Reclamă

Ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Dacă adori ardeii umpluți cu carne și orez, încearcă și rețeta de ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, la cuptor. Cu siguranță te va cuceri atât gustul lor, cât și aspectul.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 decembrie 2022, 5:40

Ardeii umpluți fac parte din mâncărurile cu gust de copilărie pe care le savurai vara, când mergeai în vizită la bunici. Rețeta face parte din acea colecție de rețete care se transmite din generație în generație. Însă, cum timpurile sunt într-o continuă schimbare, și rețetele se adaptează în funcție de sezon și de ingredientele apărute pe piață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta de ardei umpluți se poate găti acum în mai multe moduri. Vezi aici cum se prepară și rețeta de ardei umpluți în varianta de post. Mai jos, urmărește lista de ingrediente și pașii necesari pentru a putea savura ardeii umpluți și preparați la cuptor cu cașcaval.

Ardei umpluți și gratinați cu cașcaval – Ingrediente

Pentru această rețetă ai nevoie de 6-8 ardei mari, dar și de ingrediente pentru umplutură și gratinat preparatul.

  • 6 buc. ardei gras, tricolori.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 500 gr de carne de porc și vită, tocată
  • 80 gr de orez
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1/4 rădăcină de țelină
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 vârf de linguriță cu piper măcinat
  • 1 vârf de linguriță cu usturoi granulat
  • puțin cimbru uscat
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei dulce și afumată
  • 1/2 legătură de pătrunjel verde
  • 2 ouă
  • 2 linguri de ulei.

Pentru gratinat:

  • 200 gr de cașcaval
  • puțin oregano uscat
  • piper măcinat.
Reclamă

Ardei umpluți și gratinați cu cașcaval – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru umplerea ardeilor. Acestea necesită un timp de preparare și un timp de răcire, înainte de a umple ardeii.

Cum prepari umplutura pentru ardei

Curăță ceapa, morcovul și rădăcina de țelină. Clătește-le bine cu apă rece, apoi toacă-le mărunt sau dă-le pe răzătoarea mare.

Așază o tigaie pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Adaugă în ulei legumele și amestecă-le intens pentru a se căli. Presară și puțină sare peste ele pentru a nu se arde. Când legumele sunt ușor pătrunse, adaugă carnea tocată. Amestecă intens carnea tocată cu legumele, pentru a se desface bine granulele de carne și a se pătrunde uniform. Presară condimentele pe deasupra și lasă ingredientele la preparat până când carnea își schimbă culoarea și este bine pătrunsă.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de dovlecei umpluți cu piept de pui și legume.

Într-o altă cratiță, fierbe orezul în apă cu puțină sare, pentru 10 minute. Scurge-l și adaugă-l în tigaia cu amestecul de carne și legume. Mai prepară ingredientele pentru 4-5 minute, amestecându-le ușor, apoi lasă-le la răcit. Spală pătrunjelul verde, toacă-l mărunt și adaugă-l peste ingredientele răcite. Adaugă și cele două ouă pentru omogenizarea compoziției.

Cum prepari ardei umpluți și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Unge o formă de copt cu ulei sau așază hârtie de copt în ea. Clătește ardeii și secționează-i în jumătăți, inclusiv codițele lor. Cu o linguriță, îndepărtează din interiorul acestora nervurile și semințele. Clătește-le și interiorul cu apă și scutură-i bine, să nu rămână semințe. Umple jumătățile de ardei cu amestecul de ingrediente preparat anterior și așază-le în forma de copt.

Pune ardeii umpluți la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi, scoate-i din cuptor, presară deasupra lor cașcaval răzuit, amestecat cu oregano și piper proaspăt măcinat.

Ardei multicolori umpluți și presărați ci verdeață, într-o formă de copt neagră
Ardeii umpluți se decorează cu pătrunjel verde, pentru un plus de prospețime / Shutterstock

Mai lasă-i la cuptor pentru 6-8 minute, atât cât să se topească cașcavalul și să-i gratineze frumos. Servește-i decorați cu pătrunjel verde. Îi poți servi chiar și cu sos de roșii, precum rețeta clasică de ardei umpluți cu carne și orez.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×