Musacaua este un preparat făcut cu felii de cartofi, un sos bogat de carne de vită sau orice fel de carne și completată cu un sos bechamel delicios de cremos. Cu alte cuvinte, hrana pentru un confort suprem.
Secretul pentru a obține o musaca delicioasă
Mulți oameni cred că a face musaca este dificil. Deși ai mai mulți pași de respectat, adevărul este că a face musaca se rezumă la următorii patru pași foarte simpli:
- pregătirea cartofilor;
- pregătirea sosului de roșii cu carne de vită;
- pregătirea sosul bechamel;
Și bineînțeles, asamblarea și coacerea până se rumenește perfect! Va trebui să murdărești câteva vase, dar rezultatul final merită, garantăm pentru succes.
Secretul pentru a obține o musaca delicioasă constă însă în adăugarea brânzeturilor în sosul béchamel, care oferă o aromă deosebită preparatului și o textură aparte.
O rețetă tradițională de musaca are nevoie de un sos bechamel delicios. Cu toate acestea, aceasta este și partea cea mai dificilă de făcut. Deci, cum să ajungi la perfecțiune? Ca să ai consistența potrivită e indicat să amesteci constant în timp ce se gătește, să-l îmbogățești cu ouă și brânză și să adaugi doar cantitatea potrivită de sare la final.
Musacaua are nevoie de un sos bechamel gros și cremos. Un sos bechamel subțire se va înmuia prin sosul de carne și nu va putea să ofere acel strat cremos și gros care stă deasupra și face ca preparatul tău să iasă în evidență! Așadar, atunci când prepari sos bechamel, asigură-te că îl gătești suficient de mult, până când seamănă cu o cremă groasă.
Ai aici ingredientele și modul de preparare pentru musacaua tradițională.