Reclamă

Cel mai bun ceai pentru a reduce inflamația din organism. Ce recomandări au specialiștii în sănătate

Medicii specialiști au dezvăluit care este cel mai bun ceai pentru a reduce inflamația din organism. Această băutură este recomandată sănătatea organismului, îmbunătățirea digestiei și pentru a ameliora congestiile.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 iunie 2024, 8:07

O ceașcă de ceai poate fi un remediu potrivit în momentele dificile. Ceaiul este a doua cea mai populară băutură din lume, după apă. Acesta se servește de secole și este recunoscut pentru beneficiile sale. Fiecare ceașcă de ceai conține o mulțime de beneficii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun ceai pentru a reduce inflamația din organism

Unul dintre beneficiile ceaiului este capacitatea sa de a reduce inflamația din organism. Cunoscut pentru aroma sa îndrăzneață și condimentată, ceaiul de ghimbir este considerat superior altor tipuri de ceai. Inflamația cronică se referă la inflamația din organism pe termen lung.

Aceasta este rădăcina multor boli, inclusiv accidentul vascular cerebral, boli respiratorii cronice și bolile de inimă. Aceste afecțiuni afectează milioane de oameni și sunt răspunzătoare pentru 50% dintre decesele din întreaga lume.

Inflamația cronică reprezintă un pericol imens pentru sănătatea ta, dar vestea cea bună este că o poți gestiona cu ajutorul alimentelor, sportului și băuturilor pe care le consumi, scrie Healthline.com.

Ceaiul de ghimbir este văzut ca cel mai bun remediu împotriva inflamației din organism. Acesta conține o mulțime de compuși antioxidanți și antiinflamatori.

Reclamă

Ghimbirul este un rizom, similar cu o legumă rădăcină. Acest ingredient este cunoscut pentru ameliorarea stării de greață. Ceaiul de ghimbir oferă, de asemenea, o gamă surprinzătoare de beneficii suplimentare.

Acesta conține compuși bioactivi, inclusiv gingerol, cu proprietăți antioxidante. Cercetările arată că acești compuși pot stimula sistemul natral de apăreare antioxidantă al organismului pentru a neutraliza moleculele. Ghimbirul poate reduce simptomele inflamației, cum ar fi durerea și febra.

Există, de asemenea, dovezi că ghimbirul are compuși bioactivi care pot juca un rol eficient în gestionarea diferitelor afecțiuni inflamatorii, inclusiv artrita reumatoidă, cancerul, lupusul și bolile intestinale.

Reclamă

Dacă îți place să consumi ceai, descoperă mai multe și despre beneficiile ceaiului verde. Acesta este ideal pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate i să aibă o siluetă de invidiat.

Cum poți include ceaiul de ghimbir în dieta ta

Ceaiul de ghimbir poate fi savurat în multe feluri pentru a beneficia de proprietățile sale antiinflamatorii. Dacă ai ghimbir proaspăt, poți începe prin a tăia o bucată de mărimea unui deget.

Fierbe bucata de ghimbir timp de 15 minute pentru a face o ceașcă de ceai calmant de ghimbir și lămâie. Sucul de lămâie este ideal alături de ceaiul de ghimbir.

Acesta sporește beneficiile ceaiului tău. Compușii puternici antioxidanți ai ghimbirului luptă împotriva inflamației. Aceștia reduc riscul de boli cronice și pot chiar ajuta la gestionarea anumitor afecțiuni inflamatorii.

Indiferent dată te bucuri de ceaiul de ghimbir fierbinte, rece sau amestecat cu un smoothie, este o alegere delicioasă pentru ameliorarea inflamației din organism, spun experții de la EatingWell.com.

Ghimbirul poate fi integrat cu ușurință în dieta zilnică. Pe lângă ceai, acesta poate fi inclus într-o mulțime de preparate simple și delicioase. Rețetele de gem de căpșuni cu ghimbir sunt printre cele mai căutate în sezonul de vară.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×