Reclamă

Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos

Dacă ești în căutarea unei rețete de tort fără ciocolată, pentru momente deosebite în familie, încearcă rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Este delicios, foarte aromat și are un aspect elegant.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 februarie 2024, 5:28

Crema de lămâie este una dintre cele mai fine și aromate creme, cu o textură ușoară și răcoroasă. O poți prepara atât pentru umplerea blaturilor de tort și prăjituri, dar și pentru rețete de înghețată sau panna cotta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, are și culoare deosebită, de un galben deschis, care îndeamnă la relaxare. Pentru ca eleganța tortului să fie desăvârșită, blaturile se vor prepara din albușuri amestecate cu nucă de cocos și coajă de lămâie răzuită fin.

Descoperă și o rețetă de tort brazilian cu spumă de lămâie, denumit Pavê de limão.

Mai jos, poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta tortului elegant și foarte aromat.

Reclamă

Tort cu aromă intensă de lămâie – Ingrediente

Pentru ca deliciul tortului să fie maxim, pe lângă crema de lămâie din interior, vei prepara și o cremă de mascarpone cu cocos pentru decor.

Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele ce compun tortul.

Pentru două blaturi de tort cu diametrul de 26 cm:

  • 8 albușuri de mărime medie
  • 225 gr de zahăr
  • 1 praf de sare
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 100 gr de făină
  • 100 gr nucă de cocos.
Reclamă

Pentru crema de lămâie:

  • 8 gălbenușuri
  • 200 gr de zahăr
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 750 ml de lapte
  • 50 gr amidon
  • 20 gr făină
  • 250 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 praf de sare.

Pentru crema de mascarpone:

  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • îndulcită
  • 1 praf de sare.

Pentru decor:

  • 100 gr nucă de cocos.

Rețeta de tort cu aromă intensă de lămâie – Mod de preparare

Mai întâi, vei prepara blatul de tort din albușuri cu nucă de cocos și lămâie. Acesta necesită trei etape: pregătirea compoziției, coacerea blatului și răcirea acestuia pentru a pute fi secționat. Poți opta pentru a coace un blat mare de tort sau două mai mici.

Cum prepari blat de tort din albușuri

Pentru început, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește două forme de copt cu diametrul de 26 cm, în care așezi hârtie de copt.

Pentru prepararea compoziției, pune albușurile în bolul mixerului. Adaugă un praf de sare peste ele și amestecă-le până când devin spumoase. Apoi, adăugă puțin câte puțin din zahăr, alternând cu sucul de lămâie, și amestecă intens până când rezultă o bezea perfectă. Adaugă treptat și făina, amestecând ușor cu o spatulă, iar la final, nuca de cocos.

Împarte compoziția în cele două tăvi pregătite și coace blaturile de tort pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, răstoarnă-le pe grătare de răcire și lasă-le să se răcorească bine. Apoi, secționează-le în câte două părți. Poți opta pentru a coace un singur blat pe care îl secționezi în trei sau în patru părți.

Prepară cremele pentru tort cu aromă intensă de lămâie

Începe cu crema de lămâie, care necesită fierbere și răcire. Amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și coaja de lămâie răzuită fin, într-o crăticioară. Adaugă zahărul și continuă amestecare până când compoziția devine spumoasă. Amestecă amidonul cu făina și laptele rece, adaugă-l în compoziția de mai sus și omogenizează bine. Apoi, adaugă restul de lapte fierbinte, amestecând energic pentru omogenizare.

Pune compoziția pentru crema de lămâie la fiert și amestecă intens, până când capătă textura unei budinci. După stingerea focului, așază o folie de prospețime peste cremă și las-o să se răcească. Când este complet rece, adaugă în cremă untul moale și sucul de lămâie, amestecând cu mixerul. Pune crema de lămâie la rece, până la montarea tortului.

Crema de mascarpone cu frișcă se prepară la rece. Amestecă într-un bol frișca lichidă, până când capătă consistență. Adaugă mascarpone și amestecă energic până când devine cremoasă. Pune crema de mascarpone cu frișcă la rece până în momentul în care decorezi tortul.

Cum montezi și decorezi deliciosul tort cu aromă intensă de lămâie

Împarte crema de lămâie în trei părți egale, pe care le întinzi uniform între blaturile de tort. Apoi, îmbracă tortul cu crema de mascarpone și frișcă. Aplică pe lateralele tortului și un strat subțire de nucă de cocos, pentru un aspect mai deosebit.

Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos, decorat cu felii de lămâie și frunze de mentă
Nuca de cocos adăugată pe lateralele tortului oferă acestuia un aspect elegant / Shutterstock

Lasă tortul la rece pentru 5-6 ore sau chiar de pe o zi pe alta, pentru a-l putea porționa perfect. Descoperă și o rețetă de budincă de lămâie, răcoroasă, plăcut aromată și frumos colorată.

Tort cu aromă intensă de lămâie și cremă de mascarpone cu nucă de cocos porționat pe farfurie și pe platou
Aroma de lămâie se combină delicios cu aroma de cocos / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×