Reclamă

Choux à la crème cu ciocolată. Un desert elegant, ideal pentru un platou festiv

Dacă ești în căutare unor rețete de deserturi destinate platourilor festive, trece pe listă și rețeta de choux à la crème cu ciocolată. Este un desert care nu va trece neobservat, pentru că are o formă elegantă și este extrem de delicios.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 29 iunie 2023, 6:38

Rețeta aparține bucătăriei franțuzești și este formată dintr-o gogoașă de aluat opărit, umplută după coacere cu diferite creme. Metoda de preparare nu este complexă, însă necesită mai multe etape.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul opărit este același care se prepară și la rețeta de eclere. Diferența dintre choux și ecler constă în forma acestora. Eclerele au formă alungită, iar choux-urile au formă sferică.

Descoperă aici și rețeta de eclere cu cremă de vanilie și ciocolată. Mai jos, îți oferim și rețeta detaliată pentru choux-urile cu ciocolată.

Choux à la crème cu ciocolată – Ingrediente

Pentru acest desert delicios și elegant vei prepara trei elemente: aluatul pentru coji, crema de ciocolată și glazura de ciocolată.

Reclamă

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 ml apă
  • 100 gr unt cu 82% grăsime
  • un vârf de linguriță cu sare
  • 150 gr făină
  • 4 ouă medii
  • 1 praf de sare.

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 400 gr ciocolată cu lapte
  • 400 gr frișcă lichidă
  • 50 gr zahăr
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Pentru glazura de ciocolată:

  • 100 gr ciocolată amăruie
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 25 gr unt.

Choux à la crème cu ciocolată – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului opărit, care necesită mai multe etape de preparare.

Pune apa, un praf de sare și untul într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Amestecă ingredientele până când untul se topește și lichidul se omogenizează. Lasă lichidul să atingă punctul de fierbere, micșorează intensitatea focului la minimum și adaugă făina. Adaug-o pe toată odată și amestecă intens până când făina se hidratează și absoarbe tot lichidul. Vei obține un aluat omogen, ca o budincă mai groasă.

Stinge focul și lasă aluatul opărit să se răcească. După răcirea completă, încorporează cele patru ouă în aluat, adăugându-le pe rând. Lasă aluatul la odihnit pentru 30 de minute, la frigider, apoi poți forma choux-urile.

Cum formezi cojile de choux

Mai întâi, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pregătește cea mai mare tavă a cuptorului și așază hârtie de copt în ea.

Pune aluatul opărit într-un săculeț de decorat torturi, cu capăt stelat. Cu ajutorul acestuia formează gogoșelele pentru choux-uri, la distanțe de 2 cm una față de alta.

Colaj de poze cu pașii de preparare a cojilor pentru choux
Aluatul opărit se prepară în același mod ca și la eclere / Shutterstock

Pune tava la cuptor și coace cojile pentru choux à la crème cu ciocolată timp de 15 minute, la 200 de grade Celsius. Apoi, micșorează temperatura cuptorului la 180 de grade Celsius și mai coace cojile pentru aproximativ 25-30 de minute. Pe tot parcursul coacerii, nu deschide ușa cuptorului pentru a nu se deforma cojile de choux.

Coji de choux în cuptor
Cojile de choux-uri se coc timp mai îndelungat, reducând treptat temperatura cuptorului / Shutterstock

Cum prepari crema pentru Choux à la crème cu ciocolată

Cât timp se coc cojile de aluat opărit, poți prepara crema. Pune frișca la încălzit, dar nu o lăsa să atingă punctul de fierbere. Adaugă ciocolata ruptă și untul și amestecă până când acestea se topesc. Omogenizează bine crema, apoi las-o la răcit.

După răcire, introdu mixerul în cremă și amestec-o pentru a deveni cremoasă. Adaugă mascarponele și un praf de sare și omogenizează bine crema.

După răcirea cojilor de choux, secționează-le pe jumătate și umple-le cu crema de ciocolată.

Choux à la crème cu ciocolată pe un platou alb
Crema de ciocolată se prepară după rețeta clasică de ganache de ciocolată / Shutterstock

Apoi, decorează-le cu glazură preparată prin topirea ciocolatei în frișca încălzită, ca la pasul anterior. Pune-le la rece până când se întărește glazura.

Din același aluat opărit poți prepara și rețeta de churros cu sos de ciocolată.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×