Compotul reprezintă o tehnică simplă și rapidă de a conserva aroma fructelor pentru iarnă. Compoturile de fructe, pe lângă gustul delicios, ne asigură și o mulțime de vitamine de care avem nevoie in sezonul rece. Nu ai nevoie de metode speciale pentru a prepara compot. Doar trebuie să speli bine fructele și să le așezi cu grijă în borcane. Umpli borcanele cu apă și adaugi o cantitate de zahăr în funcție de cât de dulci sunt fructele.
Însă, există și câteva trucuri pentru ca fructele să nu crape în timpul fierberii. Îți oferim mai jos aceste trucuri, împreună cu lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de compot.
Compot de prune întregi, pentru iarnă – Ingrediente
- 5 kg de prune
- 10 linguri cu zahăr
- 2 batoane de scorțișoară
- apă.
Rețeta compotului de prune – Mod de preparare
Începe cu pregătirea borcanelor și a capacelor aferente, care necesită spălare și sterilizare. Poți steriliza borcanele împreună cu capacele în cuptor. Dar le poți steriliza și prin fierbere, într-o cratiță mare cu multă apă. Important este ca înainte de sterilizare să speli bine borcanele cu apă fierbinte și detergent de vase și să le clătești bine. La fel procedezi și cu capacele.
După ce ai pregătit borcanele, poți pregăti prunele. Spală bine fructele și îndepărtează-le codițele.
Optează pentru prune cu pulpa mai fermă pentru a se menține bine pe perioada conservării. Însă, pentru un gust mai delicios al compotului, dar și pentru a reduce din cantitatea de zahăr, poți să strecori în borcane și câteva prune mai coapte.
Îți recomandăm să citești și acest articol despre beneficiile prunelor pentru sănătatea organismului.