Frunzele de rucola sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienți. În conținutul lor se regăsesc vitaminele A, C, K, folat, dar și minerale, beta-caroten şi diverși compuşi chimici cu rol antiinflamator.
Brânza vegetală tofu este obținută din laptele de soia și are un conținut bogat în amino-acizi. Aceasta este un înlocuitor sănătos al cărnii și ouălor din meniul zilnic.
În plus, brânza tofu este un aliment natural, fără gluten și slab din punct de vedere caloric. Însă are un conținut bogat în minerale, precum fier și calciu și nu conține colesterol.
Sfecla roșie este bogată în zaharuri naturale și are un conținut bogat de vitamine și minerale. În plus, este o sursă excelentă de antioxidanți. Descoperă aici informații utile despre sfeclă.
Dacă te-am convins care sunt beneficiile pe care aceste ingrediente le au asupra sănătății organismului, prepar-o și tu, urmărind lista de ingrediente de mai jos.
Salată rucola cu sfeclă și tofu – Ingrediente
- 150 gr de salată rucola,
- 200 gr de sfeclă roșie coaptă
- 150 gr de brânză tofu
- 1 ceapă roșie
- 50 gr de miez de nuci
- sare și piper după gust
- ulei de măsline
- suc de lămâie
- usturoi
- rozmarin.
Rețetă de salată delicioasă și sănătoasă – Mod de preparare
Singurul ingredient din rețeta de salată care necesită preparare înainte de folosire este sfecla roșie. În timp ce sfecla se prepară, poți pregăti și celelalte ingrediente, dar și dressing-ul cu care asezonezi salata.