Crema poate fi folosită pentru prăjituri și torturi, pentru fursecuri și cornulețe, dar poate fi consumată și ca atare, întinsă pe biscuiți. Chiar dacă acum sunt rețete de cremă mai rapide și mai ușoare, gustul cremei de cacao este mult mai delicios. Nu folosești nici ciocolată, nici smântână pentru fișcă, doar ingrediente simple.
Un aspect important pentru reușita unei creme cu textură aerată îl are alegerea ingredientelor. Optează pentru un unt de calitate cu coeficient mare de grăsime. Acesta are un rol important pentru textura cremei.
De asemenea, folosește pentru pudra de cacao cu peste 55 % masă de cacao. Aceasta este importantă și pentru gust, dar și pentru culoarea cremei.
Descoperă aici și o rețetă de prăjitură Excelent, la care se folosește această cremă. Este una dintre rețetele vechi de prăjituri, care se găseau în cofetărie.
În continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea cremei.
Cremă de cacao cu unt – Ingrediente
- 3 ouă de mărime medie
- 150 gr zahăr
- 30 gr pudră de cacao amăruie
- 250 gr unt cu peste 80% grăsime
- 1 linguriță esență de rom
- un praf de sare.
Rețeta cremei de cacao cu unt – Mod de preparare
Mai întâi, adună pe masa din bucătărie toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare preparării cremei. Crema se va fierbe pe baie de aburi, deci ai nevoie de două cratițe de mărimi diferite, care să intre una în interiorul celeilalte. Mai ai nevoie de un tel sau o spatulă de amestecare.