Uleiul este unul dintre alimentele de bază pentru prepararea mâncărurilor. Însă consumat în cantități mari poate deveni nociv organismului. De aceea este important să încerci să eviți adăugarea lui în exces în preparatele culinare. Chiar dacă dă gust salatelor și aduce un aport de nutrienți organismului, face parte din categoria grăsimilor, pe care le mai evităm uneori.
Vinetele sunt legumele cele mai populare vara, pentru că se găsesc din belșug și sunt foarte accesibile. Le poți prepara în nenumărate moduri. Poți prepara rețete de salate cu vinete, rețete de aperitive, mâncăruri scăzute și conserve pentru iarnă. Descoperă aici și o rețetă de aperitiv cu vinete și ardei capia pentru iarnă, perfectă pentru gustările de mai târziu. Iar mai jos vei descoperi rețeta detaliată pentru prepararea salatei de vinete fără ulei.
Salată de vinete fără ulei – Ingrediente
- 750 gr vinete coapte și bine scurse;
- 1 ceapă de mărime medie;
- 150-200 gr de iaurt grecesc;
- sare după gust.
Salată cremoasă și dietetică de vinete – Mod de preparare
Vinetele pentru salată se aleg dintre cele mai coapte și mai cărnoase. Sunt ideale vinetele mai mari pentru a le coace cu ușurință pe grătar. Salata iese mult mai gustoasă dacă pentru coacerea vinetelor deținem un grătar cu lemne. Însă în lipsa acestuia se poate apela și la metoda cuptorului sau a flăcării de aragaz.
Descoperă aici cum se coc corect vinetele și cum se decojesc mai ușor.
Cât despre iaurt, pentru a obține o salată cât mai dietetică, optează pentru un iaurt grecesc cu procent mai mic de grăsime. Alege un iaurt cu 2,5 % grăsime pe care îl pui la scurs înainte a a-l folosi.