Tot ce ai de făcut pentru acest desert este să întinzi o foaie de aluat foietaj cât mai subțire. Presari peste ea cele necesare, o decupezi și o modelezi sub formă de palmieri. Apoi, coci delicioșii palmieri într-un timp scurt, la temperatură medie. Dacă dorești ca desertul să fie de post, găsești în comerț și aluat foietaj preparat cu uleiuri vegetale.
Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți prepara aluatul în propria bucătărie. Descoperă aici și rețeta de aluat foietaj preparat în casă.
În continuare, poți urmări rețeta detaliată pas cu pas, pentru prepararea palmierilor cu scorțișoară. Pot fi preparați chiar și pentru un platou cu deserturi festive.
Palmieri cu scorțișoară – Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- 200 gr zahăr tos
- 2 lingurițe cu pudră de scorțișoară.
Rețeta palmierilor cu scorțișoară – Mod de preparare
Mai întâi, vei scoate aluatul foietaj de la congelator pe masa de lucru. De obicei, un pachet conține două foi de aluat. Separă-le și lasă-le la decongelat, la temperatura camerei. Nu este necesar să se decongeleze de tot pentru că se vor înmuia foarte mult și nu le vei mai putea modela.
Lasă aluatul să se decongeleze doar atât cât să-ți permită să desfaci foile, fără a se rupe.
Adună pe masa de lucru și un cuțit, dar și un sucitor de aluaturi. Sunt singurele ustensile pe care le vei folosi pentru formarea desertului. Descoperă și o rețetă de rulouri sau cornete cu cremă de vanilie și aluat foietaj.