Nectarul este o băutură mai consistentă din fructe, în care folosești fructele întregi, mai puțin sâmburii sau semințele. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nu vei petrece foarte mult timp preparând siropuri naturale din fructe.
Rețetele sunt simple și rapide. Important este să respecți pașii necesari. Poți prepara nectarul pentru a-l consuma proaspăt, dar îl poți și conserva pentru mai târziu.
Ulterior, poți prepara nectar și din piersici, nectarine sau din alte fructe. Rețeta este aceeași, doar trebuie să potrivești cantitatea de zahăr în funcție de gustul fructelor. Descoperă aici și o rețetă savuroasă de sirop de mure aromat și plăcut colorat.
Mai jos îți prezentăm rețeta pas cu pas pentru prepararea nectarului din caise.
Nectar de caise – Ingrediente
- 2 kg caise bine coapte
- 500-600 gr zahăr
- 1 litru de apă
- sucul de la o lămâie
- 1 baton de vanilie – opțional.
Rețeta nectarului din caise – Mod de preparare
Pentru a obține un gust delicios și foarte aromat, este important să alegi caise bine coapte și dintr-un soi cu fructe suculente. Există mai multe soiuri de caise și nu toate au gust aromat și culoare deosebită. Cantitatea de zahăr o potrivești atât în funcție de propriul gust, cât și în funcție de dulceața caiselor.
Înainte de a da start preparării nectarului, spală bine caisele și scurge-le. Apoi, le spargi în jumătăți și îndepărtezi sâmburii. Poți sparge sâmburii, îi cureți și folosești câțiva și pentru aromatizarea nectarului. Au aroma asemănătoare cu a migdalelor.