Reclamă

Alimente minune pentru sănătatea bustului. Află care sunt recomandările specialiștilor

Sânii sunt formați atât din țesut glandular, cât și din țesut adipos care se află peste fiecare dintre mușchii pectorali. Glandulare sânilor tăi este formată din 15 până la 20 de lobi care conțin lobuli mai mici ce sunt responsabili pentru producerea laptelui matern. Pentru că sânii sunt la fel de importanți ca oricare alt organ al corpului, iată o listă cu alimente minune pentru sănătatea bustului.

Publicat: 2 aprilie 2022, 7:15

Știai că genetica joacă un rol important în ceea pivește mărimea sânilor tăi? Greutatea, sarcina, îmbătrânirea și sportul joacă, de asemenea, un rol la fel de mare. În mod clar, sunt multe de știut despre bust. Cu toate acestea, e foarte important să consulți medicul pentru examenul mamar anual. Să faci mamografii în fiecare an după împlinirea vârstei de 45 de ani, scrie thelist.com.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente minune pentru sănătatea bustului

Din toate aceste motive, este important să fii vigilentă cu privire la îngrijirea sânilor tăi. Asta include să fii atentă la tipul de alimente pe care le consumi. Așa că, data viitoare când mergi la magazin, poate treci pe lista de cumpărături și niște alimente pentru sănătatea sânilor.

Află care sunt cele mai la îndemână metode pentru îngrijirea sânilor.

Fructele de pădure conțin proprietăți care scad riscul de cancer de sân

Fructele de pădure sunt bune din mai multe motive. Potrivit Medical News Today, acestea conțin antioxidanți și au proprietăți care pot reduce riscul de boli de inimă. De asemenea, au fost legate de întărirea oaselor și de scăderea tensiunii arteriale. Ajută chiar și la îmbunătățirea sănătății mintale și a calității generale a pielii.

Reclamă

Motivele pentru care fructele de pădure sunt atât de bune când vine vorba de sănătatea sânilor tăi sunt faptul că fructe precum afinele îți pot reduce riscul de obezitate, ceea ce poate ajuta sânii să-și mențină o dimensiune constantă. De asemenea, s-a dovedit științific că flavonoidele și antocianinele (pigmenți solubili în apă) găsite în compoziția lor scad riscul de cancer de sân în timp.

Fructele uscate conțin fitoestrogeni

Îți place să consumi caise uscate sau merișoare uscate? Fructele uscate sunt practic fructe lipsite de apă. Asta înseamnă că poți obține aceleași beneficii nutriționale precum din „fructele obișnuite” minus hidratarea. Potrivit Healthline, fructele uscate sunt foarte bune pentru tine, deoarece conțin tot felul de fibre, antioxidanți și micronutrienți. Aceasta înseamnă că ele pot scădea nivelul tensiunii arteriale și pot echilibra zahărul din sânge. Fructele uscate sunt dulci în mod natural deci ajută și să reduci apetitul pentru zahăr procesat.

Reclamă

Fructele uscate pot fi bune pentru sânii tăi, deoarece sunt bogate în fitoestrogeni (compuși pe bază de plante care imită estrogenul), așa cum se arată într-un articol publicat în Phytotherapy Research. Pe măsură ce îmbătrânești și corpul tău pierde estrogen. Consumul de alimente bogate în fitoestrogeni poate crește nivelul de estrogen, astfel încât să arăți mai tânără.

Ovăzul poate ajuta proaspetele mamici să mențină un flux constant de lapte

Ești o proaspătă mamă care a decis să-și alăpteze nou-născutul? Dacă inițial întâmpini dificultăți în a produce cantitatea de lapte de care are nevoie copilul, Healthline scrie că sunt câteva lucruri pe care le poți face inclusiv masarea sânilor, utilizarea unei pompe de sân, consumul de apă din abundență, odihnă. Un alt lucru pe care îl poți face este să crești aportul de ovăz. Din punct de vedere al sănătății, ovăzul este bun pentru tine, deoarece este bogat în fibre, proteine, fier, fosfor, magneziu, acid folic și cupru. Toate acestea lucrează împreună pentru a oferi mamelor ameliorarea constipației și o modalitate de a mânca un aliment care le va mări cantitatea de lapte fără a duce la acumularea de kg nedorite.

Legumele roșii și portocalii pot proteja pielea de daunele razelor ultraviolete

Ceva care vine odată cu procesul de îmbătrânire este o schimbare a modului în care arată sânii. După cum a spus WebMD, nu este neobișnuit ca odată ce nivelurile de estrogen încep să scadă, sânii să se schimbe în ceea ce privește dimensiunea, forma și nivelul de fermitate. Aici alimentele care au un pigment roșu sau portocaliu se pot dovedi a fi destul de utile.

Indiferent dacă îți plac fructele precum roșiile sau pepenele galben ori legumele precum morcovul sau ardeiul gras portocaliu, acestea sunt bogate în antioxidanți cunoscuți sub numele de carotenoizi, după cum a menționat Healthline. Ele sunt benefice pentru sânii tăi, deoarece îi ajută să se protejeze împotriva daunelor razelor UV și să țină la distanță radicalii liberi.

Quinoa poate ajuta la menținerea sânilor fermi

Potrivit Live Science, quinoa nu este considerată doar un aliment care este bun pentru tine. Are de fapt reputația de a fi un „super-aliment”. Este o cereală integrală, o sursă solidă de fibre, zinc, proteine, vitaminele B și E, cupru și fier. Conține acizi grași și antioxidanți și este plină de proprietăți antiinflamatorii. În plus, este un tip de aliment care nu conține gluten. Deci, dacă ai căutat ceva care să îmbunătățească sănătatea inimii, să reducă riscul de hipertensiune arterială și chiar să sporească longevitatea, atunci trebuie să te oprești la quinoa.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×