Reclamă

Alimente care ajută la estomparea celulitei. Metode naturale pentru îmbunătățirea aspectului fizic

Celulita este una dintre cele mai supărătoare probleme ale femeilor. Cele mai predispuse să o dezvolte sunt persoanele supraponderale și cele diagnosticate cu obezitate. Multe persoane au această grăsime în diferite zone ale corpului, cum ar fi: coapsele, șoldurile sau fesele. Din fericire, dieta te poate ajuta să-i diminuezi aspectul în mod semnificativ. Află ce alimente care ajută la estomparea celulitei există.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 18 iulie 2023, 7:46

Grăsimea, denumită și țesut adipos, reprezintă aproximativ 10-25% din greutatea totală a organismului uman. Ponderea sa totală variază în funcție de: vârstă, sex, genetică și alți factori. Însă, celulita nu este grăsime. Aceasta reprezintă un răspuns fiziologic normal la depozitarea grăsimilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Celulita apare când fibrele de colagen care sunt legate de grăsime se întind, cad sau se rup. În acest fel, le permit celulelor, numite și adipocite, să se umfle. Iar aspectul acestora tinde să evidențieze prezența kilogramelor în plus.

Alimente care ajută la estomparea celulitei

Celulita poate apărea de la vârste fragede, iar, cu timpul începe să se agraveze. Pielea își pierde elasticitatea și capătă așa-numitul aspect de coajă de portocală.

Piața este plină de loțiuni, suplimente și alte tratamente dermatologice, care susțin că pot reduce sau trata celulita. Însă, la o privire mai atentă, descoperi că rezultatele acestora nu sunt recunoscute de nicio autoritate în domeniu. Aceste produse pot întinde temporar straturile exterioare ale pielii, dar aduc puține îmbunătățiri în profunzime.

Dacă te concentrezi pe comportamente alimentare sănătoase, cum ar fi: managementul greutății, dieta sănătoasă, hidratarea și activitatea fizică adecvată, poți avea rezultate mult mai bune pe termen lung. Așa că nu ezita să-ți adaptezi stilul de viață și alimentația pentru a scăpa de problemele persistente.

Reclamă

Cereale integrale

Orezul brun și alte cereale integrale te pot ajuta să pierzi în greutate deoarece reprezintă surse de eliberare treptată a energiei.

Astfel, îți oferă senzație de sațietate pe termen lung. Au un conținut ridicat de antioxidanți și luptă împotriva toxinelor care cauzează celulită, conform Glamour Magazine.

Reclamă

Pere

Perele sunt unele dintre cele mai pline de fibre fructe și sunt alimente care ajută la estomparea celulitei. Acestea oferă senzație de sațietate pe termen lung și te pot ajuta să slăbești. Le poți consuma sub forma unei salate de fructe, combinate cu unt de arahide sau le poți amestecate într-un bol cu fulgi de ovăz.

Coacăze

Coacăzele se numără printre principalele alimente care ajută al estomparea celulitei deoarece sunt deseori asociate cu scăderea în greutate. Acestea pot reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi tensiunea arterială crescută.

Linte

Lintea și alte semințe comestibile leguminoase ca fasolea neagră, năutul sau fasolea pinto, reprezintă o sursă importantă de fibre. Dacă le consumi cu regularitate, acestea te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus.

Ciuperci

Ciupercile induc o aromă bogată și gustoasă. Acestea se potrivesc cel mai bine la preparatele ce au la bază carne, unde sunt amestecate în carnea de pui și în cea de vită pentru a oferi mai multă aromă și substanțe nutritive. Astfel poți reduce aportul de calorii din mâncărurile tale preferate.

Cartofi dulci

Cartofii conțin mult amidon. Aceștia oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate, inclusiv un conținut foarte bogat în vitamina A. De asemenea, au mult potasiu, ce poate reduce vizibilitatea celulitei asociate cu un consum excesiv de sodiu. Din acest motiv, reprezintă alimente care ajută la estomparea celulitei.

Apă

Apa te poate ajuta să-ți hidratezi organismul și să eviți celulita. În această categorie intră orice tip de apă, inclusiv apa seltzer sau apa infuzată cu fructe, plante sau legume. Toate oferă același efect, potrivit Eat This, Not That.

Banane

Bananele sunt recunoscute ca surse importante de potasiu, un mineral ce poate avea proprietăți antiinflamatoare. Retenția de lichide cauzată de aporturile mari de sare din dietă poate cauza umflături, ce pot crește riscul de apariție a celulitei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×