Perele sunt unele din cele mai apreciate fructe ale acestui sezon. O pară de dimensiuni medii poate conține 100 de calorii și 6 grame de fibre. Perele pot fi servite simple sau incluse în tot felul de preparate precum plăcintele și nu numai. Aceste fructe delicioase îț pot aduce o mulțime de beneficii în timp.
Beneficiile consumului de pere
O pară de dimensiuni medii conține 100 calorii, 27 grame de carbohidrați, 12 % din necesarul zilnic de vitamina C, 6 % din necesarul zilnic de vitamina K și 4 % din necesarul zilnic de potasiu. Perele sunt o sursă minunată de energie, ajută la reglarea apetitului și îți oferă nutrienții zilnici necesari pentru o bună funcționare a organismului. Hai să aflăm împreună de ce sunt atât de îndrăgite aceste fructe și ce beneficii pot avea pe termen lung.
Consumul de pere ar putea reduce riscul de apariție al diabetului de tip 2
Pe lista cu beneficii ale consumului de pere se numără și reducerea riscului de apariție al diabetului de tip 2 Studiile demonstrează că perele ajută la reducerea zahărului de sânge. Pere sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut. Analize făcute de Food and Function au demonstrat că persoanele care au consumat pere au avut un risc mai mic de a face în timp diabet de tip 2.
Cercetările au raportat o reducere de 18 % a riscului de apariția a diabetuui pentru persoanele care consumă pere și mere în mod regulat. O singură pară pe zi poate face o diferență considerabilă în timp, spun nutriționiștii.
Perele sunt bogate în nutrienți
Pe lângă gustul delicios, perele sunt bogate într-o mulțime de nutrienți benefici organismului. Perele sunt surse excelente de vitamina C, fibre, potasiu și vitamina K. Mai mult studiile spun că perele sunt bogate în magneziu și antioxidanți benefici organismului.
Datorită nutrienților benefici, se crede că perele pot ajuta la prevenirea apariției bolilor cronice. Perele pot oferi un boost sănătății inimii.