Reclamă

Smoothie cu pepene galben. Băutură răcoritoare de vară care se prepară ușor și rapid

Dacă ai nevoie de o băutură răcoritoare, încearcă acest smoothie cu pepene galben. Conține doar cinci ingrediente și poate fi preparat în mai puțin de 10 minute. Dens și cremos, fiecare înghițitură oferă efect rapid de răcorire în timpul verii.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 9 iulie 2024, 7:55 / Actualizat: 8 august 2024, 16:27

Când un pepene aromat și copt este gata să fie tăiat, el este tot ce ai nevoie pentru un smoothie dulce și hrănitor. Îl poți integra ușor în dieta ta de vară și nu numai.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Smoothie cu pepene galben: băutură răcoritoare de vară

Dacă nu ai încercat până acum să adaugi pepene în smoothie, cu părere de rău îți spunem că nu știi ce ai ratat. Fructul este natural dulce, cu note de miere. Pentru a da o textură aparte smoothie-ului tău, adaug niște iaurt grecesc simplu și banane. E curcubeu pe cerul gurii.

Ce trebuie să faci înainte de a prepara smoothie-ul

Primul pas este că congelezi pepenele galben. Acest pas e important în obținerea unei băuturi cremoase. Tăie pepenele galben în bucăți de 2,5 cm aproximativ, pune fructele într-o pungă de plastic resigilabilă, apoi congelează-le peste noapte.

Vestea bună este că acest smoothie va ieși la fel de gustos chiar și cu fructe proaspete. Cu toate acestea, e important să crești cantitatea de gheața la o cană și jumătate.

Reclamă

De asemenea, e important să adaugi mai întâi ingredientele solide, cum ar fi gheața. Acest lucru te asigură că lamele blender-ului descompun cuburile de gheață în cristale mici. Apoi adaugă bucățile de pepene galben, bananele, iaurtul și sucul de ananas. Lichidul ajută la procesarea ingredientelor pentru a obține consistența dorită.

Prepararea smoothie-urilor este rapidă și ușoară, dar uneori este plăcut să ai ingredientele la un loc și la îndemână. Pune-le pe toate pe blat înainte de a începe prepararea și totul va decurge extrem de rapid.

Smoothie-ul cu cinci ingrediente este o bază excelentă de pornire pentru o băutură răcoritoare. Totuși, poți să fii oricât de creativă vrei să fii. Poți încerca aceste ingrediente delicioase pentru a îmbogăți aroma smoothie-ului tău.

Reclamă

Poți pune câteva frunze de mentă sau de busuioc. Poți înlocui sucul de ananas cu ceai verde dacă ai nevoie de un aport de cofeină. Reglează dulceața smoothie-ului tău adăugând niște miere, sirop de agave sau sirop de arțar. De asemenea, poți adăuga sirop de guava, fructul pasiunii, mango sau suc de portocale.

De asemenea, poți folosi cremă de cocos sau iaurt de cocos în loc de iaurt grecesc.

Ingrediente

  • 1/2 cană cuburi de gheață;
  • 1 cană de pepene galben, tăiat în bucăți de 2,5 cm, congelat;
  • 1/2 cană banană feliată;
  • 1/4 cană iaurt grecesc simplu și neîndulcit;
  • 1/2 cană suc de ananas.

Mod de preparare

Adaugă ingredientele în blender: gheața, pepenele galben congelat, feliile de banane, iaurtul și sucul de ananas în blender.

Acoperă cu capacul și pornește blender-ul la viteză medie timp de 15 până la 30 de secunde, folosind timmer-ul dacă este necesar. Mărește viteza timp de alte 15 – 30 de secunde până când smoothie-ul are textura dorită. Adaugă suc în funcție de cum consideri pentru a obține consistența dorită.

Amestecă smoothie-ul și servește-l așa cum dorești, în funcție de preferințe.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×