Reclamă

Beneficiile consumului de pere. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta

Perele sunt dulci, zemoase și pot fi consumate într-o mulțime de combinații. Fructele sezonului sunt bogate în nutrienți benefici organismului. Hai să aflăm împreună mai multe despre beneficiile consumului de pere asupra sănătății.

Publicat: 29 iulie 2022, 7:00

Perele sunt unele din cele mai apreciate fructe ale acestui sezon. O pară de dimensiuni medii poate conține 100 de calorii și 6 grame de fibre. Perele pot fi servite simple sau incluse în tot felul de preparate precum plăcintele și nu numai. Aceste fructe delicioase îț pot aduce o mulțime de beneficii în timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de pere

O pară de dimensiuni medii conține 100 calorii, 27 grame de carbohidrați, 12 % din necesarul zilnic de vitamina C, 6 % din necesarul zilnic de vitamina K și 4 % din necesarul zilnic de potasiu. Perele sunt o sursă minunată de energie, ajută la reglarea apetitului și îți oferă nutrienții zilnici necesari pentru o bună funcționare a organismului. Hai să aflăm împreună de ce sunt atât de îndrăgite aceste fructe și ce beneficii pot avea pe termen lung.

Consumul de pere ar putea reduce riscul de apariție al diabetului de tip 2

Pe lista cu beneficii ale consumului de pere se numără și reducerea riscului de apariție al diabetului de tip 2 Studiile demonstrează că perele ajută la reducerea zahărului de sânge. Pere sunt bogate în fibre și au un indice glicemic scăzut. Analize făcute de Food and Function au demonstrat că persoanele care au consumat pere au avut un risc mai mic de a face în timp diabet de tip 2.

Cercetările au raportat o reducere de 18 % a riscului de apariția a diabetuui pentru persoanele care consumă pere și mere în mod regulat. O singură pară pe zi poate face o diferență considerabilă în timp, spun nutriționiștii.

Reclamă

Perele sunt bogate în nutrienți

Pe lângă gustul delicios, perele sunt bogate într-o mulțime de nutrienți benefici organismului. Perele sunt surse excelente de vitamina C, fibre, potasiu și vitamina K. Mai mult studiile spun că perele sunt bogate în magneziu și antioxidanți benefici organismului.

Datorită nutrienților benefici, se crede că perele pot ajuta la prevenirea apariției bolilor cronice. Perele pot oferi un boost sănătății inimii.

Reclamă

Perele conțin un antiinflamator puternic numit quercetină. Quercetina ajută la reducerea riscului de apariție a bolilor de inimă, ajută la reglarea coleserolului și la reglarea presiuni arteriale.

Perele ar putea să te ajute să pierzi în greutate

O pară de dimensiuni medii poate conține în jur de 100 de calorii și șase grame de fibre. Fibrele oferă senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. În felul acesta ți se va face foame mult mai rar și te vei putea bucura de o scăderea numărului de kilograme.

Un studiu desfășurat pe o perioadă de 12 săptămâni a arătat că persoanele care au consumat mere și pere în fiecare zi au pierdut câteva kilograme față de persoanele care au consumat gustări nesănătoase.

Perele sunt dulci și delicioase și pot fi o gustare minunată pentru momentele în care ți se face foame. În plus nu te vei simți vinovată, deoarece ele nu îți vor afecta în niciun fel dieta de slăbire.

Perele pot să prevină apariția inflamației

Printre beneficiile consumului de pere se numără și proprietățile antiinflamatorii ale acestora. Inflamația poate fi un răspuns natural al sistemului imunitar. Cu toate acestea, inflamația cronică poate produce probleme grave de sănătate în timp.

Perele sunt bogate în antioxidanți care ajută la reducerea stresului oxidativ și la combaterea inflamației. Inflamația poate fi provocată de o mulțime de alimente pe care le consumăm aproape zilnic. Uite o listă de alimente care produc inflamația în corp și care nu sunt recomandate de nutriționiști.

Studiile au arătat faptul că perele sunt bogate în vitamina C și vitamina K, două componente extrem de importante când vine vorba de combaterea stresului oxidativ.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×