Reclamă

Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri

Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente complexe pentru a o prepara.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 aprilie 2024, 6:14

Crema poate fi folosită pentru prăjituri și torturi, pentru fursecuri și cornulețe, dar poate fi consumată și ca atare, întinsă pe biscuiți. Chiar dacă acum sunt rețete de cremă mai rapide și mai ușoare, gustul cremei de cacao este mult mai delicios. Nu folosești nici ciocolată, nici smântână pentru fișcă, doar ingrediente simple.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un aspect important pentru reușita unei creme cu textură aerată îl are alegerea ingredientelor. Optează pentru un unt de calitate cu coeficient mare de grăsime. Acesta are un rol important pentru textura cremei.

De asemenea, folosește pentru pudra de cacao cu peste 55 % masă de cacao. Aceasta este importantă și pentru gust, dar și pentru culoarea cremei.

Descoperă aici și o rețetă de prăjitură Excelent, la care se folosește această cremă. Este una dintre rețetele vechi de prăjituri, care se găseau în cofetărie.

Reclamă

În continuare, îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea cremei.

Cremă de cacao cu unt – Ingrediente

  • 3 ouă de mărime medie
  • 150 gr zahăr
  •  30 gr pudră de cacao amăruie
  • 250 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 1 linguriță esență de rom
  • un praf de sare.

Rețeta cremei de cacao cu unt – Mod de preparare

Mai întâi, adună pe masa din bucătărie toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare preparării cremei. Crema se va fierbe pe baie de aburi, deci ai nevoie de două cratițe de mărimi diferite, care să intre una în interiorul celeilalte. Mai ai nevoie de un tel sau o spatulă de amestecare.

Reclamă

Cum prepari cremă de cacao cu unt

Așază pe flacăra aragazului cratița mare și adaugă în ea apă. Asigură-te că apa nu atinge baza cratiței mici atunci când o introduci în ea.

Adaugă în cratița mică ouăle, sarea și zahărul și amestecă-le până la omogenizarea compoziției. Introdu cratița cu compoziția de ouă în cea cu apă, de pe foc. Continuă să amesteci compoziția de ouă cu telul sau cu o spatulă timp de 7-8 minute. Compoziția va căpăta textură cremoasă, ca o smântână, puțin mai subțire.

Dacă deții un termometru de bucătărie, poți măsura temperatura la care ar trebui să ajungă compoziția de ouă, pentru a fi gătită corect. Aceasta ar trebui să atingă 70-75 de grade Celsius. În lipsa termometrului, fierbe compoziția pe baia de aburi pentru timpul indicat mai sus.

După fierbere, stinge focul și scoate crăticioara cu crema de ouă din baia de aburi. Așaz-o pe un blat de răcire și adaugă deasupra ei pudra de cacao trecută prin sită. Încorporeaz-o imediat în cremă și omogenizează bine. Las-o să se tempereze puțin, apoi adaugă și esența de rom.

În timp ce crema de ouă cu cacao se răcește, poți amesteca untul cu ajutorul mixerului, pentru a deveni cremos.

Unt amestecat într-un bol
Untul se lasă la temperatura camerei pentru a se înmuia, apoi se amestecă cu mixerul / Rețetefeldefel.ro

Îl încorporezi în crema răcită, adăugând câte puțin din el în cremă și amestecând energic cu un tel.

Unt adăugat în crema de cacao și amestecat cu telul
Untul se încorporează treptat în cremă / Rețetefeldefel.ro

Pune delicioasa cremă de cacao cu unt la rece pentru minim 30 de minute, înainte de a o folosi.

Dacă te întrebi în ce rețetă de tort sau de prăjitură poți să o folosești, îți recomandăm rețeta de prăjitură cu foi și cremă de cacao.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×