Home // Lifestyle // Rețete // Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos
Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos
Dacă ești în căutarea unei rețete de tort fără ciocolată, pentru momente deosebite în familie, încearcă rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Este delicios, foarte aromat și are un aspect elegant.
Tortil se porționează mult mai bine după ce va sta la rece câteva ore / Shutterstock
Crema de lămâie este una dintre cele mai fine și aromate creme, cu o textură ușoară și răcoroasă. O poți prepara atât pentru umplerea blaturilor de tort și prăjituri, dar și pentru rețete de înghețată sau panna cotta.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
În plus, are și culoare deosebită, de un galben deschis, care îndeamnă la relaxare. Pentru ca eleganța tortului să fie desăvârșită, blaturile se vor prepara din albușuri amestecate cu nucă de cocos și coajă de lămâie răzuită fin.
Pentru ca deliciul tortului să fie maxim, pe lângă crema de lămâie din interior, vei prepara și o cremă de mascarpone cu cocos pentru decor.
Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun tortul.
Pentru două blaturi de tort cu diametrul de 26 cm:
8 albușuri de mărime medie
225 gr de zahăr
1 praf de sare
coaja și sucul de la o lămâie
100 gr de făină
100 gr nucă de cocos.
Reclamă
Pentru crema de lămâie:
8 gălbenușuri
200 gr de zahăr
coaja și sucul de la o lămâie
750 ml de lapte
50 gr amidon
20 gr făină
250 gr unt cu 82% grăsime
1 praf de sare.
Pentru crema de mascarpone:
250 gr mascarpone
200 ml frișcă lichidă
îndulcită
1 praf de sare.
Pentru decor:
100 gr nucă de cocos.
Rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie – Mod de preparare
Mai întâi, vei prepara blatul de tort din albușuri cu nucă de cocos și lămâie. Acesta necesită trei etape: pregătirea compoziției, coacerea blatului și răcirea acestuia pentru a pute fi secționat. Poți opta pentru a coace un blat mare de tort sau două mai mici.
Cum prepari blat de tort din albușuri
Pentru început, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește două forme de copt cu diametrul de 26 cm, în care așezi hârtie de copt.
Pentru prepararea compoziției, pune albușurile în bolul mixerului. Adaugă un praf de sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Apoi, adăugă puțin câte puțin din zahăr, alternând cu sucul de lămâie, și amestecă intens până când rezultă o bezea perfectă. Adaugă treptat și făina, amestecând ușor cu o spatulă, iar la final, nuca de cocos.
Împarte compoziția în cele două tăvi pregătite și coace blaturile de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, răstoarnă-le pe grătare de răcire și lasă-le să se răcorească bine. Apoi, secționează-le în câte două părți. Poți opta pentru a coace un singur blat pe care îl secționezi în trei sau în patru părți.
Prepară cremele pentru tort cu aromă intensă de lămâie
Începe cu crema de lămâie, care necesită fierbere și răcire. Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și coaja de lămâie răzuită fin, într-o crăticioară. Adaugă zahărul și continuă amestecare până când compoziția devine spumoasă. Amestecă amidonul cu făina și laptele rece, adaugă-l în compoziția de mai sus și omogenizează bine. Apoi, adaugă restul de lapte fierbinte, amestecând energic pentru omogenizare.
Pune compoziția pentru crema de lămâie la fiert și amestecă intens, până când capătă textura unei budinci. După stingerea focului, așază o folie de prospețime peste cremă și las-o să se răcească. Când este complet rece, adaugă în cremă untul moale și sucul de lămâie, amestecând cu mixerul. Pune crema de lămâie la rece, până la montarea tortului.
Crema de mascarpone cu frișcă se prepară la rece. Amestecă într-un bol frișca lichidă, până când capătă consistență. Adaugă mascarpone și amestecă energic până când devine cremoasă. Pune crema de mascarpone cu frișcă la rece până în momentul în care decorezi tortul.
Cum montezi și decorezi deliciosul tort cu aromă intensă de lămâie
Împarte crema de lămâie în trei părți egale, pe care le întinzi uniform între blaturile de tort. Apoi, îmbracă tortul cu crema de mascarpone și frișcă. Aplică pe lateralele tortului și un strat subțire de nucă de cocos, pentru un aspect mai deosebit.
Lasă tortul la rece pentru 5-6 ore sau chiar de pe o zi pe alta, pentru a-l putea porționa perfect. Descoperă și o rețetă de budincă de lămâie, răcoroasă, plăcut aromată și frumos colorată.