Reclamă

Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate, pentru porția de desert

Dacă îți plac deserturile cu brânză, te invităm să încerci o rețetă simplă și delicioasă de plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 18 ianuarie 2023, 6:05

Amestecul de brânză cu fructe confiate este ideal pentru umpluturi de deserturi delicioase. Se folosește chiar și la rețeta tradițională de pască, dar și la rețete de tarte, de brioșe, cornuri și multe altele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul foietaj îl poți achiziționa din comerț. Îl găsești cu ușurință în orice magazin alimentar. Însă dacă timpul îți permite, ar fi perfect dacă l-ai prepara în casă. Astfel va fi mai gustos, dar și mai sănătos pentru că tu vei deține controlul ingredientelor. Îți oferim în acest scop și o rețetă de aluat foietaj, preparat în casă.

Mai jos, poți urmări rețeta completă pentru plăcintele cu brânză.

Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate – Ingrediente

Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara plăcintele împletite. În plus, acestea nu sunt nici complexe, le poți achiziționa cu ușurință din orice magazin alimentar.

Reclamă

Pentru baza plăcintelor:

  • 800 gr de aluat foietaj.

Pentru umplutură:

  • 800 gr de brânză proaspătă, de vaci
  • 200 gr de brânză telemea sărată
  • 70 gr de zahăr
  • 30 gr de zahăr vanilinat
  • 125 gr de mix de fructe confiate
  • 2 ouă + 1 albuș.
Reclamă

Pentru uns aluatul și decor:

  • 1 gălbenuș
  • 1 linguriță de lapte
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.

Plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea plăcintelor constă în decongelarea aluatului foietaj. Între timp, se pun și fructele confiate la hidratat, în puțină apă călduță. Le lași maxim 10 minute, nu mai mult, pentru că se vor hidrata și în timpul coacerii plăcintelor.

Descoperă aici și o rețetă de aluat simplu pentru foi subțiri de plăcintă.

Cum pregătești umplutura plăcintelor

Pune într-un bol brânza telemea pe care o dai pe răzătoare sau o fărâmițezi cu o furculiță. Adaugă peste ea brânza proaspătă bine scursă. Apoi adaugă zahărul tos și zahărul vanilinat și amestecă bine toate ingredientele. Adaugă cele două ouă și albușul, precum și fructele confiate, hidratate și scurse.

Omogenizează bine compoziția, iar dacă este ușor fluidă, poți potrivi textura cu 1-2 linguri de griș.

Cum formezi delicioasele plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi în timp ce modelezi plăcintele.

Decupează două foi din hârtie de copt, puțin mai mari decât dimensiunea foilor de aluat.

Așază foile de aluat peste cele de hârtie. Întinde umplutura de brânză, pe mijlocul foilor de aluat, lăsând marginile libere.

Crestează marginile aluatului în fâșii de 1,5-2 cm lățime, cu un cuțit zimțat. Apoi, adună pe rând fâșiile de aluat peste umplutură. Începe cu o fâșie dintr-o parte a aluatului, apoi așeză peste ea o fâșie din cealaltă margine. Continuă așa, împletind fâșiile la mijloc peste umplutura de brânză.

Apoi, transferă plăcintele cu hârtia de copt de sub ele într-o tavă de cuptor. Alege o tavă nu foarte lată, pentru a nu permite plăcintelor să se lase spre laterale în timpul tratamentului termic.

Colaj de poze cu pașii de formare pentru plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate
Aluatul plăcintelor se secționează în fâșii pe margini, apoi se împletesc fâșiile peste umplutură / Rețetefeldefel.ro

Cu o pensulă de patiserie, unge plăcintele cu gălbenuș de ou diluat cu puțin lapte. Pune tava în cuptor și coace minunatele plăcinte împletite cu brânză și fructe confiate la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute. Aluatul va fi frumos rumenit la exterior și crocant.

Lasă plăcintele să se tempereze 20-30 de minute, înainte de a le porționa. Opțional, decorează-le cu zahăr pudră, cu romă de vanilie.

Plăcintă împletită pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Plăcintele sunt delicioase atât calde cât și reci / Shutterstock

Plăcintele sunt delicioase atât calde, cât și reci. Prepară-le și te vei convinge. Dacă îți vor plăcea, pune pe lista de preparat pentru data viitoare și o rețetă de prăjitură Rudy. Este cel mai gustos desert cu brânză și cacao.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×