Reclamă

Sirop de vișine. Rețetă simplă de băutură savuroasă

Nu rata sezonul vișinelor coapte și aromate, fără a le conserva aroma pentru mai târziu. poți prepara gem, dulceață, compot, dar și sirop de vișine. Siropul este o băutură dulce și răcoritoare, perfectă pentru a fi savurată pe tot parcursul anului.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 iulie 2024, 5:37 / Actualizat: 17 iulie 2024, 14:03

Prepararea acestui sirop este destul de simplă și implică doar câteva ingrediente de bază. Este o modalitate excelentă de a conserva aroma intensă a vișinelor și de a o transforma într-o băutură delicioasă. Pe lângă modalitatea de a servi siropul ca și băutură răcoritoare, acesta mai poate fi folosit și la deserturi. Poți siropa cu el blaturile de tort sau de prăjituri. Iar dacă este preparat mai consistent, îl poți transforma în glazuri delicioase sub formă de jeleu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de tort cu mango și mac, decorat cu jeleu de zmeură și fistic, unde poți înlocui jeleul de zmeură cu jeleu de vișine. Iar în continuare îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare al siropului.

Sirop de vișine – Ingrediente

  • 2 kg vișine coapte
  • 1500 g zahăr
  • 1 litru de apă
  • sucul de la o lămâie.
Reclamă

Rețeta siropului din vișine – Mod de preparare:

Vei începe cu pregătirea vișinelor, pasul cel mai laborios al rețetei de sirop.

Spală bine vișinele sub jet de apă rece, apoi îndepărtează sâmburii.

Poți folosi un instrument special pentru sâmburi sau poți scoate sâmburii manual cu o agrafă sau cu o scobitoare.

Într-o cratiță mare cu pereții dubli, adaugă vișinele fără sâmburi și jumătate din cantitatea de zahăr. Amestecă bine vișinele cu zahărul și pune cratița la rece pentru câteva ore sau de seara până dimineața.

Reclamă

Cum rețeta de prepari sirop de vișine

După ce s-a format suficient sirop în cratiță așaz-o pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie și adu amestecul la punctul de fierbere.

Reclamă

După ce începe să fiarbă, înlătură spuma de la suprafață apoi micșorează intensitatea flăcării la minim. Lasă vișinele să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-30 de minute, până când fructele se înmoaie și eliberează sucul.

Strecoară amestecul printr-o sită fină sau printr-o pânză de tifon pentru a separa lichidul de pulpă. Presează bine pentru a extrage cât mai mult suc posibil.

Aruncă pulpa rămasă sau păstreaz-o pentru alte utilizări, cum ar fi gemul sau o prăjitură.

Descoperă și rețeta pentru dulceață de vișine cu gust dulce-acrișor și aromă de anason.

Măsoară cantitatea de sirop obținută și adaugă restul de zahăr, sucul de lămâie și apa. Adu amestecul la punctul de fierbere, amestecând continuu pentru a se dizolva zahărul. Apoi mai lasă siropul să fiarbă încet timp de 10-15 minute, până când începe să se îngroașe puțin. Nu trebuie să devină prea gros, deoarece se va îngroșa și mai mult pe măsură ce se răcește.

Între timp, sterilizează sticlele sau borcanele în care vei îmbutelia deliciosul sirop de vișine. Toarnă siropul fierbinte în sticle sau borcane sterilizate, lăsând puțin spațiu în partea de sus.

Închide bine recipientele cu capacele sterilizate și acestea și lasă-le să se răcească la temperatura camerei acoperite cu o pătură.

După ce s-au răcit complet, depozitează sticlele cu sirop într-un loc răcoros și întunecat. Siropul de vișine poate fi păstrat timp de 2-3 ani dacă este bine sigilat.

Pentru consum amestecă siropul cu apă minerală sau apă plată pentru a-l transforma într-o băutură răcoritoare. Poți folosi siropul de vișine și ca ingredient în diverse cocktail-uri pentru a adăuga un plus de aromă. Poți turna siropul peste înghețată, clătite sau alte deserturi pentru a le îmbogăți gustul.

Descoperă și o rețetă de sirop din muguri de pin care este un adevărat elixir pentru sănătate.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală pe un fundal auriu
Horoscop
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024. Sunt pregătiți să se bucure de viață
Nativii care își găsesc adevărata fericire pe 5 septembrie 2024 sunt mai pregătiți decât oricând să se bucure de viață și să-și urmeze propria cale pentru a obține împlinirea sufletească care i-a cam ocolit...
2
Fată fericită stă pe o canapea cu un laptop în brațe pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
Venus în Balanță deschide oportunități pentru optimism și romantism. 4 zodii care sunt favoritele astrelor până pe 22 septembrie 2024 își vor duce planurile la bun sfârșit. Deși nativii vor profita de aceste schimbări...
3
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
4
Georgina Rodriguez în costum de baie alături de Cristiano Ronaldo pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată
Cristiano Ronaldo a făcut dezvăluiri neașteptate despre relația sa cu Georgina Rodriguez. Jucătorul de fotbal a fost mai sincer ca niciodată. Presa susține că acesta ar fi dat de înțeles că s-a căsătorit în...
5
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
PARTENERI
×