Home // Lifestyle // Rețete // Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry
Fasolea boabe, cunoscută și sub denumirea de fasole uscată, este unul dintre alimentele principale pentru perioadele de post și nu numai. Pe lângă clasicele ciorbe sau mâncăruri scăzute, mai poți folosi fasolea boabe și la rețete de salată. Îți recomandăm să încerci rețeta de salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry. Este simplă, rapidă, dar și sănătoasă.
Dressingul se amestecă cu ceapa și roșiile, apoi se adaugă boabele de fasole / Shutterstock
Poți prepara salata din boabe de fasole proaspete, dar și conservate, în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție. Sau, atunci când fierbi fasole boabe pentru ciorbă sau iahnie, oprește o cantitate mică din acestea și pentru o salată.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Le poți păstra fierte în puțină supă mai sărată, depozitate în borcan, la frigider, timp de 3-4 zile. În ziua în care dorești să prepari salata, doar scurgi boabele de fasole și le adaugi peste celelalte ingrediente.
Descoperă aici și o rețetă de mâncare de fasole scăzută, perfectă pentru o zi de post. Iar pentru rețeta de salată din boabe de fasole, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării.
Salată de fasole boabe – Ingrediente
Ai nevoie pentru această delicioasă salată de două tipuri de ingrediente: pentru baza salatei și dressingul acesteia.
În funcție de alegerea tipului de fasole boabe, proaspătă sau din conservă, depind și pașii de preparare a salatei. Dacă alegi fasolea proaspătă, este necesar un timp de preparare a acesteia. Clătești bine boabele de fasole și la lași la hidratat în apă rece câteva ore. Apoi le scurgi, le mai clătești odată și le pui la fiert în apă cât să fie bine acoperite.
Lasă boabele de fasole să fiarbă în prima apă timp de 10 minute de la primul clocot. Apoi, scurge boabele, clătește-le cu apă caldă și pune-le din nou la fiert, dar în apă fierbinte. Mai repetă procedeul odată pentru a te asigura că se vor evapora din toxine. Majoritatea soiurilor de fasole conține o toxină numită fitohemaglutinină. Aceasta poate provoca intoxicații alimentare dacă boabele de fasole nu sunt gătite corect. Toxina poate fi dezactivată prin fierbere boabelor de fasole la 100 de grade Celsius, timp de de cel puțin 10 minute.
După ce ai fiert fasolea în cele două ape, las-o în a treia apă să fiarbă până se pătrunde. Nu adăuga sare în apă de la început, pentru a nu se sfărâma boabele de fasole. Poți adăuga în apă diferite condimente și ierburi aromatice pentru a da gust boabelor de fasole. Poți adăuga cimbru, foi de dafin, rozmarin, tarhon, etc.
Când boabele de fasole încep să se pătrundă ușor, poți adăuga și puțină sare, pentru a le accentua gustul. După fierbere, scurge boabele de fasole și lasă-le la răcit.
Pregătește și celelalte ingrediente pentru salată de fasole boabe
Curăță ceapa roșie, clătește-o și toac-o în fâșii. Pune-o într-un bol și presară puțină sare peste ea. Freac-o ușor cu mâinile pentru a se săra uniform. Sarea o va deshidrata ușor și îi va accentua gustul dulce-picant.
Spală roșiile cherry și taie-le în jumătăți sau în sferturi. Adaugă-le peste ceapa roșie. Prepară dressingul prin amestecarea uleiului cu oțetul sau sucul de lămâie, sare și piper, după gust. Adaugă acest dressing peste roșiile amestecate cu ceapa roșie. Amestecă bine aceste ingrediente, apoi poți adăuga și boabele de fasole scurse.
Toacă și pătrunjelul verde și presară-l peste salată.
Este delicioasă, dar și consistentă și hrănitoare. O poți servi și în pauza de masă de la serviciu.
Iar dacă dorești să prepari o altă salată asemănătoare, îți recomandăm să încerci o rețetă de salată cu linte și castravete.