Morcovii cu gust dulce și aromă plăcută se combină delicios cu merele verzi cu gust acrișor. Împreună vor oferi un gust deosebit combinației de vinete cu ardei copți. În plus și culoarea va fi una diferită de cea a zacuștei clasice. Nu necesită condimente pentru a nu influența gustul final. Doar sare și piper.
Rețetele de zacuscă au devenit foarte populare printre conservele pentru iarnă. Se pot prepara din diferite combinații de legume, având ca bază vinetele și ardeii copți. Pe lângă cele două amintite și ceapa călită mai poți adăuga și ciuperci, dar și alte legume. Una dintre combinațiile interesante o poți descoperi la rețeta de zacuscă de vinete și dovlecei. Iar în continuare vei descoperi rețeta pas cu pas pentru zacusca cu gust dulce-acrișor.
Zacuscă cu morcovi și mere verzi – Ingrediente
- 1 kg morcovi
- 1 kg mere verzi
- 500 gr vinete coapte
- 500 gr ardei copți
- 250 gr ceapă
- 500 gr pastă de roșii
- 2 căței de usturoi
- sare și piper după gust.
Rețeta de zacuscă cu gust dulce-acrișor- Mod de preparare
Pentru ca gustul să iasă diferit de cel al rețetei clasice și să fie dulce-acrișor, morcovii și merele verzi trebuie să fie adăugate în cantități mai mari decât celelalte ingrediente. Vinetele, ardeii copți, ceapa și pasta de roșii se vor adăuga în cantități aproximativ egale.
Ca și condimente sunt suficiente sarea și piperul. Gustul final va fi oferit de amestecul de legume și de mere.
Cum prepari zacuscă cu morcovi și mere verzi
Primul pas pentru prepararea acestei conserve constă în coacerea vinetelor și a ardeilor. Spală bine vinetele și ardeii, șterge-le apoi pune-le la copt, fie pe grătar, pe plită sau în cuptor.