Ardeii umpluți fac parte din mâncărurile cu gust de copilărie pe care le savurai vara, când mergeai în vizită la bunici. Rețeta face parte din acea colecție de rețete care se transmite din generație în generație. Însă, cum timpurile sunt într-o continuă schimbare, și rețetele se adaptează în funcție de sezon și de ingredientele apărute pe piață.
Rețeta de ardei umpluți se poate găti acum în mai multe moduri. Vezi aici cum se prepară și rețeta de ardei umpluți în varianta de post. Mai jos, urmărește lista de ingrediente și pașii necesari pentru a putea savura ardeii umpluți și preparați la cuptor cu cașcaval.
Ardei umpluți și gratinați cu cașcaval – Ingrediente
Pentru această rețetă ai nevoie de 6-8 ardei mari, dar și de ingrediente pentru umplutură și gratinat preparatul.
- 6 buc. ardei gras, tricolori.
Pentru umplutură:
- 500 gr de carne de porc și vită, tocată
- 80 gr de orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1/4 rădăcină de țelină
- 1/2 linguriță de sare
- 1 vârf de linguriță cu piper măcinat
- 1 vârf de linguriță cu usturoi granulat
- puțin cimbru uscat
- 1/2 linguriță cu boia de ardei dulce și afumată
- 1/2 legătură de pătrunjel verde
- 2 ouă
- 2 linguri de ulei.
Pentru gratinat:
- 200 gr de cașcaval
- puțin oregano uscat
- piper măcinat.