Reclamă

Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry

Fasolea boabe, cunoscută și sub denumirea de fasole uscată, este unul dintre alimentele principale pentru perioadele de post și nu numai. Pe lângă clasicele ciorbe sau mâncăruri scăzute, mai poți folosi fasolea boabe și la rețete de salată. Îți recomandăm să încerci rețeta de salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry. Este simplă, rapidă, dar și sănătoasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 martie 2023, 6:04

Poți prepara salata din boabe de fasole proaspete, dar și conservate, în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție. Sau, atunci când fierbi fasole boabe pentru ciorbă sau iahnie, oprește o cantitate mică din acestea și pentru o salată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Le poți păstra fierte în puțină supă mai sărată, depozitate în borcan, la frigider, timp de 3-4 zile. În ziua în care dorești să prepari salata, doar scurgi boabele de fasole și le adaugi peste celelalte ingrediente.

Descoperă aici și o rețetă de mâncare de fasole scăzută, perfectă pentru o zi de post. Iar pentru rețeta de salată din boabe de fasole, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării.

Salată de fasole boabe – Ingrediente

Ai nevoie pentru această delicioasă salată de două tipuri de ingrediente: pentru baza salatei și dressingul acesteia.

Reclamă

Ingrediente de bază:

  • 500 gr boabe de fasole albă
  • apă și sare pentru fiert
  • 1-2 cepe roșii de mărime medie
  • 1 crenguță cu roșii cherry
  • 1 legătură de pătrunjel verde.

Pentru dressing:

  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingură de oțet sau suc de lămâie
  • sare și piper
  • boia de ardei dulce.
Reclamă

Salată de fasole boabe – Mod de preparare

În funcție de alegerea tipului de fasole boabe, proaspătă sau din conservă, depind și pașii de preparare a salatei. Dacă alegi fasolea proaspătă, este necesar un timp de preparare a acesteia. Clătești bine boabele de fasole și la lași la hidratat în apă rece câteva ore. Apoi le scurgi, le mai clătești odată și le pui la fiert în apă cât să fie bine acoperite.

Lasă boabele de fasole să fiarbă în prima apă timp de 10 minute de la primul clocot. Apoi, scurge boabele, clătește-le cu apă caldă și pune-le din nou la fiert, dar în apă fierbinte. Mai repetă procedeul odată pentru a te asigura că se vor evapora din toxine. Majoritatea soiurilor de fasole conține o toxină numită fitohemaglutinină. Aceasta poate provoca intoxicații alimentare dacă boabele de fasole nu sunt gătite corect. Toxina poate fi dezactivată prin fierbere boabelor de fasole la 100 de grade Celsius, timp de de cel puțin 10 minute.

Descoperă și o rețetă de salată de fasole roșie cu ciuperci.

După ce ai fiert fasolea în cele două ape, las-o în a treia apă să fiarbă până se pătrunde. Nu adăuga sare în apă de la început, pentru a nu se sfărâma boabele de fasole. Poți adăuga în apă diferite condimente și ierburi aromatice pentru a da gust boabelor de fasole. Poți adăuga cimbru, foi de dafin, rozmarin, tarhon, etc.

Când boabele de fasole încep să se pătrundă ușor, poți adăuga și puțină sare, pentru a le accentua gustul. După fierbere, scurge boabele de fasole și lasă-le la răcit.

Boabe de fasole albă în bol alb, alături de ceapă roșie, usturoi, crenguțe de rozmarin și ardei iuți
Fasolea boabe se fierbe în apă cu condimente, pentru a-i oferi gust delicios / Shutterstock

Pregătește și celelalte ingrediente pentru salată de fasole boabe

Curăță ceapa roșie, clătește-o și toac-o în fâșii. Pune-o într-un bol și presară puțină sare peste ea. Freac-o ușor cu mâinile pentru a se săra uniform. Sarea o va deshidrata ușor și îi va accentua gustul dulce-picant.

Spală roșiile cherry și taie-le în jumătăți sau în sferturi. Adaugă-le peste ceapa roșie. Prepară dressingul prin amestecarea uleiului cu oțetul sau sucul de lămâie, sare și piper, după gust. Adaugă acest dressing peste roșiile amestecate cu ceapa roșie. Amestecă bine aceste ingrediente, apoi poți adăuga și boabele de fasole scurse.

Toacă și pătrunjelul verde și presară-l peste salată.

Salată de fasole boabe, cu ceapă și roșii cherry în bol alb, alături de două furculițe, frunze de pătrunjel și o sticlă cu ulei
Pătrunjelul verde oferă salatei un plus de savoare, culoare și prospețime / Shutterstock

Este delicioasă, dar și consistentă și hrănitoare. O poți servi și în pauza de masă de la serviciu.

Iar dacă dorești să prepari o altă salată asemănătoare, îți recomandăm să încerci o rețetă de salată cu linte și castravete.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×