Această metodă simplă și eficientă permite fructelor să își mențină valoarea nutritivă. Astfel vor fi perfecte pentru diverse utilizări culinare pe timpul iernii. Prunele pot fi servite ca desert, adăugate în cereale, folosite în prăjituri sau pur și simplu savurate ca gustare. În plus, fără adaos de zahăr, aceste conserve sunt potrivite pentru oricine dorește să evite zahărul rafinat în dietă.
Descoperă și o rețetă de marmeladă de prune. Este tot un fel de gem, dar cu textură mai fină și mult mai densă. Mai jos, vezi rețeta prunelor la borcan, detaliată pas cu pas.
Prune la borcan fără zahăr – Ingrediente
- 2 kg prune bine coapte, dar ferme
- apă (până la umplerea borcanelor)
- opțional – condimente precum scorțișoară, cuișoare sau vanilie (pentru aromă).
Rețeta prunelor la borcan – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea prunelor. Spală prunele bine sub jet de apă rece și șterge-le cu prosoape de hârtie.
Poți să secționezi prunele în jumătăți și să îndepărtezi sâmburii. O altă variantă este să folosești prunele întregi, dar este important să le înțepi ușor cu un ac sau cuțit pentru a preveni crăparea lor în timpul sterilizării.
După ce ai terminat cu pregătirea prunelor, lasă-le într-o sită sau într-un bol și ocupă-te de sterilizarea borcanelor.
Spală borcanele și capacele bine cu apă caldă și detergent, apoi clătește-le.