Reclamă

Gem de mere aromat și ușor de preparat

Acest gem de mere aromat este o conservă dulce și ușor de preparat, perfectă pentru a aduce o parte din savoarea toamnei pe tot parcursul anului. Rețeta este simplă și ușoară, iar merele se găsesc cu ușurință pe tarabele din piețe sau în magazinele alimentare.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 11 septembrie 2024, 5:43

Merele se caramelizează ușor în timpul fierberii, creând un gem bogat, cu o textură fină și un gust echilibrat între dulce și acrișor. Adăugarea sucului și a cojii de lămâie îi conferă gemului o notă proaspătă și vibrantă. Scorțișoara poate adăuga o aromă subtilă și gust delicios.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gemul de fructe este perfect pentru a fi servit la micul dejun, întins pe pâine prăjită. Însă poate fi folosit și pentru a umple clătite sau poat fi inclus în diverse deserturi.

Poți prepara gem din orice tip de fructe, dar și dintr-o combinație a acestora. Descoperă și o rețetă de gem de prune la tavă. Mai jos, poți urmări rețeta gemului de prune, detaliată cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Gem de mere aromat – Ingrediente

  • 1,5 kg mere (de preferat mere dulci-acrișoare)
  • 500 g zahăr (cantitatea poate varia în funcție de cât de dulci sunt merele)
  • 1 lămâie (sucul și coaja rasă)
  • 1 baton de scorțișoară (opțional)
  • 200 ml apă.
Reclamă

Rețeta gemului de mere – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea gemului constă în pregătirea merelor.

Mai întâi, pregătește o oală în care pui apa și sucul de lămâie. După aceea, spală merele, curăță-le de coajă și de cotoare, apoi taie-le în cuburi mici. Dacă preferi o textură mai fină, poți da merele pe răzătoare.

Pune și merele tăiate în oala cu apă și sucul de lămâie și amestecă-le pentru a se umezi bine toate. Sucul de lămâie ajută la menținerea culorii și la echilibrarea gustului. Descoperă și varianta fără zahăr, a gemului din mere.

Reclamă

Cum prepari gem de mere aromat

Așază oala pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Lasă ingredientele să fiarbă până când merele devin moi, amestecând din când în când.

După ce merele s-au înmuiat, adaugă zahărul și coaja rasă de lămâie. Dacă îți place gemul mai aromat, adaugă și batonul de scorțișoară rupt în 2-3 bucăți.

Fierbe gemul la foc mic, amestecând frecvent pentru a nu se prinde de pereții oalei. Lasă-l să fiarbă până când ajunge la consistența dorită. În general, acest proces durează aproximativ 40-60 de minute.

Pentru a verifica dacă gemul este gata, pune o linguriță din el pe o farfurie rece. Dacă nu se întinde și își păstrează forma, gemul este gata.

Între timp, sterilizează borcanele și capacele aferente.

Toarnă gemul fierbinte în borcanele sterilizate, având grijă să le umpli până la gâtul cu filet.

Închide borcanele ermetic cu capacele și întoarce-le cu susul în jos pentru a crea vid. Lasă-le așa până se răcesc complet.

După răcire, depozitează borcanele cu gem de mere aromat într-un loc răcoros și întunecat. Gemul de mere poate fi păstrat timp de 2-3 ani, iar aroma lui va deveni și mai intensă în timp.

Dacă adori și gustul și aroma perelor, îți recomandăm să prepari rețeta celui mai parfumat gem de pere.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
5
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
PARTENERI
×