Reclamă

Zacuscă cu morcovi și mere verzi, cu gust dulce-acrișor

Dacă vrei să ieși puțin din tiparul rețetelor clasice de zacuscă, prepară pentru mai târziu și rețeta de zacuscă cu morcovi și mere verzi. Te va cuceri gustul ei dulce-acrișor și va fi, cu siguranță, preferata copiilor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 19 septembrie 2023, 6:44

Morcovii cu gust dulce și aromă plăcută se combină delicios cu merele verzi cu gust acrișor. Împreună vor oferi un gust deosebit combinației de vinete cu ardei copți. În plus și culoarea va fi una diferită de cea a zacuștei clasice. Nu necesită condimente pentru a nu influența gustul final. Doar sare și piper.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele de zacuscă au devenit foarte populare printre conservele pentru iarnă. Se pot prepara din diferite combinații de legume, având ca bază vinetele și ardeii copți. Pe lângă cele două amintite și ceapa călită mai poți adăuga și ciuperci, dar și alte legume. Una dintre combinațiile interesante o poți descoperi la rețeta de zacuscă de vinete și dovlecei. Iar în continuare vei descoperi rețeta pas cu pas pentru zacusca cu gust dulce-acrișor.

Zacuscă cu morcovi și mere verzi – Ingrediente

  • 1 kg morcovi
  • 1 kg mere verzi
  • 500 gr vinete coapte
  • 500 gr ardei copți
  • 250 gr ceapă
  • 500 gr pastă de roșii
  • 2 căței de usturoi
  • sare și piper după gust.

Rețeta de zacuscă cu gust dulce-acrișor- Mod de preparare

Pentru ca gustul să iasă diferit de cel al rețetei clasice și să fie dulce-acrișor, morcovii și merele verzi trebuie să fie adăugate în cantități mai mari decât celelalte ingrediente. Vinetele, ardeii copți, ceapa și pasta de roșii se vor adăuga în cantități aproximativ egale.

Reclamă

Ca și condimente sunt suficiente sarea și piperul. Gustul final va fi oferit de amestecul de legume și de mere.

Cum prepari zacuscă cu morcovi și mere verzi

Primul pas pentru prepararea acestei conserve constă în coacerea vinetelor și a ardeilor. Spală bine vinetele și ardeii, șterge-le apoi pune-le la copt, fie pe grătar, pe plită sau în cuptor.

Reclamă

Descoperă aici un articol complet despre cum se coc corect vinetele și cum se decojesc mai ușor.

După ce s-au copt și s-au răcorit ușor, curăță vinetele și ardeii și toacă-le mărunt, ca pentru rețeta clasică de zacuscă. Lasă-le în site la scurs.

În timp ce se scurg vinetele și ardeii, curăță ceapa, clătește-o și toac-o mărunt. Pune uleiul într-o cratiță încăpătoare așezată pe flacăra aragazului. Lasă-l să se încingă ușor și adaugă ceapa tocată plus doi căței de usturoi curățați și tocați mărunt.

Curăță morcovii, clătește-i și dă-i pe răzătoarea cu ochiuri mari. Adaugă-i peste ceapă, când aceasta își schimbă ușor culoarea. Pentru a nu se arde sau a nu căpăta gust de prăjeală, picură puțin din sucul lăsat de ardeii copți, 2-3 linguri din acesta sunt suficiente pentru a înmuia ingredientele din cratiță.

Următorul pas constă în adăugarea ardeilor copți, tocați mărunt. Amestecă-i și pe aceștia cu ingredientele din cratiță. Apoi adaugă vinetele coapte și tocate mărunt. Odată cu vinetele poți adăuga și merele date pe răzătoare. Amestecă ușor ingredientele pentru omogenizare. Introdu cratița în cuptorul setat la 180 de grade Celsius, pentru o oră.

După acest interval de timp, adaugă pasta de roșii. Presară sare și piper și amestecă bine ingredientele din cratiță. Introdu din nou cratița în cuptor și mai lasă delicioasa zacuscă cu morcovi și mere verzi să se prepare pentru aproximativ 30 de minute. Gustă zacusca spre finalul preparării și în funcție de gust mai poți adăuga sare, piper și, opțional, puțin zahăr.

Pune zacusca fierbinte în borcanele sterilizate.

Borcane cu zacuscă
Zacusca se pune fierbinte în borcanele sterilizate / Shutterstock

Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare, acoperă-le cu pături și lasă-le să se răcească bine. Apoi le poți eticheta și transfera pe raftul din cămară.

Îți mai recomandăm să încerci și rețeta de zacuscă din macrou proaspăt și macrou afumat, foarte utilă, mai ales pentru perioadele de post cu dezlegare la pește.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×