Se spune că rețeta acestui desert a fost creată de ciobanii spanioli pentru a folosi produsele proaspete. Aluatul de churros era ușor de preparat și ușor de prăjit în ceaune așezate pe foc în munți, unde ciobanii își petrec cea mai mare parte a timpului.
Rețeta acestor gogoși spaniole se prepară ușor, din ingrediente foarte comune deserturilor. Este de fapt rețeta de aluat opărit care se prepară și la eclere, choux-uri sau profiterol. Diferența dintre gogoși și churros constă în forma acestora, dar și în modul de preparare. Gogoșile spaniole au formă de sticksuri, dar mai groase și mai scurte și se prăjesc în ulei. Celelalte au forme mai mari, rotunde sau ovale și se prepară la cuptor.
Descoperă și rețeta de profiterol cu vanilie și ciocolată, pe care o vei adora cu siguranță. Iar mai jos îți oferim lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta gogoșilor spaniole.
Rețeta de Churros – Ingrediente
- 250 ml apă;
- 75 g unt(72%);
- 200 g făină;
- 1/4 linguriță sare;
- 30 gr de zahăr;
- 3 ouă medii;
- ulei pentru prăjit;
- zahăr pudră vanilat pentru decor.
Rețeta de gogoși spaniole – Mod de preparare
Adună de la început pe masa de lucru toate ingredientele, dar și ustensilele de preparare. Ai nevoie de un bol, un tel sau o spatulă, o cratiță și o tigaie adâncă sau un ceaun. Dar mai ai nevoie și de un dispozitiv de decorat deserturi, cu capăt stelat pentru a forma gogoșile.
Dacă îți lipsește acest dispozitiv, poți folosi o pungă de plastic pe care o îndoi la un colț în mai multe cute și decupezi puțin. Astfel decupajul va arăta ca o stea și vei putea forma gogoșile spiralate.
Descoperă și o rețetă de mini Paris Brest cu căpșuni, din bucătăria franceză.