Reclamă

Prăjitură cu ciocolată și cireșe. Rețetă simplă de brownie

Dacă ai început deja să-ți răsfeți familia cu deserturi delicioase cu cireșe, poate te încântă și ideea de a prepara o prăjitură cu ciocolată și cireșe. Este o rețetă de negresă americană sau mai precis de brownie cu cireșe, cu textură umedă și cremoasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 2 iunie 2023, 9:22

Brownie este denumirea unei prăjituri din bucătăria americană, pe bază de ciocolată în compoziție. Nu este o prăjitură dezvoltată precum pandișpanul sau checul și nu are nici textura pufoasă pentru că nu necesită praf de copt sau bicarbonat. Are o textură umedă, densă și lipicioasă. Poate fi preparată simplă, sau cu adaos de nuci, alune, fructe uscate sau fructe proaspete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta simplă de brownie sau negresă americană. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru varianta cu cireșe proaspete în compoziție.

Prăjitură cu ciocolată și cireșe – Ingrediente

  • 250 gr de ciocolată cu 70% cacao
  • 125 gr de unt de minimum 80% grăsime
  • 100 gr de făină
  • 25 gr de cacao
  • 200 gr de zahăr
  • 3 ouă mari
  • 2 lingurițe cu extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 200 gr de cireșe fără sâmburi.
Reclamă

Rețetă de brownie cu cireșe – Mod de preparare

Începe cu pregătirea compoziției de ciocolată. Rupe ciocolata în bucăți mai mici și pune-o într-o crăticioară împreună cu untul. Așază crăticioara la foc mic și topește ingredientele amestecând continuu. Apoi transferă compoziția într-un bol rece pentru a scurta timpul de răcire.

Compoziția de ciocolată nu va trebui răcită complet, ci doar temperată ușor. Între timp, pregătește cireșele pe cale le speli, le scurgi bine și îndepărtezi sâmburii din ele. Apoi le lași la scurs într-o sită pentru a elimina din sucul format în urma extragerii sâmburilor.

Cum prepari și coci delicioasa prăjitură cu ciocolată și cireșe

Pornește cuptorul la 175 de grade Celsius și pregătește o tavă de aproximativ 20 x 30 cm. Pune hârtie de copt în tavă și îmbracă cu ea inclusiv marginile acesteia, pentru a putea scoate prăjitura mai ușor după coacere. După ce ai pregătit tava și cuptorul, continuă cu pregătirea compoziției.

Reclamă

Adaugă zahărul în compoziția de ciocolată cu unt ușor călduță și amestecă doar până când se omogenizează. Nu este necesar să amesteci până la topirea zahărului. Se va topi pe parcurs ce adaugi și restul ingredientelor. Apoi adaugă unul câte unul, cele trei ouă și omogenizează ușor compoziția, după fiecare ou adăugat.

Adaugă extractul de vanilie, apoi făina amestecată cu pudra de cacao și trecut amestecul printr-o sită deasă. Nu uita să adaugi și sarea și omogenizează bine compoziția folosind o spatulă. Amestecă delicat ca și la rețeta de pandișpan, folosind mișcări circulare de jos în sus. Nu amesteca în exces și nici foarte energic. pentru a nu se dezvolta rețeaua de gluten din făină. Un gluten dezvoltat ar duce la o compoziție tare și gumoasă.

Întinde compoziția în tavă și înfige cireșele din loc în loc. Coace delicioasa prăjitură cu ciocolată și cireșe timp de 30 de minute, la 175 de grade Celsius.

Blat pentru brownie cu cireșe în tava de copt
Cireșele oferă un gust delicios și un aspect deosebit / Shutterstock

Nu o coace în exces pentru a nu se usca.

Las-o să se răcească apoi o poți porționa și savura cu poftă.

Prăjitură cu ciocolată și cireșe porționată în tavă
Prăjitura se porționează după răcire / Shutterstock

Iar dacă mai dorești și alte rețete de deserturi cu cireșe, îți recomandăm să încerci și o tartă cu cremă de mascarpone și cireșe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×