Poți încerca rețeta și stafide sau cu alte fructe de sezon. Rețeta acestei prăjituri se prepară foarte simplu și rapid. Nu ai nevoie de ingrediente complexe. Modul de amestecare al acestora este atât de ușor, încât și un începător în ale bucătăriei va reuși să prepare cu succes prăjitura.
După coacere, compoziția prăjiturii va avea textura ca o budincă, dar mai stabilă și mai consistentă. Este ușor asemănătoare și cu textura cremei de zahăr ars. Prunele adăugate vor oferi un gust și un aspect deosebit, iar aroma recomandată este vanilia.
Prepară și tu rețeta acestei prăjituri din bucătăria franceză, urmărind lista de ingrediente și pașii necesari detaliați în cele ce urmează.
Prăjitura Far Breton – Ingrediente
- 700-800 gr de prune
- 4 ouă de mărime medie
- 125 gr de zahăr
- 100 gr de făină
- un praf de sare
- 600 ml lapte
- 1 lingură extract de vanilie
- 50 gr unt pentru uns forma de copt.
Prăjitură simplă și rapidă cu prune – Mod de preparare
Începe cu pregătirea prunelor, pe care va trebui să le speli, să le ștergi bine, apoi să le secționezi în jumătăți. Apoi, îndepărtezi sâmburii și le lași deoparte, până când pregătești aluatul prăjiturii.
Înainte de a începe amestecarea aluatului pentru prăjitură, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Alege o formă de copt cu diametrul de 26 cm, pe care o ungi din belșug cu unt moale. Untul are și rol antiaderent pentru forma de copt, dar va contribui și la aspectul prăjiturii și la textura acesteia.
După ce ai uns bine forma de copt, așază la baza ei jumătățile de prune, cu decupajul în jos.