Reclamă

Mini Paris Brest cu căpșuni, mici bijuterii culinare pentru deliciul celor dragi

Dacă nu mai știi cu ce să-ți surprinzi persoanele iubite în materie de desert, îți oferim o rețetă minunată din bucătăria franceză: Mini Paris Brest cu căpșuni.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 februarie 2023, 6:30

Paris Brest este denumirea unui desert franțuzesc cu o poveste foarte frumoasă în spate. Inspirându-se din prima ediție a cursei de ciclism Paris-Brest-Paris, din anul 1891, patiserul Louis Durand a creat un tort in forma de roată de bicicletă, ca un omagiu adus evenimentul sportiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai apoi, rețeta a fost preluată și de alți bucătari și adaptată sub diferite forme. Îți oferim mai jos una dintre aceste rețete, alături de o listă completă de ingrediente și pași de urmat.

O poți prepara chiar de Valentine’s Day, de Dragobete sau de 1 Martie. Are tot elementele necesare pentru a-i surprinde pe cei dragi cu un cadou dulce.

Mini Paris Brest cu căpșuni – Ingrediente

Prăjiturile se prepară dintr-un aluat opărit, precum cel de la rețeta de eclere. La interior sunt umplute cu o delicioasă cremă de pralină și căpșuni.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat opărit:

  • 4 ouă de mărime medie
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • 200 ml apă rece
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru cremă de pralină și decor:

  • 100 gr de migdale
  • 200 gr de zahar
  • 20 ml apă
  • 500 ml de lapte
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • 100 gr de unt cu 82% grăsime
  • 100 ml smântână pentru frișcă
  • 250 gr căpșuni proaspete
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Mini Paris Brest cu căpșuni – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturilor constă în prepararea aluatului și coacerea cojilor sub formă de cercuri.

Cum prepari aluatul opărit pentru coacerea cojilor

Pune la fiert apa, un praf de sare și untul. Amestecă până când untul este topit. Când lichidul atinge punctul de fierbere, redu intensitatea focului la minimum și adaugă toată făina odată.

Amestecă intens cu telul până când făina absoarbe tot lichidul și se hidratează. Stinge focul și lasă aluatul opărit să se răcească bine. Apoi, adaugă ouăle, unul câte unul, omogenizând bine compoziția după fiecare ou adăugat. Pune vasul cu aluatul la frigider pentru 30 de minute.

Între timp, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius și pregătește tava de copt. Folosește o tavă antiaderentă și unge-o ușor cu ulei. Apoi, trece un pahar cu marginile prin făină și formează cu acesta cercuri în tavă, la mici distanțe. Pune aluatul într-un săculeț de posh cu dui stelat și formează inele ondulate, peste cercurile din tavă.

Pasul de formare a crustelor din aluat, în tava de copt
Pentru a crea cercuri perfecte din aluat opărit, în tavă se desenează cercuri cu un pahar glazurat cu făină / Profimedia Images

Introdu tava în cuptor și coace cercurile de aluat opărit pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. După acest interval, redu intensitatea focului la 180 de grade. Coace cercurile de aluat în continuare pentru 25-30 de minute.

Cum prepari crema de pralină pentru mini Paris Brest cu căpșuni

Așază o cratiță flacăra aragazului și pune apa cu zahărul în ea. Lasă zahărul să se caramelizeze, fără a-l amesteca. Adaugă migdalele și amestecă-le ușor prin zahărul ars. Scoate-le apoi cu o paletă și întinde-le pe o hârtie de copt.

Adaugă smântâna lichidă peste siropul de zahăr ars rămas în crăticioară. Adaugă și 50 gr de unt și amestecă intens până când obții un sos cremos, dar ușor cursiv. Stinge focul și lasă sosul caramel la temperat până când se răcesc și migdalele.

Între timp, pune aptele la fiert și adaugă în el un praf de sare și amidonul. Amestecă continuu până când amidonul se hidratează și capătă textura unei budinci. Stinge focul și adaugă untul tăiat în cuburi, precum și extractul de vanilie. Amestecă intens pentru omogenizare.

După răcirea migdalelor, mărunțește-le fin cu ajutorul robotului. Amestecă crema de amidon cu sosul caramel și cu migdalele mărunțite fin.

Colaj de poze cu pașii de preparare a cremei de praline
Pentru un gust delicios amestecăm crema de amidon cu sosul caramel și cu migdalele mărunțite fin / Profimedia Images

Cum umpli și decorezi delicioasele mini Paris Brest cu căpșuni

După răcirea cojilor din aluat opărit, secționează-le pe jumătate, transversal. Apoi, folosind săculețul de decorat cu dui stelat, umple cojile inferioare cu crema de praline. Adăugăm și felii de căpșuni peste cremă și acoperă-le cu cojile superioare. Presară zahăr pudră pe deasupra și așază prăjiturile pe platouri.

Pasul de umplere a cojilor de mini paris brest
Cojile de mini Paris Brest se umplu cu cremă folosind un posh cu dui stelat / Profimedia Images

Oferă-le în dar celor dragi pentru a se bucura de gustul delicios al acestora și de forma lor deosebită. Pentru că sunt la mare căutare deserturile în formă de inimioară, îți propunem și o rețetă de tort în formă de inimioară cu zmeură și mascarpone.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×