Reclamă

Alimente pentru tratarea problemelor digestive. Cum să ai grijă de sănătatea tractului intestinal

Dacă ai o dietă echilibrată atunci te numeri printre persoanele norocoase, care nu se confruntă deseori cu probleme grave de sănătate a tractului digestiv. Totuși, dacă obișnuiești să mănânci haotic i să nu acorzi foarte multă atenție alimentelor pe care alegi să le pui în farfurie, atunci s-ar putea să ai nevoie de ajutor pentru a combate problemele ce țin de balonare și nu numai. Ți-am pregătit o listă de alimente pentru tratarea problemelor digestive. Uite cum poți avea grijă de sănătatea tractului intestinal.

Publicat: 28 septembrie 2022, 6:00

Dacă alimentația nu este corectă, atunci poți ajunge în situații neplăcute. Lipsa aportului de lichide combinată lipsa mișcării și a alimentației precare pot duce la apariția constipației. Pe lângă constipație te poți confrunta cu senzația de disconfort abdominal, dar și cu balonare. Pentru a-ți menține tractul digestiv sănătos este important să acorzi atenție alimentelor pe care alegi să le incluzi în dieta zilnică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente pentru tratarea problemelor digestive

Prima modalitate de a-ți regla mai bine digestia este aceea de a arunca o privire asupra alimentelor pe care obișnuiești să le consumi zilnic. Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu constipația, atunci este necesar să încerci să elimini din dieta ta alimentele bogate în grăsimi. Totodată, pentru a-ți ușura digestia trebuie să te asiguri că bei suficiente lichide.

Creșterea aportului de fibre poate duce la mișcări intestinale regulate, mai ales că fibrele joacă un rol major în menținerea sănătății intestinale. Află mai multe despre alimentele bogate în fibre și cum pot fi incluse în dieta zilnică. Hai să aflăm împreună ce alimente poți consuma pentru a putea trata problemele digestive.

Semințe de chia

Fie că alegi să le pui într-un smoothie sau că le prepari drept o budincă cremoasă, semințele de chia sunt ideale pentru tratarea problemelor digestive. Semințele de chia se pot umfla până la de 10 ori dimensiunea lor.

Reclamă

Dacă sunt lăsate la înmuiat peste noapte în lapte sau apă, acestea pot fi preparate într-o budincă delicioasă. Semințele de chia acționează ca un lubrifiant și ajută în problemele apărute din cauza tractului intestinal îngreunat. Consumul semințelor de chia este recomandat în special persoanelor care suferă de constipație.

Fructe de pădure

Fructele de pădure se află și ele pe lista de alimente pentru tratarea problemelor digestive. Acestea sunt bogate în fibre și antioxidanți. Fibrele ajută la îmbunătățirea digestiei, spun specialiștii pentru publicația EatThis,NotThat. Totodată fibrele solubile sunt ideale pentru pierderea în greutate.

Reclamă

Acestea îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În plus, aportul mare de antioxidanți din fructele de pădure sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ.

Fasole și quinoa

Data viitoare când te confrunți cu probleme de digestie ia în considerarea prepararea unei porții de fasole. Fasolea este bogată în fibre și ajută la îmbunătățirea digestiei. În timp ce unele persoane se pot confrunta cu balonare din cauza acesteia, pentru cei mai mulți oameni fasolea este ideală, mai ales dacă se confruntă cu probleme din cauza constipației.

Tot pe lista alimentelor ideale pentru tratarea problemelor de digestie se află și quinoa. Aceasta este o sursă minunată de carbohidrați și fibre. Pe lângă senzația de sațietate, ajută la îmbunătățirea digestiei și eliberarea mai ușoară a tractului.

Prune

Fie că alegi să le consumi proaspete sau deshidratate, prunele sunt ideale pentru problemele de digestiei. De altfel, cei mai mulți specialiști recomandă consumul sucului de pune dacă ai probleme din cauza constipației.

Prunele uscate pot ameliora simptomele constipației și pot îmbunătăți sănătatea tractului intestinal. O singură cană de prune uscate poate conține până la 12 grame de fibre solubile. Află mai multe despre beneficiile prunelor asupra sănătății și vezi cum te pot ajuta acestea dacă sunt incluse în dieta ta zilnică.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×