Reclamă

Compot de vișine. Perfect pentru gustări, dar și pentru prăjituri

Nu rata sezonul vișinelor fără a pregăti pentru iarna câteva borcane cu compot de vișine, perfect pentru gustări și deserturi.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 iulie 2023, 6:31

Compotul are gust dulce-acrișor și o combinație de arome tare plăcută. Este perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau pentru a te hidrata pe parcursul zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Este ideal și pentru rețete de torturi și prăjituri. Vișinele din compot pot fi incluse în blaturi sau în creme, iar siropul este ideal pentru a trampa blaturile de torturi și de prăjituri.

Vișinele vor oferi atât gust delicios deserturilor, cât și aspect apetisant datorită culorii deosebite pe care o au. Un exemplu de prăjitură în care poți folosi vișinele din compot este rețeta ciocolatina cu vișine din compot.

Reclamă

Descoperă mai jos rețeta detaliată pentru compotul din vișiene și arome deosebite.

Compot de vișine – Ingrediente

  • 2 kg de vișine cu sâmburi
  • 2 l de apă plată
  • 700 gr de zahăr sau după gust
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 2 batoane de vanilie.

Rețeta compotului de vișine – Mod de preparare

Nu ai nevoie nici de ingrediente multe și nici de tehnici speciale pentru a prepara un astfel de compot delicios și aromat. Compotul de vișine se pregătește foarte simplu și mai rapid decât alte compoturi de fructe.

Fiind foarte suculente, vișinele nu necesită timp îndelungat de fierbere precum alte fructe. Aromele folosite în această rețetă sunt opționale. Poți prepara compotul doar din vișine cu apă și zahăr. Atunci când vei savura siropul din compot, sau când vei însiropa blaturile de prăjituri, te vor cuceri aceste arome. Descoperă și o rețetă de compot de prune întregi.

Reclamă

Cum prepari compot de vișine

Pregătește vișinele, pe care le cureți de frunze și codițe, apoi le pui într-o sită și le speli cu apă rece. Lasă-le în sită să se scurgă bine și pregătește ingredientele și cratița pentru prepararea siropului.

Vișine într-o cratiță pentru compot
Vișinele se aleg mai puțin coapte pentru compot / Shutterstock

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Pune în ea apa cu zahărul, dar și batoanele de scorțișoară și vanilie. Fierbe siropul pentru aproximativ 10-12 minute, după primul clocot. Amestecă cu o spatulă pentru a se topi zahărul și a se aromatiza bine siropul. Apoi, stinge flacăra aragazului și pune un capac peste cratița cu sirop. Lasă batoanele de scorțișoară și vanilie la infuzat timp de 10-12 minute pentru un gust delicios.

În acest interval de timp, te poți ocupa de borcanele pentru compot. Spală cu apă și detergent de vase borcanele și capacele aferente. Clătește-le bine, scurge-le și pune-le într-o tavă metalică, apoi sterilizează-le în cuptor.

Adaugă vișine în borcane cât să umpli 3/4 din capacitatea lor. Apoi, toarnă siropul fierbinte peste vișine și închide imediat capacele borcanelor.

Compot de vișine în borcane și un borcan cu zahăr
Compotul de vișine se poate aromatiza cu scorțișoară și vanilie / Shutterstock

Introdu tava în cuptorul deja fierbinte și mai lasă-l pornit la 175 de grade Celsius timp de 10 minute. După ce oprești cuptorul, lasă borcanele cu compot să se răcească lent în interiorul lui până a doua zi.

Apoi, le etichetezi și le poți depozita în cămară. Dacă mai dorești o rețetă de desert în care să folosești acest delicios compot de vișine, poți încerca rețeta de prăjitură de post cu vișine din compot.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×