întâi pune oul la fiert și lasă-l să fiarbă maxim 5 minute pentru a ieși ușor moale. Pune oul fiert imediat în apă rece și crapă-i ușor coaja lovindu-l cu o lingură. Lasă-l acolo până când se răcește. Se va curăța mult mai ușor și mai bine.

Reclamă

Spală roșiile și lasă-le la scurs. Rețeta este pentru o porție, dacă dorești să prepari cantitate mai mare, multiplici ingredientele.

Descoperă aici și o rețetă italiană de salată din roșii cu crutoane de pâine, denumită ”Panzanella”.

Curăță cei doi căței de usturoi și trece-i prin presă sau pisează-i ușor în mojar. Transferă-i în bolul în care vei prepara salata. Adaugă foarte puțină sare peste ei, apoi amestecă-i cu 1-2 linguri de ulei. Nu pune sare multă pentru că vei folosi brânză sărată la final.

Taie roșiile în felii sau în bucăți mai mici și adaugă-le în bolul cu usturoi și ulei. Amestecă-le ușor cu acest sos, așa încât fiecare felie de roșie să fie unsă.

Ingrediente pentru rețeta de salată argentiniană
Brânza telemea se alege din cea matură, pentru a putea fi dată pe răzătoare / Shutterstock

Curăță oul, taie-l în sferturi sau în felii rotunde și adaugă-l peste roșii. Apoi răzuiește brânza sărată deasupra și amestecă bine toate ingredientele. Dacă brânza este ușor moale o poți sfărâma cu furculița.

Opțional, poți decora salata cu mărar verde, dacă îți place gustul acestuia. Servește salata simplă, ca gustare sau chiar la una dinte mesele principale ale zilei.

Bol alb cu salată de roșii cu brânză, sos de usturoi și ouă fierte preparată după rețeta de salată argentiniană
Usturoiul amestecat cu ulei oferă gust delicios salatei / Shutterstock

Iar dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare îți recomandăm să încerci rețeta de salată grecească, plină de savoare și culoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×