Reclamă

Compot de prune întregi, pentru iarnă

Îți plac prunele, dar ești mâhnită că se termină rapid sezonul lor? Nu-i nimic, poți prepara rețeta de compot de prune întregi, pentru iarnă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 august 2022, 6:16

Compotul reprezintă o tehnică simplă și rapidă de a conserva aroma fructelor pentru iarnă. Compoturile de fructe, pe lângă gustul delicios, ne asigură și o mulțime de vitamine de care avem nevoie in sezonul rece. Nu ai nevoie de metode speciale pentru a prepara compot. Doar trebuie să speli bine fructele și să le așezi cu grijă în borcane. Umpli borcanele cu apă și adaugi o cantitate de zahăr în funcție de cât de dulci sunt fructele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Însă, există și câteva trucuri pentru ca fructele să nu crape în timpul fierberii. Îți oferim mai jos aceste trucuri, împreună cu lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de compot.

Compot de prune întregi, pentru iarnă – Ingrediente

  • 5 kg de prune
  • 10 linguri cu zahăr
  • 2 batoane de scorțișoară
  • apă.

Rețeta compotului de prune – Mod de preparare

Începe cu pregătirea borcanelor și a capacelor aferente, care necesită spălare și sterilizare. Poți steriliza borcanele împreună cu capacele în cuptor. Dar le poți steriliza și prin fierbere, într-o cratiță mare cu multă apă. Important este ca înainte de sterilizare să speli bine borcanele cu apă fierbinte și detergent de vase și să le clătești bine. La fel procedezi și cu capacele.

Reclamă

După ce ai pregătit borcanele, poți pregăti prunele. Spală bine fructele și îndepărtează-le codițele.

Optează pentru prune cu pulpa mai fermă pentru a se menține bine pe perioada conservării. Însă, pentru un gust mai delicios al compotului, dar și pentru a reduce din cantitatea de zahăr, poți să strecori în borcane și câteva prune mai coapte.

Îți recomandăm să citești și acest articol despre beneficiile prunelor pentru sănătatea organismului.

Reclamă

Cum prepari compot de prune întregi pentru iarnă

Pune prunele în borcane și așază-le în așa fel încât să nu ai multe spații goale. Îndeasă-le cu grijă pentru a nu le strivi. Prunele mai coapte înțeapă-le din loc în loc cu vârful unei scobitori. Acesta este un truc pentru ca prunele să nu se crape în timpul fierberii. Siropul va pătrunde prin găurile formate, iar prunele vor rămâne întregi fiind continuu pline de lichid.

Rupe batoanele de scorțișoară în bucăți mai mici și adaugă-le în borcanele cu prune. Mai adaugă în fiecare borcan câte două linguri de zahăr. Nu este necesară o cantitate mai mare de zahăr. Dar este important să pui zahăr pentru că acesta are și rol de conservant, nu doar pentru a îndulci gustul compotului.

Toarnă apă în borcane până la gâtul acestora. Închide-le bine cu capacele din dotare.

Într-o cratiță mare, de preferință cu pereții mai înalți decât borcanele, așază un ștergar de bucătărie, curat. Pune borcanele în cratiță și toarnă apă până la gâtul borcanelor. Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe borcanele cu compot de prune întregi pentru iarnă timp de 30 de minute din momentul în care apa din cratiță a început să fiarbă. După stingerea focului, lasă borcanele să se răcească lent în apa din cratiță.

Te vei bucura la iarnă de gustul delicios și aromat al compotului de prune, savurat la micul dejun. Dar poți folosi prunele din compot și pentru diferite rețete de prășituri. Îți oferim în acest scop o rețetă de plăcintă cu prune ca la bunica.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×