Compotul are gust dulce-acrișor și o combinație de arome tare plăcută. Este perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau pentru a te hidrata pe parcursul zilei.
Este ideal și pentru rețete de torturi și prăjituri. Vișinele din compot pot fi incluse în blaturi sau în creme, iar siropul este ideal pentru a trampa blaturile de torturi și de prăjituri.
Vișinele vor oferi atât gust delicios deserturilor, cât și aspect apetisant datorită culorii deosebite pe care o au. Un exemplu de prăjitură în care poți folosi vișinele din compot este rețeta ciocolatina cu vișine din compot.
Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru compotul din vișiene și arome deosebite.
Compot de vișine – Ingrediente
- 2 kg de vișine cu sâmburi
- 2 l de apă plată
- 700 gr de zahăr sau după gust
- 2 batoane de scorțișoară
- 2 batoane de vanilie.
Rețeta compotului de vișine – Mod de preparare
Nu ai nevoie nici de ingrediente multe și nici de tehnici speciale pentru a prepara un astfel de compot delicios și aromat. Compotul de vișine se pregătește foarte simplu și mai rapid decât alte compoturi de fructe.
Fiind foarte suculente, vișinele nu necesită timp îndelungat de fierbere precum alte fructe. Aromele folosite în această rețetă sunt opționale. Poți prepara compotul doar din vișine cu apă și zahăr. Atunci când vei savura siropul din compot, sau când vei însiropa blaturile de prăjituri, te vor cuceri aceste arome. Descoperă și o rețetă de compot de prune întregi.