Reclamă

Salată rucola cu sfeclă și tofu. Rețetă de salată delicioasă și sănătoasă

Dacă obișnuiești să servești diferite salate simple și gustoase drept gustări, încearcă și rețeta de salată rucola cu sfeclă și tofu. Chiar dacă rețeta conține puține ingrediente, salata este foarte hrănitoare și sățioasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 1 februarie 2023, 6:42

Frunzele de rucola sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienți. În conținutul lor se regăsesc vitaminele A, C, K, folat, dar și minerale, beta-caroten şi diverși compuşi chimici cu rol antiinflamator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Brânza vegetală tofu este obținută din laptele de soia și are un conținut bogat în amino-acizi. Aceasta este un înlocuitor sănătos al cărnii și ouălor din meniul zilnic.

În plus, brânza tofu este un aliment natural, fără gluten și slab din punct de vedere caloric. Însă are un conținut bogat în minerale, precum fier și calciu și nu conține colesterol. 

Sfecla roșie este bogată în zaharuri naturale și are un conținut bogat de vitamine și minerale. În plus, este o sursă excelentă de antioxidanți. Descoperă aici informații utile despre sfeclă.

Dacă te-am convins care sunt beneficiile pe care aceste ingrediente le au asupra sănătății organismului, prepar-o și tu, urmărind lista de ingrediente de mai jos.

Reclamă

Salată rucola cu sfeclă și tofu – Ingrediente

  • 150 gr de salată rucola,
  • 200 gr de sfeclă roșie coaptă
  • 150 gr de brânză tofu
  • 1 ceapă roșie
  • 50 gr de miez de nuci
  • sare și piper după gust
  • ulei de măsline
  • suc de lămâie
  • usturoi
  • rozmarin.

Rețetă de salată delicioasă și sănătoasă – Mod de preparare

Singurul ingredient din rețeta de salată care necesită preparare înainte de folosire este sfecla roșie. În timp ce sfecla se prepară, poți pregăti și celelalte ingrediente, dar și dressing-ul cu care asezonezi salata.

Reclamă

Cum prepari salată rucola cu sfeclă și tofu

Curăță sfecla roșie, porționeaz-o în felii rotunde (mai groase) și așază feliile într-un vas termorezistent. Stropește-le cu puțin ulei de măsline. Printre feliile de sfeclă, strecoară și câțiva căței de usturoi. Mai adaugă și crenguțe de rozmarin, dar și boabe de piper multicolore. 

Acoperă vasul cu un capac și introdu-l în cuptorul încălzit la 200 de grade Celsius. Coace sfecla pentru 30-40 de minute, atât cât să se aromatizeze de la ingredientele din vas pentru un gust deosebit.

După coacere, lasă sfecla să se răcească și porționeaz-o în cuburi. Porționează și brânza tofu tot în cuburi, de dimensiunea celor de sfeclă.

Descoperă și o rețetă de salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină.

Cuburi de tofu în bol de bambus
Brânza tofu se porționează în cuburi ca și sfecla roșie / Shutterstock

Taie miezul de nucă în jumătăți sau sferturi. Amestecă toate aceste ingrediente într-un bol și adaugă frunzele de rucola spălate și bine scurse.

Pentru dressing, amestecă puțin ulei de măsline cu suc de lămâie, sare și piper. Cu acesta stropește ingredientele amestecate în bol.

Salată rucola cu sfeclă și tofu în farfurie albă, adâncă
Singurul ingredient din rețeta de salată care necesită preparare înainte de folosire este sfecla roșie / Shutterstock

Servește delicioasa salată rucola cu sfeclă și tofu ca si gustare printre mese sau ca gustare în pauza de masă de la birou. O mai poți servi și pe post de cină ușoară. Iar dacă o dorești mai consistentă, poți adăuga și câteva crutoane aromate de pâine.

Și dacă ești în căutarea mai multor rețete de salată, îți mai recomandăm să încerci și o rețetă de salată cu linte și castravete, ușor de făcut și care abundă în proteine ​​și fibre.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×