Reclamă

Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri

Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru a o prepara.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 aprilie 2024, 6:14

Crema poate fi folosită pentru prăjituri și torturi, pentru fursecuri și cornulețe, dar poate fi consumată și ca atare, întinsă pe biscuiți. Chiar dacă acum sunt rețete de cremă mai rapide și mai ușoare, gustul cremei de cacao este mult mai delicios. Nu folosești nici ciocolată, nici smântână pentru fișcă, doar ingrediente simple.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un aspect important pentru reușita unei creme cu textură aerată îl are alegerea ingredientelor. Optează pentru un unt de calitate cu coeficient mare de grăsime. Acesta are un rol important pentru textura cremei.

De asemenea, folosește pentru pudra de cacao cu peste 55 % masă de cacao. Aceasta este importantă și pentru gust, dar și pentru culoarea cremei.

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură Excelent, la care se folosește această cremă. Este una dintre rețetele vechi de prăjituri, care se găseau în cofetărie.

Reclamă

În continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea cremei.

Cremă de cacao cu unt – Ingrediente

  • 3 ouă de mărime medie
  • 150 gr zahăr
  •  30 gr pudră de cacao amăruie
  • 250 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 1 linguriță esență de rom
  • un praf de sare.

Rețeta cremei de cacao cu unt – Mod de preparare

Mai întâi, adună pe masa din bucătărie toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare preparării cremei. Crema se va fierbe pe baie de aburi, deci ai nevoie de două cratițe de mărimi diferite, care să intre una în interiorul celeilalte. Mai ai nevoie de un tel sau o spatulă de amestecare.

Reclamă

Cum prepari cremă de cacao cu unt

Așază pe flacăra aragazului cratița mare și adaugă în ea apă. Asigură-te că apa nu atinge baza cratiței mici atunci când o introduci în ea.

Adaugă în cratița mică ouăle, sarea și zahărul și amestecă-le până la omogenizarea compoziției. Introdu cratița cu compoziția de ouă în cea cu apă, de pe foc. Continuă să amesteci compoziția de ouă cu telul sau cu o spatulă timp de 7-8 minute. Compoziția va căpăta textură cremoasă, ca o smântână, puțin mai subțire.

Dacă deții un termometru de bucătărie, poți măsura temperatura la care ar trebui să ajungă compoziția de ouă, pentru a fi gătită corect. Aceasta ar trebui să atingă 70-75 de grade Celsius. În lipsa termometrului, fierbe compoziția pe baia de aburi pentru timpul indicat mai sus.

După fierbere, stinge focul și scoate crăticioara cu crema de ouă din baia de aburi. Așaz-o pe un blat de răcire și adaugă deasupra ei pudra de cacao trecută prin sită. Încorporeaz-o imediat în cremă și omogenizează bine. Las-o să se tempereze puțin, apoi adaugă și esența de rom.

În timp ce crema de ouă cu cacao se răcește, poți amesteca untul cu ajutorul mixerului, pentru a deveni cremos.

Unt amestecat într-un bol
Untul se lasă la temperatura camerei pentru a se înmuia, apoi se amestecă cu mixerul / Rețetefeldefel.ro

Îl încorporezi în crema răcită, adăugând câte puțin din el în cremă și amestecând energic cu un tel.

Unt adăugat în crema de cacao și amestecat cu telul
Untul se încorporează treptat în cremă / Rețetefeldefel.ro

Pune delicioasa cremă de cacao cu unt la rece pentru minim 30 de minute, înainte de a o folosi.

Dacă te întrebi în ce rețetă de tort sau de prăjitură poți să o folosești, îți recomandăm rețeta de prăjitură cu foi și cremă de cacao.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Un copil care ține un fluture în palme
Horoscop
Cea mai norocoasă zi din această vară pentru fiecare semn zodiacal. Află când te vei bucura de succes
Vara este aproape, iar lucrurile par mai frumoase pe măsură ce ne îndreptăm atenția către următoarele luni distracție. Dacă ai căutat momentul perfect pentru a face pauză în ceea ce privește responsabilitățile și pentru...
2
Victoria Silvstedt surprinsă într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a lăsat multe zone la vedere
Victoria Silvstedt a fost la un pas de un accident vestimentar. Rochia îndrăzneață a artistei a lăsat multe zone la vedere. Aceasta a avut nevoie de ajutor pentru a depăși momentul jenant de pe...
3
Gavin Rossdale și Xhoana X se sărută
Divertisment
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă cu fosta sa soție, Gwen Stefani
Gavin Rossdale se întâlnește cu o femeie cu 23 de ani mai tânără. Noua iubită a cântărețului seamănă perfect cu fosta sa soție, Gwen Stefani. Paparazzi i-au surprins pe cei doi îndrăgostiți într-o vacanță...
4
Cuplu care face sport
Sănătate
Câte zile pe săptămână e recomandat să te antrenezi. Ce spun specialiștii despre exercițiile fizice
Pentru că sezonul de plajă se apropie cu pași rapizi, mulți oameni probabil se întreabă dacă pot recupera timpul pierdut făcând exerciții fizice în fiecare zi până la vacanța de vară. Răspunsul este mai...
5
Naomi Campbell într-o fotografie portret la Festivalul de Film de la Cannes 2024
Divertisment
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației
Naomi Campbell a întors toate privirile asupra sa la Festivalul de Film de la Cannes 2024. Modelul a purtat o rochie care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta, în vârstă de 53 de ani,...
PARTENERI
×