Deserturile reci sunt perfecte pentru zilele calde de vară. În mediul online a devenit virală o rețetă pentru care ai nevoie de căpșuni, unt de arahide și puțină ciocolată. Această rețetă poate fi schimbată cu alte fructe, în funcție de preferințe.
Desert viral cu căpșuni și ciocolată
Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva căpșuni proaspete. Spală bine căpșunile și apoi taie-le pe lungime în felii subțiri.
Pasul doi constă în așezarea feliilor de căpșuni pe o foaie de hârtie alternând părțile plate și cele ascuțite ale căpșunilor. În felul acesta va rămâne tot mai puțin spațiu între felii.
Pasul trei este la fel de simplu. Acest pas este complet opțional, dar presupune umplerea golurilor mai mari cu bucățele mici de căpșuni.
După ce ai terminat de aranjat căpșunile tot ce trebuie să faci este să întinzi untul de arahide peste felii. Încearcă să pui un strat uniform de unt de arahide.
Dacă acesta nu este suficient de subțire, încearcă să-l topești preț de câteva secunde la cuptorul cu microunde. Pune căpșunile cu untul de arahide la congelator pentru aproximativ 15 minute. Acest lucru va ajuta la întărirea untului de arahide.
Nu-ți dorești ca acesta să înghețe complet, recomandă cei de la EatThis.com. Ultimul pas constă în aplicarea unui strat subțire de ciocolată. Ca și în cazul untului de arahide, ciocolata trebuie topită pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
După ce ciocolata este topită, aceasta trebuie întinsă uniform peste untul de arahide. Deoarece untul de arahide este deja rece, ciocolata ta ar trebui să se întărească imediat.