Reclamă

Mini Paris Brest cu căpșuni, mici bijuterii culinare pentru deliciul celor dragi

Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi persoanele iubite în materie de desert, îți oferim o rețetă minunată din bucătăria franceză: Mini Paris Brest cu căpșuni.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 februarie 2023, 6:30

Paris Brest este denumirea unui desert franțuzesc cu o poveste foarte frumoasă în spate. Inspirându-se din prima ediție a cursei de ciclism Paris-Brest-Paris, din anul 1891, patiserul Louis Durand a creat un tort in forma de roată de bicicletă, ca un omagiu adus evenimentul sportiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai apoi, rețeta a fost preluată și de alți bucătari și adaptată sub diferite forme. Îți oferim mai jos una dintre aceste rețete, alături de o listă completă de ingrediente și pași de urmat.

O poți prepara chiar de Valentine’s Day, de Dragobete sau de 1 Martie. Are tot elementele necesare pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un cadou dulce.

Mini Paris Brest cu căpșuni – Ingrediente

Prăjiturile se prepară dintr-un aluat opărit, precum cel de la rețeta de eclere. La interior sunt umplute cu o delicioasă cremă de pralină și căpșuni.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat opărit:

  • 4 ouă de mărime medie
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă de pralină și decor:

  • 100 gr de migdale
  • 200 gr de zahar
  • 20 ml apă
  • 500 ml de lapte
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 100 gr de unt cu 82% grăsime
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr căpșuni proaspete
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Mini Paris Brest cu căpșuni – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturilor constă în prepararea aluatului și coacerea cojilor sub formă de cercuri.

Cum prepari aluatul opărit pentru coacerea cojilor

Pune la fiert apa, un praf de sare și untul. Amestecă până când untul este topit. Când lichidul atinge punctul de fierbere, redu intensitatea focului la minimum și adaugă toată făina odată.

Amestecă intens cu telul până când făina absoarbe tot lichidul și se hidratează. Stinge focul și lasă aluatul opărit să se răcească bine. Apoi, adaugă ouăle, unul câte unul, omogenizând bine compoziția după fiecare ou adăugat. Pune vasul cu aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește tava de copt. Folosește o tavă antiaderentă și unge-o ușor cu ulei. Apoi, trece un pahar cu marginile prin făină și formează cu acesta cercuri în tavă, la mici distanțe. Pune aluatul într-un săculeț de posh cu dui stelat și formează inele ondulate, peste cercurile din tavă.

Pasul de formare a crustelor din aluat, în tava de copt
Pentru a crea cercuri perfecte din aluat opărit, în tavă se desenează cercuri cu un pahar glazurat cu făină / Profimedia Images

Introdu tava în cuptor și coace cercurile de aluat opărit pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. După acest interval, redu intensitatea focului la 180 de grade. Coace cercurile de aluat în continuare pentru 25-30 de minute.

Cum prepari crema de pralină pentru mini Paris Brest cu căpșuni

Așază o cratiță flacăra aragazului și pune apa cu zahărul în ea. Lasă zahărul să se caramelizeze, fără a-l amesteca. Adaugă migdalele și amestecă-le ușor prin zahărul ars. Scoate-le apoi cu o paletă și întinde-le pe o hârtie de copt.

Adaugă smântâna lichidă peste siropul de zahăr ars rămas în crăticioară. Adaugă și 50 gr de unt și amestecă intens până când obții un sos cremos, dar ușor cursiv. Stinge focul și lasă sosul caramel la temperat până când se răcesc și migdalele.

Între timp, pune aptele la fiert și adaugă în el un praf de sare și amidonul. Amestecă continuu până când amidonul se hidratează și capătă textura unei budinci. Stinge focul și adaugă untul tăiat în cuburi, precum și extractul de vanilie. Amestecă intens pentru omogenizare.

După răcirea migdalelor, mărunțește-le fin cu ajutorul robotului. Amestecă crema de amidon cu sosul caramel și cu migdalele mărunțite fin.

Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de praline
Pentru un gust delicios amestecăm crema de amidon cu sosul caramel și cu migdalele mărunțite fin / Profimedia Images

Cum umpli și decorezi delicioasele mini Paris Brest cu căpșuni

După răcirea cojilor din aluat opărit, secționează-le pe jumătate, transversal. Apoi, folosind săculețul de decorat cu dui stelat, umple cojile inferioare cu crema de praline. Adăugăm și felii de căpșuni peste cremă și acoperă-le cu cojile superioare. Presară zahăr pudră pe deasupra și așază prăjiturile pe platouri.

Pasul de umplere a cojilor de mini paris brest
Cojile de mini Paris Brest se umplu cu cremă folosind un posh cu dui stelat / Profimedia Images

Oferă-le în dar celor dragi pentru a se bucura de gustul delicios al acestora și de forma lor deosebită. Pentru că sunt la mare căutare deserturile în formă de inimioară, îți propunem și o rețetă de tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Patrick Schwarzenegger o sărută tandru pe logodnica sa
Divertisment
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Cum au fost cei doi pozați în public
Patrick Schwarzenegger face un gest îndrăzneț față de logodnica sa. Fiul lui Arnold a fost surprins în timp ce își săruta romantic logodnica, înainte de a o apuca jucăuș de posterior în public. Fiul...
2
O femeie care ține în mână o ladă cu legume proaspet, care conțin mai mult potasiu decât peștele
Sănătate
Leguma care are mai mult potasiu decât peștele. De ce recomandă nutriționiștii să o incluzi în dieta ta
Nutriționiștii au dezvăluit care este leguma care are mai mult potasiu decât peștele. Ei recomandă să o incluzi cât mai des în dieta zilnică. Potasiul este necesar pentru funcționarea normală a tuturor celulelor. El...
3
O femeie frumoasă care reprezintă una dinte cele zodii pentru care viața este mai bună în ziua de 23 martie 2025
Horoscop
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Viața este mai bună pentru aceste trei semne zodiacale în ziua de 23 martie 2025. Acești nativi din zodiac au parte de multe surprize plăcute în această perioadă. Pe 23 martie 2025, viața devine...
4
David Hasselhoff, alături de Pamela Bach, pe vremea când formau un cuplu
Divertisment
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Cum a fost fotografiat recent actorul
David Hasselhoff a slăbit mult și pare devastat, după sinuciderea fostei soții, Pamela Bach. Actorul pare vizibil afectat după vestea sinuciderii fostei sale partenere. Pamela Bach a renunțat la viață la vârsta de 61...
5
Hilaria Baldwin, alături de soțul ei, la un eveniment
Divertisment
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Chiar și fanii au spus că e un moment greu de privit
Hilaria Baldwin se răstește la soțul ei pe covorul roșu. Totul s-a întâmplat în timpul unui interviu, un moment care a devenit rapid viral pe rețelele sociale. Personalitatea TV, în vârstă de 41 de...
PARTENERI
×