Reclamă

Sfaturi care te ajută să incluzi mai ușor legumele în alimentație

Dacă există un lucru asupra căruia aproape toată lumea poate fi de acord, este că legumele sunt bune pentru sănătatea organismului. Știm cu toții că legumele pot ajuta la prevenirea bolilor, la creșterea imunității și la protejarea organelor vitale. Află câteva sfaturi care te ajută să incluzi mai ușor legumele în alimentație.

Publicat: 8 aprilie 2022, 7:15

Dar, în ciuda numeroaselor lor beneficii, cei mai mulți dintre noi nu știu să mănânce mai multe legume. Uneori poate fi însă dificil să adaugi suficientă culoare farfurii tale. Din fericire, există sfaturi pentru a adăuga mai multe legume în alimentația ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi care te ajută să incluzi mai ușor legumele

Este mai bine să consumi legumele pe care le iubești decât să nu mănânci deloc legume. Dar dacă vrei să introduci mai multe legume în mesele tale pentru toate beneficiile lor uimitoare pentru sănătate, aceste trucuri sunt pentru tine, scrie theeverygirl.com.

Plant-forward

A avea o mentalitate orientată spre plante te poate ajuta să fii curioasă să le adaugi în farfuria ta. Plant-forward nu înseamnă a elimina alte grupuri de alimente sau a mânca numai pe bază de plante. Mai degrabă se concentrează pe adăugarea de plante pentru a face mesele mai echilibrate.

Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să te gândești cum să adaugi legume la unele dintre mesele tale principale. Îți place să consumi tacos? Fă umplutura cu jumătate de carne tocată și jumătate din legume.

Reclamă

Adaugă legumele în smoothie-uri

Poate cel mai vechi truc din cărțile de alimentație este să adaugi legume în smoothie-uri. Amestecate împreună cu fructe și alte suplimente delicioase, cum ar fi untul de nuci, iaurtul și pudra proteică, legumele sunt ușor de integrat și au un gust grozav. În tot acest timp vei reuși să te bucuri de toate beneficiile lor nutriționale. Este destul de ușor să adaugi verdețuri în smoothie-urile de dimineață și trebuie să-ți spunem că varietatea este condimentul vieții. Deci, data viitoare când vei prepara un smoothie delicios, ia în considerare adăugarea de conopidă congelată, dovlecel sau avocado. S-ar putea să-ți descoperi noua ta combinație preferată. De asemenea, să introduci niște nutrienți vegetali fără a simți neapărat gustul de legume.

Află și cum să păstrezi legumele proaspete în frigider mai mult timp cu prosoape de hârtie.

Reclamă

Încearcă preparatele pe bază de plante

Când vine vorba de adăugarea mai multor legume în dieta ta, a avea la îndemână sosuri grozave pe bază de plante le poate transforma într-o gustare sau o garnitură delicioasă. Dacă nu te pricepi să le prepari, hummus-ul, salsa și guacamole cumpărate din magazin sunt opțiuni grozave. Poți, de asemenea, să îți pregătești propriile sosuri din fasole albă, salsa de porumb, ardei roșu prăjit sau pesto cu ingrediente pe care cu siguranță le ai acasă.

Adaugă legume coapte

În timp ce o brioșă sau o prăjitură nu au în compoziție neapărat „legume”, tu poți adapta cele mai populare rețete. Similar cu un smoothie, adăugarea legumelor în deserturi ajută la obținerea unui desert bogat în nutrienți, fără a compromite aroma. Fasolea este adesea cel mai ușor de adăugat la produsele de patiserie. Ea poate fi folosită ca înlocuitor de grăsime cum ar fi să o folosești în loc de unt sau ulei. Ideal este să optezi pentru năut, cannellini sau fasole Great Northern. Acest tipuri au o aromă mai neutră, făcându-le o bază excelentă pentru produse cum ar fi prăjiturile sau brioșele. Și dacă nu te-am convins, brioșe cu dovleac, prăjituri cu mere, morcovi sau dovlecei, sunt gustări delicioase sau alternative pentru micul dejun.

Optează pentru legume congelate

Nu numai că sunt o opțiune confortabilă. Ele pot fi și mai ieftine, mai ales în lunile de iarnă, când unele produse nu se găsesc la rafturi. În plus, sunt la fel de dense în nutrienți, deoarece sunt congelate atunci când ajung la maturitatea maximă. Deoarece legumele congelate au tendință de a se înmuia atunci când sunt pregătite, poate fi util să le folosești în feluri de mâncare care să pe pună textura în valoare. Pentru ca legumele congelate să aibă un gust mai bun, încearcă să le prăjești sau să le sotezi și să le adăugi în unele dintre mâncărurile tale preferate, cum ar fi pastele sau alături de o porție de cartofi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×