Prepararea acestui sirop este destul de simplă și implică doar câteva ingrediente de bază. Este o modalitate excelentă de a conserva aroma intensă a vișinelor și de a o transforma într-o băutură delicioasă. Pe lângă modalitatea de a servi siropul ca și băutură răcoritoare, acesta mai poate fi folosit și la deserturi. Poți siropa cu el blaturile de tort sau de prăjituri. Iar dacă este preparat mai consistent, îl poți transforma în glazuri delicioase sub formă de jeleu.
Descoperă și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic, unde poți înlocui jeleul de zmeură cu jeleu de vișine. Iar în continuare îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare al siropului.
Sirop de vișine – Ingrediente
- 2 kg vișine coapte
- 1500 g zahăr
- 1 litru de apă
- sucul de la o lămâie.
Rețeta siropului din vișine – Mod de preparare:
Vei începe cu pregătirea vișinelor, pasul cel mai laborios al rețetei de sirop.
Spală bine vișinele sub jet de apă rece, apoi îndepărtează sâmburii.
Poți folosi un instrument special pentru sâmburi sau poți scoate sâmburii manual cu o agrafă sau cu o scobitoare.
Într-o cratiță mare cu pereții dubli, adaugă vișinele fără sâmburi și jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă bine vișinele cu zahărul și pune cratița la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineața.