Nectarul de piersici este o băutură versatilă, care poate fi savurată ca atare sau utilizată în diverse cocktailuri și deserturi. Este o modalitate excelentă de a te bucura de gustul dulce și aromat al piersicilor pe tot parcursul anului. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nu vei petrece nici mult timp în bucătărie pentru prepararea acestuia.
Nectarul este un tip de băutură realizată din sucul și pulpa fructelor. De obicei este îndulcită și diluată cu apă pentru a obține o consistență plăcută și o băutură răcoritoare. Este mai dens și mai bogat în pulpa fructului, decât sucul obișnuit. Astfel te poți bucura mai mult de gustul și textura originală a fructului.
Nectarul poate fi făcut dintr-o varietate de fructe. Descoperă și o rețetă de nectar din pere, foarte aromat și consistent. În continuare, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei cu piersici.
Nectar de piersici – Ingrediente
- 1,5 kg piersici bine coapte
- 200-250 g zahăr (în funcție de cât de dulci sunt piersicile)
- 1 litru apă
- sucul de la 1 lămâie.
Rețeta nectarului din piersici – Mod de preparare
Pentru a te bucura de gustul unui nectar delicios și aromat, dar și pentru a nu folosi mult zahăr, optează pentru cele mai coapte piersici.
După ce le-ai sortat și cântărit, spală bine piersicile sub jet de apă rece. Apoi curăță-le de coajă pentru că aceasta este poroasă și inestetică în interiorul băuturii. Pentru a face acest lucru mai ușor, poți opări piersicile timp de 1 minut în apă clocotită, apoi le transferi imediat în apă cu gheață. Coaja ar trebui să se desprindă ușor.
Taie piersicile în jumătăți și îndepărtează sâmburii.