Reclamă

Nectar de caise. Rețetă de sirop concentrat de caise, natural

Dacă obișnuiești să consumi diferite băuturi din fructe, află că le poți prepara și acasă. Sunt mult mai gustoase și sănătoase. Pentru a te convinge, încearcă rețeta de nectar de caise. Îl poți savura chiar la tine acasă, în zilele toride de vară.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 18 iulie 2023, 6:13

Nectarul este o băutură mai consistentă din fructe, în care folosești fructele întregi, mai puțin sâmburii sau semințele. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nu vei petrece foarte mult timp preparând siropuri naturale din fructe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețetele sunt simple și rapide. Important este să respecți pașii necesari. Poți prepara nectarul pentru a-l consuma proaspăt, dar îl poți și conserva pentru mai târziu.

Ulterior, poți prepara nectar și din piersici, nectarine sau din alte fructe. Rețeta este aceeași, doar trebuie să potrivești cantitatea de zahăr în funcție de gustul fructelor. Descoperă aici și o rețetă savuroasă de sirop de mure aromat și plăcut colorat.

Mai jos îți prezentăm rețeta pas cu pas pentru prepararea nectarului din caise.

Nectar de caise – Ingrediente

  • 2 kg caise bine coapte
  • 500-600 gr zahăr
  • 1 litru de apă
  • sucul de la o lămâie
  • 1 baton de vanilie – opțional.
Reclamă

Rețeta nectarului din caise – Mod de preparare

Pentru a obține un gust delicios și foarte aromat, este important să alegi caise bine coapte și dintr-un soi cu fructe suculente. Există mai multe soiuri de caise și nu toate au gust aromat și culoare deosebită. Cantitatea de zahăr o potrivești atât în funcție de propriul gust, cât și în funcție de dulceața caiselor.

Înainte de a da start preparării nectarului, spală bine caisele și scurge-le. Apoi, le spargi în jumătăți și îndepărtezi sâmburii. Poți sparge sâmburii, îi cureți și folosești câțiva și pentru aromatizarea nectarului. Au aroma asemănătoare cu a migdalelor.

Reclamă

Restul de sâmburi îi poți pune la uscat, după curățare. Îi vei folosi la alte rețete de deserturi pentru un gust crocant și aromă deosebită.

Cum prepari rețeta de nectar de caise

După ce ai spart caisele în jumătăți, pune-le într-o cratiță, stropește-le cu suc proaspăt de lămâie și adaugă zahărul peste ele. Procedezi la fel ca în cazul rețetei de gem de caise.

Pune cratița la rece și mai amesteci din când în când caisele cu zahărul, pentru a se forma sirop.

După ce zahărul este topit, adaugă apa și așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Lasă caisele să fiarbă, până când se formează spumă la suprafață. Îndepărtează spuma, redu intensitatea focului și fierbe caisele în continuare pentru aproximativ 15 minute. Caisele vor fi bine înmuiate, iar aroma lor va fi degajată în sirop după acest interval de timp.

Introdu blenderul și pasează bine caisele până când obții un piure mai fluid.

Caise pasate cu blenderul în cratiță, pentru nectar
După fierbere, caisele se transformă în piure cu ajutorul blenmderului / Shutterstock

Pune nectarul de caise fierbinte în sticle sterilizate dacă îl dorești conservat pentru mai târziu. Închide bine capacele sticlelor și acoperă-le cu o pătură. După răcire, le poți eticheta și transfera în cămară.

Patru sticle de nectar de caise
Nectarul de caise îmbuteliat în sticle și depozitat la loc răcoros poate fi păstrat până la 2-3 ani / Shutterstock

Poți savura deliciosul nectar de caise simplu sau cu 2-3 cuburi de gheață. Tot din caise mai poți prepara pentru iarnă și rețeta de dulceață de caise întregi, așa cum o prepara bunica.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×